liner

Domowe maseczki i wyrafinowane wypady do spa - wszystkie jesteśmy piękne :)

Moderatorzy: Diabolique, Catalina

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

liner

Postprzez JaMaska » 12 lutego 2006, o 21:26

Atlantis!! jako, że znasz sie na sztuce tzw makijażu to ja poprosze o szybki kurs korzystania z linera....popaprało mnie i nabyłam sobie takie coś...ale oczywiście po wstepnym malunku twarzy bardziej przypominałam zombi niz człowieka. Help!!
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Re: liner

Postprzez jasmina » 12 lutego 2006, o 21:40

bo to trzeba wiedzieć jaki kupować- te miękkie pędzelkowate potrzebują czasu, abys nabrała pewnej ręki. A takie bardziej twarde, mazakowate, dają się szybciej ujarzmić.
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 12 lutego 2006, o 21:44

jasmina napisał(a):bo to trzeba wiedzieć jaki kupować- te miękkie pędzelkowate potrzebują czasu, abys nabrała pewnej ręki. A takie bardziej twarde, mazakowate, dają się szybciej ujarzmić.

:P
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 14 lutego 2006, o 15:46

Do linera potrzeba wprawy i dużo prób okupionych oczami zombi :wink: Zastanawiam się, czy masz go w płynie, czy we flamastrze? Kreska musi być delikatna, zaczynasz ją malować od wewnętrznego kącika oka, tutaj jest cieniutka, a tak od połowy zaczynasz ją pogrubiać. W ten sposób uzyskasz w zewnętrznym kąciku oka kreskęgrubszą o 1/2 niż na początku. Waźna uwaga: jeśli masz powieki opadające to podziel powiekę na trzy części (stawiając kropki linerem) i od tej ostatniej (zewnętrznej części) zacznij unosić płynnie kreskę ku górze. W ten sposób oko się "otworzy".
Z czasem załapiesz wprawy, tylko żeby Ci cierpliwości starczyło :D
Obrazek
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 14 lutego 2006, o 15:49

Na wszelkie proby z eyelinerem polecam tez te z twardym pisakiem. Maluje rownie dobrze (jesli jest bylejaki to minimalnie grubiej) a na pewno latwiej niz pedzelek.
JaMaska maluj i przedstawiaj efekty na fotach :-D
Diabolique
Obrazek
Obrazek

Kratka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Kratka » 14 lutego 2006, o 15:52

atlantis75 napisał(a):Kreska musi być delikatna, zaczynasz ją malować od wewnętrznego kącika oka, tutaj jest cieniutka, a tak od połowy zaczynasz ją pogrubiać. W ten sposób uzyskasz w zewnętrznym kąciku oka kreskęgrubszą o 1/2 niż na początku. Waźna uwaga: jeśli masz powieki opadające to podziel powiekę na trzy części (stawiając kropki linerem) i od tej ostatniej (zewnętrznej części) zacznij unosić płynnie kreskę ku górze. W ten sposób oko się "otworzy".
Z czasem załapiesz wprawy, tylko żeby Ci cierpliwości starczyło :D

Nie na moją cierpliwość takie zabiegi, na szczęście mam ciemną oprawę oczu i nie są one aż tak konieczne ... :P :wink:
Obrazek

Powrót do Salon piękności

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości