studio olimpijskie :p

Duża dawka dobrego humoru :)
JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

studio olimpijskie :p

Postprzez JaMaska » 21 lutego 2010, o 21:51

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,757 ... jskim.html

:

"Czyli sztuka w jednym akcie. Czytając pamiętajcie o jednym: w poniższym tekście jest naprawdę dużo mniej wymyślonych zdań, niż przypuszczacie.

Występują: Komentatorzy, Eksperci, Sportowcy.

Maciej Kurzajewski: Ach, jak pięknie nam się układają te igrzyska, Justyna Kowalczyk nie zawodzi i zdobywa kolejne medale! Panie Józefie?

Józef Łuszczek: Zgadza się, pięknie nam się układają te igrzyska, Justyna Kowalczyk nie zawodzi i zdobywa kolejne medale!

Jacek Wszoła: Irytuje mnie ta cała Kowalczyk.

Maciej Kurzajewski: Ale wypadek Petry Majdić, przyznacie panowie, straszny.

Krzysztof Hołowczyc: Wielkie mi rzeczy, wpadła do dołka i tyle.

Andrzej Person: Pozwoli pan, że odpowiem dwuwierszem: sam se Hołek wpadnij w dołek. Ale już nie roztrząsajmy, każdy ma prawo do własnej opinii. Takie rzeczy zwykle przecież dodają sił, historia sportu zna przecież takie przypadki. Ten niesamowity Harry Potter...

Krzysztof Hołowczyc: Spadnij pan sobie z pierwszego piętra, będziesz silny jak Pudzian.

Andrzej Person: Zwróćmy uwagę, że dzisiaj mamy walentynki.

Maciej Kurzajewski: Walentynki już jutro, tylko szkoda, że państwo nie widzieli, jak Krzysztof w czasie biegu tutaj krzyczał i dopingował. Przenieśmy się zatem do Kasiny Wielkiej, gdzie nasz reporter rozmawia z pierwszym trenerem Justyny Kowalczyk.

Reporter w Kasinie Wielkiej: A ze mną pan Zenon Szarotka, pierwszy trener Justyny Kowalczyk. Panie Zenonie?

Zenon Szarotka: Ach, jak pięknie nam się układają te igrzyska, Justyna Kowalczyk nie zawodzi i zdobywa kolejne medale! Gdy Justysia miała pięć lat, to przyszła do mnie i powiedziała, że chce wygrywać i już rok później była mistrzynią Polski. Wspaniała dziewczyna.

Maciej Kurzajewski: Widzimy jaka wielka radość dzisiaj w Kasinie. I na pewno przed telewizorami u Państwa w domach. Proszę zadzwonić do znajomych, rodziny i powiedzieć im, żeby też włączyli telewizory i byli tu z nami w jedynce w ten przepiękny olimpijski wieczór. Naprawdę warto. A teraz dzieci zapraszamy na dobranockę i przenosimy się do dwójki.

Cezary Żak: Bieganie na nartach jest jak aktorstwo, ja widzę, że jest wiele podobieństw. To bardzo trudne czasem wyjść na scenę.

Maciej Kurzajewski: Przenieśmy się zatem do Tychów, olimpijskiej stolicy Polski, gdzie nasz reporter rozmawia z pierwszym trenerem Justyny Kowalczyk.

Reporter w Tychach: A ze mną pan Daniel Gąsienica-Curuś, pierwszy trener Justyny Kowalczyk. Panie Danielu?

Daniel Gąsienica-Curuś: Pięknie nam się układają te igrzyska... he, he, he...

Reporter w Tychach: Widzę, że bardzo pan zadowolony. Czy zjadł pan dzisiaj jakieś rozweselające śniadanie?

Daniel Gąsienica-Curuś: Nie, tylko rozbawił mnie ten facet z wąsem z Kasiny Wielkiej, co mówi, że jest pierwszym trenerem Justyny Kowalczyk. Do mnie Justysia przyszła jak miała trzy lata i już pół roku później była mistrzynią Polski. Wspaniała dziewczyna.

Maciej Kurzajewski: A teraz szybko przenosimy się na tor łyżwiarski, gdzie nasz zawodnik za chwilę pojedzie w wyścigu. Piotrku?

Piotr Dębowski: Witam państwa. Wprawdzie Polak jechał już pół godziny temu, ale dzięki naszej specjalnej technologii możemy panu pokazać to ze znaczkiem na żywo. Polak jedzie w parze z Japończykiem. Wystartowali... Polak rozkłada siły... wciąż rozkłada siły... spójrzmy na czasy... tak, rozkłada siły... jest, Polak rozłożył siły! Tyle na razie z lodowiska.

Maciej Kurzajewski: Ach, jak pięknie nam się układają te igrzyska, Justyna Kowalczyk nie zawodzi i zdobywa kolejne medale. Maju?

Maja Włoszczowska: Ja od początku wierzyłam w medal. Adam to wielki mistrz sportu.

Apoloniusz Tajner: Jeśli chcesz, to mogę cię z nim poznać.

Magdalena Schejbal: Panie Ireneuszu...

Maciej Kurzajewski: A teraz hokej, mecz Finlandia - Szwecja, druga tercja, komentuje Dariusz Szpakowski.

Dariusz Szpakowski: Selanne. Kapanen. Jokinen. Pitkanen. Miettinen. Filppula. Koivu. Lehtinen.

Maciej Kurzajewski: Dziękujemy. Ale nie można zapominać też o innych naszych sportowcach. Świetnie pojechała Ewelina Staszulonek.

Krzysztof Hołowczyc: Zwróciliście uwagę, że one jadą w tej rynnie tak szybko, a w sankach nie ma kierownicy? Bardzo imponujące.

Cezary Żak: Saneczkarstwo jest jak aktorstwo, ja widzę, że jest wiele podobieństw. Bardzo stresuję się przed premierami.

Maciej Kurzajewski: Obejrzyjmy zatem jeszcze raz wywiad Bartosza Hellera ze Stefanem Hulą.

Bartosz Heller: 4 lata temu w Turynie byłeś szesanasty, teraz nie wiadomo, który będziesz, ale wygląda na to, że niżej.

Kamil Stoch: No tak.

Bartosz Heller: Jak oceniłbyś ten konkurs?

Kamil Stoch: Pierwszy skok był naprawdę dobry, ale w drugim natura mnie wycykała.

Maciej Kurzajewski: Tyle nasz młody skoczek. A my tu w studio nie możemy się nadziwić, jak pięknie układają nam się te igrzyska.

boh (wykorzystując cytaty z relacji w TVP, relacji Z czuba, posty na forum i maile od czytelników, przy - niestety - zaledwie odrobinie własnej twórczości) "
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.
Paulo Coelho

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Re: studio olimpijskie :p

Postprzez Catalina » 21 lutego 2010, o 22:14

Uwielbiam z czuba :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 21 lutego 2010, o 22:48

Catalina napisał(a):Uwielbiam z czuba :)

I ja również :)

monika
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez monika » 22 lutego 2010, o 09:13

słyszałam w Trójce komentarz porównujący Justynę K do "szopenki, która gra na nartach jak na klawiaturze" i takie tam inne (coś o Newtonie też chyba było)
boscy są nasi komentatorzy:)))

Asiek
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez Asiek » 23 lutego 2010, o 18:26

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 1 marca 2010, o 09:16

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 1 marca 2010, o 14:49

Padłam i leżę :D
Skąd oni biorą takie porównania, taaaakie metafory? :D
Kinga
z Ninką (12 marca 2002 r.)
i Lenką (17 listopada 2004 r.)

Asiek
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez Asiek » 3 marca 2010, o 00:59

a bo to komentował Zimoch, ten pan od "kończ pan, panie Turek!!!!" - musi co on tak ma :)
(ale uwielbiam gościa słuchać, swoją drogą)

Asiek
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez Asiek » 3 marca 2010, o 08:59

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 3 marca 2010, o 09:22

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Asiek
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez Asiek » 3 marca 2010, o 15:34

Catalina napisał(a):http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,7614508,Zlotousci_w_Vancouver___Top_20.html

cudo :D

kandyo
Cichutko
Cichutko

Postprzez kandyo » 5 marca 2010, o 08:26

Dobre na sam początek dnia tak się uśmiać. :D

A słyszałyście ten dowcip?

Adam Małysz kupuje w kiosku bilety na tramwaj.
pani w kiosku: dwa złote.
Małysz: nie dwa srebrne!!
:P
Obrazek

Powrót do Śmiech to zdrowie

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość