Chwila dla siebie

Domowe maseczki i wyrafinowane wypady do spa - wszystkie jesteśmy piękne :)

Moderatorzy: Diabolique, Catalina

czarnaMa
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Re: Chwila dla siebie

Postprzez czarnaMa » 8 października 2009, o 09:41

Ja też z tych, co to za bardzo nie chce mi się ślęczeć w łazience godzinami.
Krem na noc, na dzień i pod oczy jest na szczęście tak oczywisty jak mycie zębów, podobnie przemywanie, twarzy tonikiem, ale już balsam do ciała to rzadkość, a maseczka czy peeling od naprawdę wielkiego dzwonu. Za to raz w m-cu chodzę do\kosmetyczki na paznokcie i pedicure oraz od niedawna wosk na bikini (rzeźnia!), co mnie odrobinę z niedbalstwa rozgrzesza :P
Obrazek
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 8 października 2009, o 10:15

Ja lubie posiedziec w mojej nowej lazience ;)
Ostatnio zostalam fanka koreanskich maseczek na twarz, ale lubie tez zapodac taka peel-off i nie wyobrazam sobie soboty bez maseczki. Na codzien, rano makijaz, a wieczorem demakijaz :P Polecam plyn micelarny AA do demakijazu, skora po nim jest rewelacyjnie delikatna. Potem zawsze krem (powinnam na noc, ale czasem uzywam takiego na dzien ;)). Pracuje nad biustem i smaruje go roznymi specyfikami, efekty... Srednie. Lubie miec pomalowane paznokcie, wiec maluje je co najmniej dwa razy w tygodniu.
Do kosmetyczki nie chodze bo mnie ostatnio pogonila, ze moja skora nie potrzebuje nic poza kremem. Natomiast to czego by potrzebowala, moim zdaniem, kosztuje za duzo ;)
Diabolique
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 22 października 2009, o 23:40

Kiedyś były kąpiele w kozim mleku a w dzisiejszych czasach wieczorna chwila dla siebie wygląda tak:
zmyć makijaż, balsam do ciała, krem antycellulitowy na tyłek i uda, krem na szyję i dekolt, krem pod oczy, krem przeciwzmarszczkowy, krem do rąk, krem do stóp, odżywka do włosów.... dużo tego.
To Kleopatra miała lepiej a jeszcze wszystko za nią zrobiono.... :D :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Kratka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Kratka » 23 października 2009, o 09:34

monika napisał(a):Kratka jak wygladasz lepiej, czujesz się duuużo lepiej:)

Weszłam na wątek - żeby się dopisać i dopiero teraz ... zauważyłam. :oops:
To prawda, z tym się zgodzę, świadomość, że się fajnie wygląda = dobre samopoczucie. :)
Tamto zniechęcenie na razie mi przeszło.
Obecnie "chwila dla siebie" - to relaksacyjna kąpiel wieczorna w rozmaitych solach, płynach nawilżających itp. (czasem prysznic) - krem na dzień, krem na noc, krem do rąk, tonik mocno oczyszczający + żel do twarzy również oczyszczający pory. Raz w tygodniu peeling i maseczka na twarz, ze dwa razy w tygodniu maseczka na włosy, co drugi dzień odżywka. Balsamów do ciała nie cierpię, w zwiazku z tym używam żeli pod prysznic z dodatkiem oliwki i jak na razie starcza. :wink:
Obrazek

Poprzednia strona

Powrót do Salon piękności