Rosa27 - Posty

Powrót do zaawansowanego wyszukiwania

przez Rosa27
12 lutego 2009, o 23:38

Dział: Dzieciaczki
Wątek: Erytromecyna do oczu???
Odpowiedzi: 9
Wyświetlone: 815

Re: Erytromycyna stosowana przy chlamydii

Polecam lekturę tekstu http://www.neonatologia.org.pl/index.php?okno=7&id=170&art_type=3 Może u Twojego dziecka stwierdzono chlamydiowe zapalenie płuc. A o Baby K przeczytałam na ich stronie, że jest zalecana dla noworodków z następujących grup ryzyka VKDB: Na wystąpienie choroby krwotoczne...
przez Rosa27
8 lutego 2009, o 00:03

Ja leżałam 8 dni po porodzie w szpitalu i nikt nic nie mówił, choć ropiało małemu oczko. Przy wypisie dostałam receptę i zalecenie wpisane w książeczkę żeby wpuszczać małemu Gentamicinę. Podawałam przez 5 dni, ale nie pomogło. Pediatra przepisał nam inne kropelki i po 3 dniach oczko przestało ropie...
przez Rosa27
5 lutego 2009, o 15:10

Erytromecyna do oczu???

W szpitalu po urodzeniu wbili do książeczki MArty info "ZALECENIE JEDNORAZOWE: 1. Wit. K 0,5 mg domięśniowo 2. Erytromycyna do oczu" oraz "Przy karmieniu piersią od 2 tygodnia życia należy podawać doustnie Baby K 2x5 kropli" Baby K to standard przeczytałam w necie, bo karmię pier...
przez Rosa27
5 lutego 2009, o 15:02

Dział: Nasze sprawy
Wątek: Żylak po ciąży
Odpowiedzi: 1
Wyświetlone: 256

Żylak po ciąży

Słuchajcie - mam problem z żylakiem, ktory mi wyskoczyl w 3 misiacu ciazy. Przez cala ciaze nosilam rajstopy uciskowe - masakra! Mialam nadzieje ze po porodzie zniknie, ale minelo 2 tygodnie i zylak jest jak byl. Czy jest szansa zeby to odwrócic??
przez Rosa27
5 lutego 2009, o 14:58

Dział: Poznajmy się
Wątek: Hej mamuski
Odpowiedzi: 5
Wyświetlone: 242

Hej mamuski

Pisze zeby sie przywitac i sprawdzic czy działa mój podspis...:-) Jestem świeżo upieczoną mamą Marty:-)

Powrót do zaawansowanego wyszukiwania