Moderatorzy: Diabolique, Catalina

Książka do nabycia w Świecie Książki, cena klubowa: 29,90zł.

atlantis75 napisał(a):Np. na to, że w większości polskich sklepów sprzedają ubrania źle uszyte. I to nie moja figura jest problemem (162 cm wzrostu, biust 75D), tylko to co wisi na wieszkach.

atlantis75 napisał(a): I to nie moja figura jest problemem (162 cm wzrostu, biust 75D), tylko to co wisi na wieszkach. Kiedyś wychodziłam podłamana z przymierzalni, bo na dole rozm. 38, a na górze 42 ze względu na piersi. Acha, a ramiona i ręce tez 38. Wyobrażacie sobie ten dramat?

biedronka2003 napisał(a):U nas leci amerykanska wersja What not to wear. Kobieta dostaje US$5000 na wydatki. Tez lubie to ogladac
Mozna sie duzo nauczyc-np.ze krotszy zakiet,dobrze wyciety moze spowodowac,ze optycznie wydajemy sie szczuplejsze-a ja zawsze myslalam,ze jak nosi sie zakiety,plaszcze itp.do kolan wyglada sie lepiej 
justyna-8 napisał(a):Ja do tego ma 176 i długie nogi, w rezultacie wszystkie spodnie muszę odkładać. A jak pasują na długość to są za luźne w pasie.

misiajagodka napisał(a):Ja dla przeciwwagi mam 160 i prawie wszystkie spodnie muszę skracaćW hause mają spodnie z różnymi długościami

Catalina napisał(a):Oglądałyście może odcinek o tym jak dopasowywały kształty kobiet do różnych przedmiotów - klepsydra, waza, kręgiel itd...
To tak w tym temacie - sporo wiedzy, niestety anglojęzyczne - ale można sobie poradzić. Zajrzeć warto. Sporo propozycji ubiorów dla różnych typów
http://www.trinnyandsusannah.com/misc/body-shape-survey