Zazdrość starszego rodzeństwa

o siostrzyczkach i braciszkach Dzieciaczka...

Moderatorzy: Milla, karolla

_ola_
Donośnie
Donośnie

Zazdrość starszego rodzeństwa

Postprzez _ola_ » 8 marca 2006, o 22:57

Drogie Forumowiczki:)
Ostatnio przechodzę przez fazę zazdrości u Agaty :( nie okazuje jej ciągle, ale czasami, jak jest śpiąca lub coś jej dolega to pcha mi się na ręce i każe się nosić jak noszę Franka. I niestety nie pozwala mi się nim zająć jak płacze - jak go trzymam na kolanach, to najchętniej by go zepchnęła i usadowiła się na jego miejsce. Nie wiem co mam na to poradzić, nie mogę się przecież rozdwoić. Staram się jej poświęcić każdą chwilę, ale czasem Franek musi być ważniejszy, zwłaszcza jak jest głodny. A ja nieznoszę dokonywać wyboru między jednym a drugim :( nie wiem, jak to wszystko pogodzić :(
Możecie mi coś poradzić??
Ola i
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

nuka
Donośnie
Donośnie

Postprzez nuka » 9 marca 2006, o 10:32

Mam to samo z Klaudią (średnią), jest tak bardzo zazdrosna o Emilkę, że czasem nie wiem co robić juz...ona chodzi do przedszkola, to już pół sukcesu bo tam jakby odrywa się od domu, ma koleżanki, mnóstwo ciekawych ale jak wróci to gorzej niż źle...Emilka na swoją obronę piszczy przeraźliwie jak Klaudia zbliża się do JEJ TERYTOIRIUM czyli mnie..dobrze, że najstarsza córka nigdy nie była zazdrosna, chyba bym oszalała...walczę z tą zazdrościa, tłumaczę, mimo wieku 5 lat nadal nie mija..byłam u psychologa dziecięcego nawet i okazuje się, że to całkiem normalne bo ona walczy o miejsce przy mamie, ale niestety mama jest tylko jedna (jeszcze sama) a córki są trzy...:)
I jak to zrobić??? Czekam również na dobre rady :)

biedronka2003
Donośnie
Donośnie

Postprzez biedronka2003 » 10 marca 2006, o 08:51

No niestety nic Wam nie poradze :-( Nas to jakos ominelo.
Obrazek
Obrazek

margoma
Donośnie
Donośnie

Postprzez margoma » 11 marca 2006, o 11:12

ola, nawet nie wiesz jak sie tego boje :( bedzie podobna roznica jak u Ciebie
pozdrawiam cieplutko
Małgosia_Tosia,Marcelka i Zuzka
Obrazek
Obrazek

_ola_
Donośnie
Donośnie

Postprzez _ola_ » 11 marca 2006, o 17:46

Domyślam się... ja się aż czasem boję, bo Agata potrafi się czasem tak zamachnąć na Franka, że.. usprawiedliwiam ją, bo ona też mnie potrzebuje, ale co się nadenerwuję to moje.. poza tym czasem już tak jestem zmęczona tym, że obydwoje się na mnie wieszają, że siadam i płaczę... i dopiero wtedy Agata orientuje się, że mama ma też prawo popłakać - uspokaja się i zaczyna mnie pocieszac...

Niestety u nas jest też ten problem, że Agata nie potrafi wieczorem zasnąć beze mnie i póki ja chodzę to i ona chodzi.. kładzie się dopiero jak ja leżę... to jest straszne, bo praktycznie nie mam ani chwili dla siebie...
Ola i
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

margoma
Donośnie
Donośnie

Postprzez margoma » 11 marca 2006, o 18:37

no wlasnie , najgorsze te chwile bezsilnosci, kiedy ma sie juz dosyc a trzeba dalej.....teraz to moge Cie pocieszac, ale za jakis czas to sie role odwroca:)
pozdrawiam cieplutko
Obrazek
Obrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 11 marca 2006, o 20:10

Właśnie tego boję się najbardziej :(
ObrazekObrazek

danetdd
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez danetdd » 12 marca 2006, o 12:29

miałam podobnie z Tomkiem jak się urodził Dawid :( do urodzenia Dawida był złotym dzieckiem :-D był moim pupilkiem :-D jak to pierworodny :-D potem zamienił się w małego potworka :( pewnie poczuł się odrzucony :( tłumaczyłam :-D zachęciłam do pomocy nad maluszkiem :D z czasem minęło :D teraz żyć bez siebie nie mogą :D jak się urodziła Daria, to Dawid nie miał takiego problemu jak Tomek :D było Mu napewno ciężko, ale poradził sobie super :D tak więc ja nie mam takich problemów i nie umiem Wam pomóc :(

margoma
Donośnie
Donośnie

Postprzez margoma » 14 marca 2006, o 12:47

Anetko, a jaka jest roznica miedzy chlopcami?
pozdrawiam cieplutko
Obrazek
Obrazek

_ola_
Donośnie
Donośnie

Postprzez _ola_ » 14 marca 2006, o 14:41

margoma napisał(a):no wlasnie , najgorsze te chwile bezsilnosci, kiedy ma sie juz dosyc a trzeba dalej.....teraz to moge Cie pocieszac, ale za jakis czas to sie role odwroca:)

Ja się powoli uczę ignorować wrzaski, ale w środku aż się gotuję czasem...

Czasem chciałabym żeby już byli na tyle duzi, żeby wyfrunęli z domu... ale póki co.. mam nadzieję, że ja Franek skończy rok, zacznie chodzić to będzie lepiej - znaczy, że nauczą się razem bawić i zajmować..
Ola i
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

danetdd
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez danetdd » 14 marca 2006, o 18:18

margoma napisał(a):Anetko, a jaka jest roznica miedzy chlopcami?

dokładnie 3 lata :D ja mam dzieci co 3 lata :D

zapomniałam dodać, że Tomek odreagował narodziny brata tak, że mnie odrzucił :( przerzucił się na teściową :( babcia była cacy a mama be :( bardzo to przeżyłam :( trwało to sporo czasu :( ale teraz już wie kto jest najważniejszy :D teraz babcia jest be a mama cacy :D

neozonta
Donośnie
Donośnie

Postprzez neozonta » 14 marca 2006, o 19:03

danetdd napisał(a):

Kochana! To już niedługo będziesz w ciąży!!!!!!!!! Jesteś do tego powołana, wiem to !! :):):)
A jak mi wyślesz skan/zdjęcie swojej lewej dłoni, to Ci powiem ile jeszcze dzieciaczków przed Tobą ! :)

danetdd napisał(a): teraz babcia jest be a mama cacy :D

i oby tak zostało! :)
Też miałam podobny problem, za bardzo moja Izunia była przez babcię rozpieszczana, gdy zostałyśmy same po moim odejściu od 1. męża. I nawet mój tata, a jej dziadek był na pierwszym miejscu! :o Ale jak Andrzej pojawił się w naszym życiu, to zwrot i spowrotem do mnie "przybiegła" ;)

danetdd
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez danetdd » 14 marca 2006, o 20:04

neozonta napisał(a):
danetdd napisał(a):

Kochana! To już niedługo będziesz w ciąży!!!!!!!!! Jesteś do tego powołana, wiem to !! :):):)
A jak mi wyślesz skan/zdjęcie swojej lewej dłoni, to Ci powiem ile jeszcze dzieciaczków przed Tobą ! :)

danetdd napisał(a): teraz babcia jest be a mama cacy :D

i oby tak zostało! :)
Też miałam podobny problem, za bardzo moja Izunia była przez babcię rozpieszczana, gdy zostałyśmy same po moim odejściu od 1. męża. I nawet mój tata, a jej dziadek był na pierwszym miejscu! :o Ale jak Andrzej pojawił się w naszym życiu, to zwrot i spowrotem do mnie "przybiegła" ;)

zwariowałaś???? ja już nie chcę więcej dzieci!!!! jak bym nie daj Boże zaszła w ciążę, to sznurek i do lasu!!!! 100% pewności nie chcę więcej dzieci!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
chyba mnie nie lubisz :(

neozonta
Donośnie
Donośnie

Postprzez neozonta » 14 marca 2006, o 20:13

danetdd napisał(a):zwariowałaś???? ja już nie chcę więcej dzieci!!!! jak bym nie daj Boże zaszła w ciążę, to sznurek i do lasu!!!! 100% pewności nie chcę więcej dzieci!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

A założę się, że jakbyś jednak faktycznie była w ciąży to po pewnym czasie cieszyłabyś się :-)

danetdd napisał(a):chyba mnie nie lubisz :(

:buzka63 :buzka63 :buzka63 za takie niedobre myśli!!! Wrrrr :P
Już Ci kiedyś pisałam, żeś mą Muzą :) I mogę szczerze powiedzieć, że bardzo Cię lubię, chociaż nie znam, na oczy nie widziałam, ale to co piszesz, jest szczere aż do kości :-) a ja bardzo cenię u ludzi szczerość no i otwartość. Sama ilość minek, którą stosujesz świadczy o braku powściągliwości przed emocjami, uczuciami itp.
Całuję mocno w policzki dwa! Ale zdjecie dłoni to mi wyślij :D:D:D

danetdd
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez danetdd » 14 marca 2006, o 20:50

napisałam na priv :D

Następna strona

Powrót do Rodzeństwo