Rozmiary staników

Domowe maseczki i wyrafinowane wypady do spa - wszystkie jesteśmy piękne :)

Moderatorzy: Diabolique, Catalina

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 14 maja 2008, o 08:49

Catalina, może pomożesz... ;)
moje wymiary: 78/101
jaka to rozmiarówka?

Leninka, niedawno trafiłam na stanikomanię, ale mam chaos w głowie. Podeślij linka z modelem Twojego dobrego bustonosza :)
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 14 maja 2008, o 09:14

70 FF lub 70G w rozmiarówce brytyjskiej lub 70H w polskiej.

Żeby sprawdzić rozmiar polski idź do zwykłego dobrego sklepu tam gdize mają Felinę - oni mają na 100% 70H.
Na początek przygody brytyjską bielizną polecane jest przymierzenie biustonoszy dla porównania Panache Tango lub Freya Arabbella albo Pollyanna.
Spore rozmiarowo biustonosze robi też Kris Line - ale ja ich nie znam zupełnie pod względem jakości. Ładne robi np też Ewa Bień - ale ponoć kiepsko trzymają sporo ważący biust - tzn materiał jest za mało wytrzymały.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 14 maja 2008, o 09:19

Atlantis, wklejam link do tabeli rozmiarów wraz z dokładną instrukcją jak mierzyć :) Ja korzystałam z tej tabeli przy ustalaniu mojego nowego rozmiaru:
http://www.peachfield.pl/przymierzalnia.html

Zamawiałam z Melissy, tylko nie mogę znaleźć tego mojego. Strona jest zrobiona trochę dziwnie, bo biustonoszy jest więcej, niż pokazuje oferta. Trzeba klikać na biustonosze i sprawdzać te, które pokazują się po prawej stronie. A najlepiej wpisać po prawej stronie jakiego rozmiaru się szuka.
http://melissa.nazwa.pl/melissa/kolekcja/bras.php
Leninkowa cukiernia domowa
Kinga
z Ninką (12 marca 2002 r.)
i Lenką (17 listopada 2004 r.)

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 14 maja 2008, o 09:20

Melissa robi do 100 cm pod biustem, a miseczki (nawet przy mniejszych obwodach) są do K. :)
Kinga

blackbird
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez blackbird » 14 maja 2008, o 10:34

mówiąc szczerze ja bym sie bała zamawiać stanik przez internet,bez uwczesniejszego mierzenia,i nie chodzi o rozmiar,ale o krój ...kazdy biust jest inny i inny model mu służy,to jest dokladnie jak z reszta ciuchów jednemu dobrze w rurkach a innemu w dzwonach.
Ja używam tylko i wyłącznie triumpha,próbowałam innych firm,ale one nawet jesli mialy duza rozmiarowke to kompletnie nie trzymaly biustu
Obrazek
"To się skończy nim się obejrzysz.Ślady palców odbite na ścianie pojawiają się coraz wyżej i wyżej.A potem nagle znikają zupełnie."

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 14 maja 2008, o 10:57

A ja kompletnie nie nadaję się do triumpha :) wyglądam w nim fatalnie :)

Ja też obawiam się kroju - dlatego czasem idę do sklepu stacjonarnego - mam szczęście mieszkać w Wawie gdzie mam sklepy z lubianymi przeze mnie firmami - a potem kupuję przez net wybrany model :) albo tak jak teraz umówiłam się na wizytę w peachfield (sklep internetowy ale z możliwością umówienia się na zakupy ale w Warszawie)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 14 maja 2008, o 11:14

Też się bałam, ale zamawiałam ze świadomością, że mogę zwrócić, jeśli będzie coś nie tak :) Chyba we wszystkich sklepach internetowych z bielizną jest w tej chwili taka możliwość.
Blackbird- takie ryzyko można podciągnać do każdego ubrania kupowanego przez internet- czy to będą spodnie, czy bluzka, czy czapka. :wink: A jednak kupujemy przecież przez internet. Kupujemy też na allegro, choć tam zwrotów nie ma :cool: Ot- wygoda przede wszystkim :)
Kinga

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 14 maja 2008, o 11:57

Z przykrością musze stwierdzić, że w Olsztynie nie ma żadnego dobrego sklepu z bielizną. Triumha nie lubię, podobnie jak catalina uważam, ze wyglądam w nim nie za dobrze ;) Będę musiała wybrać się któregoś dnia do Warszawy - może w czerwcu, żeby przymierzyć i wybrać najlepszy dla mnie biustonosz. Może namówię przyjaciółkę, żeby mi towarzyszyła (tez ma źle dobrany stanik...).
Podrzućcie kilka adresów warszawskich sklepów z bielizną o szerokim dostępie numeracji :)
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 14 maja 2008, o 12:29

Moim zdaniem - żeby dopasować dobrze rozmiar sugeruję wizytę w dwóch miejscach - podaję linki ale oczywiście to są też sklepy stacjonarne.
w http://www.peachfield.pl/ - swoją opinie mogę napisać po środzie następnej :) jadę przymierzyć tam kostium :) - mają bieliznę Panache i Freya
Ogólnie miejsce polecane przez "biuściaste"
a tu będzie reklama :D - sklep mojej mamy :) http://www.duet.fcg.com.pl/duet/ - asortyment - Panache, Felina, Triumph, Passionata, Chantalle, Dalia, Kostar......
poza tym - http://www.avocado.com.pl/ na Brackiej i Buduar w Złotych Tarasach ;) ale tu są chore ceny :) i jeszcze może do http://satine.pl/

W żadnym wypadku nie jechać na Smolną do tzw Rudej Małpy :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 14 maja 2008, o 13:08

Jeśli chcesz przymierzyć i dobrać najlepszy rozmiar, to też polecam Peachfield. Słyszałam, że dziewczyny były bardzo zadowolone z tamtejszej obsługi. :)
Kinga

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 15 maja 2008, o 20:49

Zarejestrowałam się na stronie internetowej Peachfield :) Myślę, że zdecyduję się na zakupy przez internet. zacznę od polecanego na forum biuściastych modelu Pollyanna (dobry dla początkujących poszukiwaczek najlepszego rozmiaru) http://www.peachfield.pl/model/33

Catalina, Ty to masz szczęście z tym sklepem mamy :wink:
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 16 maja 2008, o 07:46

atlantis75 napisał(a):Catalina, Ty to masz szczęście z tym sklepem mamy :wink:

Mam szczęście być uświadomioną od zawsze ;) a z kupowaniem tam :) no cóż żeby zapewnić sobie wygodę kupowania namówiłam ją na rozszerzenie asortymentu o angielskie marki :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

lidzia77
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez lidzia77 » 20 maja 2008, o 13:34

Dziewczyny-te hojniej obdarzone przez nature- ajak to jest ze strojami kąpielowymi?
Jakie kupujecie??
Ja w zeszłym roku zakupiłam z Samanty i rzeczywiscie jestem zadowolona.
Ale ja strój kupuje raz na 5 lat tak długo szukam odpowiedniego :x :x
Teraz w zwiazku z naszym wyjazdem zastanawiam sie nad zakupem jeszcze jakiegos.
Czy mozecie coś polecic?
Jakiś dwuczęściowy albo jakiś fajny jednoczęściowy??
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 20 maja 2008, o 21:35

Wieczny problem :) ostatnio obstawiam brytyjskie marki - bo można kupić oddzielnie górę i oddzielnie dół :) i absolutnie góra o kroju klasycznego biustonosza żeby szyja się nie urwała ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 10 lipca 2008, o 20:40

A ja mam mieszane uczucia...byłam w sklepie na Brackiej, gdzie fachowa pani mnie oceniła na 70D lub 65E i poinstruowała co jak...namierzyłam się tych staniorów na kopy..i wyszłam z niczym...Nie jestem w stanie zmusić się do przerzynania wpół stanikiem 65 z efektem wylewających się baleronów ponad taśmę stanika (a gduba, zwłaszcza w tym miejscu - nie jestem). To mnie tylko zniechęciło do zakupów przez internet. I zdecydowałam, że jednak będę szukała 70D (zmiana z 75C), natomiast na 65 chyba się nie skuszę....
A wymiarówki - w tablicach wyszło mi jeszcze inaczej...
Obrazek
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Salon piękności

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość