Algi czy czekolada, no i co dalej?

Domowe maseczki i wyrafinowane wypady do spa - wszystkie jesteśmy piękne :)

Moderatorzy: Diabolique, Catalina

radowinkaala
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Algi czy czekolada, no i co dalej?

Postprzez radowinkaala » 19 marca 2007, o 00:09

Mam w planie nabycie czegoś z ww w celu ujędrnienia skóry (a może jeszcze się uda nieco odchudzić to i owo :wink:). Pytanie zasadnicze - co kupić? Algi czy czekoladę? Ponoć to czekolada z rozgrzewającym dodatkiem (np. pepperoni) przynieść ma nie tylko ujędrniający, ale i odchudzający efekt. A jak kupię jedno z dwojga to co dalej? Przed nałożeniem podobno peeling, na to błoto, folia i ciepły koc? Jak długo się kisić w papce? A co po zmyciu? Coś jeszcze nakładać?
Pogdybałam, popytałam, a teraz proszę o pomoc :cool:
Znawczynie do dzieła!! :lol:
ObrazekObrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 19 marca 2007, o 10:04

Jesli wybor z tych dwoch to wylacznie algi. Czekolada to pic na wode fotomontaz :D
I w zaleznosci jakie kupisz to tak sie naklada. Na opakowaniu powinien byc opis, zawiniecie w folie konieczne. Kisic sie mozna ile sie wytrzyma, o ile nie ma sie uczulenia. A smarowac po tym sie mozna czym sie chce. Najlepiej jeszcze czyms ujedrniajacym.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

mamaksiezniczek
Coraz głośniej
Coraz głośniej

Postprzez mamaksiezniczek » 19 marca 2007, o 10:40

Ja słyszałam dużo dobrych rzeczy na temat guam i jeśli bym miała w coś zainwestować to w tą stronę bym uderzyła.
Tylko trochę słono trzeba za tą przyjemność płacić. Na Allegro widziałam zestawy do wykonania w domu i wtedy koszt kuracji to ok 300 zł. (choć jak dla mnie to i tak dużo).
Może kiedyś ... :P

radowinkaala
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez radowinkaala » 19 marca 2007, o 22:56

Diabolique napisał(a):Czekolada to pic na wode fotomontaz :D

No właśnie - czy na pewno? Kilka dni temu w gabinecie bioodnowy usłyszałam, że na ujędrnienie najlepsza jest czekolada z dodatkiem składnika rozgrzewającego (np. peperoni).
Nie żebym ślepo chciała wierzyć (gdyby tak było, to nie byłoby tego wątku), ale takie info dostałam. Poza tym pani mi tego nie wpychała na siłę - ba, nawet nie chciała sprzedać, bo nie miała możliwości. No i teraz już jestem zielona :wink: :?
ObrazekObrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 19 marca 2007, o 23:15

ooo tak tak guam mi sie bardzo podobał :P
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 20 marca 2007, o 10:29

radowinkaala napisał(a):
Diabolique napisał(a):Czekolada to pic na wode fotomontaz :D

No właśnie - czy na pewno? Kilka dni temu w gabinecie bioodnowy usłyszałam, że na ujędrnienie najlepsza jest czekolada z dodatkiem składnika rozgrzewającego (np. peperoni).
Nie żebym ślepo chciała wierzyć (gdyby tak było, to nie byłoby tego wątku), ale takie info dostałam. Poza tym pani mi tego nie wpychała na siłę - ba, nawet nie chciała sprzedać, bo nie miała możliwości. No i teraz już jestem zielona :wink: :?

Ja moge Ci powiedziec z wlasnego doswiadczenia jedynie :wink:
W zeszlym roku bylam na wywczasie odnowowym :wink: , napalona na oklady z czekolady. Pani kosmetyczka mnie skutecznie zniechecila, mimo ze nie bylo to w jej interesie bo czekolada byla drozsza od blota czy alg.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

radowinkaala
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez radowinkaala » 21 marca 2007, o 09:20

Hmmm - właśnie parę dni temu wróciłyśmy z czarnąMa z wywczasu odnowowego. Co prawda wykupiony miałam pakiet algowy i z takich zabiegów korzystałam, ale gdy zapytałam panią kosmetyczkę o błoto algowe, nabyte w celach domowych do ujędrniania skóry usłyszałam, że algi są na walkę z cellulitem, a czekolada świetnie ujędrnia (tylko musi mieć dodatek rozgrzewający). No i zgłupiałam teraz nieco :roll:
ObrazekObrazek

Powrót do Salon piękności