Dieta bez węgłowodanów

Domowe maseczki i wyrafinowane wypady do spa - wszystkie jesteśmy piękne :)

Moderatorzy: Diabolique, Catalina

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 16 stycznia 2007, o 11:01

Moim zdaniem wykluczenie węglowodoanów w zupełności jest mało realne - bo przecież one są prawie wszędzie - to nie tylko pieczywo ale też warzywa. Węglowodany są potrzebne w zrównoważonej diecie. Zależy wszystko jednak co to są za węglowodany. Zgadzam sie natomiast, że wyeliminowanie biłego pieczywa daje bardzo szybkie skutki odchudzania. Ale takei np węglowoadny z warzyw, z pieczywa pełnoziarnistego, z mąki z pełnego przemiału są bardzo potrzebne.
Jak chcesz schudnąć odstaw białe pieczywo, ziemniaki, zwykły biały ryż, makaron jajeczny ale zostaw dziki, brązowy ryż, makaron bezjajeczny gotowany al dente. Zmiany zobaczysz po max dwóch tygodniach.

A efekt jojo w mniejszym lub więszym stopniu jest jeśli po diecie wraca się do starych nawyków żywieniowych.

Poczytaj sobie o diecie Montignac - tam właśnie wyrzuca się złe węglowodany, a pozostałe je w odpowiednich połączeniach. A ja już tutaj o tym pisałam.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

neozonta
Donośnie
Donośnie

Postprzez neozonta » 16 stycznia 2007, o 12:07

Petelko - tutaj opisałam dietę, którą dostarczył mi lekarz. Jest bezpieczna, zdrowa i dostarcza wszystkiego co trzeba :) Działa powoli, ale jest bardzo skuteczna - patrz na mnie, 10 kg w niecały rok, i nie mam efektu jo-jo i bardzo dobrze się czuję. Oczywiście podjadam sobie słodycze, ale nie mam zamiatu się katować - wolę spalić te słodkie kalorie ćwicząc. :)

Powrót do Salon piękności