Krem pod oczy-polećcie jakiś!

Domowe maseczki i wyrafinowane wypady do spa - wszystkie jesteśmy piękne :)

Moderatorzy: Diabolique, Catalina

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Krem pod oczy-polećcie jakiś!

Postprzez Milla » 2 kwietnia 2007, o 12:31

Szukam kremu odświeżającego, takiego, żeby mi w środku nocy oko otworzył, wygładzającego zmarszczki mimiczne i koniecznie dla wrażliwego oka z
Ktos taki posiada?
ObrazekObrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 2 kwietnia 2007, o 13:37

Jesli jestes mocno wrazliwa na kosmetyki to polecam poprobowanie roznych kremow w Sephorze bo nie ryzykowalabym kupowania na oko czegos pod oko :wink:
No i nie wiem co dla mlodych oczu Ci polecic, ale na pewno cos dla siebie znajdziesz w Clinique czy Biothermie. Z polskich to raczej niestety nie polecam nic, mam wrazenie ze w wiekszosci to placebo. Ostatnio kupilam Glamour Eye Dax Cosmetics, nie dziala zupelnie wcale nic a nic, nawet slabo nawilza.

Warto tu popatrzec:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=44
Diabolique
Obrazek
Obrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 2 kwietnia 2007, o 13:41

Diabolique napisał(a):Jesli jestes mocno wrazliwa na kosmetyki to polecam poprobowanie roznych kremow w Sephorze bo nie ryzykowalabym kupowania na oko czegos pod oko :wink:
No i nie wiem co dla mlodych oczu Ci polecic, ale na pewno cos dla siebie znajdziesz w Clinique czy Biothermie. Z polskich to raczej niestety nie polecam nic, mam wrazenie ze w wiekszosci to placebo. Ostatnio kupilam Glamour Eye Dax Cosmetics, nie dziala zupelnie wcale nic a nic, nawet slabo nawilza.

Warto tu popatrzec:

Miałam już kilka próbek z Sephory, najlepszy jak na razie To Lancome Hydra Zen. Zastanawiam się tez właśnie nad Clinique, bo jak na razie z 3kroków i kremu Superdefense jestem bardzo zadowolona.
Odstraszają mnie natomiast ceny :P
ObrazekObrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 2 kwietnia 2007, o 13:48

Milla napisał(a):
Diabolique napisał(a):Jesli jestes mocno wrazliwa na kosmetyki to polecam poprobowanie roznych kremow w Sephorze bo nie ryzykowalabym kupowania na oko czegos pod oko :wink:

Warto tu popatrzec:

Miałam już kilka próbek z Sephory, najlepszy jak na razie To Lancome Hydra Zen. Zastanawiam się tez właśnie nad Clinique, bo jak na razie z 3kroków i kremu Superdefense jestem bardzo zadowolona.
Odstraszają mnie natomiast ceny :P

Jesli Clinique to najlepszy pod oczy jest AntiGravity, ale on jest bardzo ciezki. A co do cen to oczywiscie niezmiennie polecam Truskawe :P
Diabolique
Obrazek
Obrazek

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 2 kwietnia 2007, o 14:23

Clinique AntiGravity polecam również, tylko że konsystencja może odstraszać, bo bardzo przypomina masło. Ale efekty widać. Miałam też kiedyś sporą próbkę Line peel Biothermu - cudowny był, bo działał jak Clinique, a fakturę posiadał lżejszą. Fajnie działało też serum Perfectionist Estee Lauder, chociaz ono nie pod oczy: niestety, opakowanie się skończylo, a promocji na truskawie ani widu ani słychu;(

blackbird
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez blackbird » 2 kwietnia 2007, o 16:19

maciupenka dygresja ,ale..w jaki wieku powinnam zaczac uzywac kremow pod oczy i/lub przeciwzmarszkowych??
Obrazek
"To się skończy nim się obejrzysz.Ślady palców odbite na ścianie pojawiają się coraz wyżej i wyżej.A potem nagle znikają zupełnie."

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 2 kwietnia 2007, o 16:22

blackbird napisał(a):maciupenka dygresja ,ale..w jaki wieku powinnam zaczac uzywac kremow pod oczy i/lub przeciwzmarszkowych??

Wlasciwie w kazdym jesli zauwazysz oznaki zmeczenia/starzenia.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

czarnaMa
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez czarnaMa » 2 kwietnia 2007, o 16:26

Może nie o oczach, ale na temat: dzień po moich ostatnich urodzinach Zuzia z rana przybiegła do mojego łóżka, przyjrzała mi się i pyta:
- mamusiu, a czemu masz taką kreskę na czole? kto Ci taką narysował?
- życie... - odparałam :roll:
Obrazek
Obrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 2 kwietnia 2007, o 16:30

blackbird napisał(a):maciupenka dygresja ,ale..w jaki wieku powinnam zaczac uzywac kremow pod oczy i/lub przeciwzmarszkowych??

Przeciwzmarszczkowe używa się zanim pojawią się zmarszczki, gdy już będą mocno widoczne zostaje tylko botox :P :wink:
ObrazekObrazek

ixa
Donośnie
Donośnie

Postprzez ixa » 3 kwietnia 2007, o 02:40

Ja polecam NIVEA Q 10 pod oczy-pierwszy raz wyprobowalam go zaraz po porodzie i bylam zachwycona-zniknely mi since i wory pod oczami oraz "pierwsze" zmarszczki byly mniej widoczne,do tego mialam wrazenie takiej ulgi,chlodu-uzywam go nadal na zmiane z OLAY...
Obrazek
Obrazek

Powrót do Salon piękności