do szkoły pierwszy dzwonek :-)

o siostrzyczkach i braciszkach Dzieciaczka...

Moderatorzy: Milla, karolla

danetdd
Pełną parą
Pełną parą

do szkoły pierwszy dzwonek :-)

Postprzez danetdd » 24 czerwca 2005, o 07:12

wczoraj byłam w szkole :-D mój syn idzie do szkoły :-D co czuję? strach i lęk :( dla mnie to wciąż mały Tomuś :( boję sie wielu rzeczy :( a najbardziej złego wpływu kolegów :( i czy sobie poradzi? w przedszkolu zaklimatyzował sie rewelacynie :-D opinie z przedszkola ma super :-D aż sie popłakałam z dumy :( no ale to szkoła :( mam wrażenie że coś sie kończy a coś zaczyna :( kończy sie Jego typowe dzieciństwo i beztroska :-( ja pozwalam dzieciom być dziećmi do końca :-D tzn nie będę Ich na siłę uczyła dorosłości, chce żeby sie bawiły dokąd będą chciały, bo chyba najpiękniejszy jest okres dzieciństwa :-D może za bardzo trzymam pod kloszem i stąd te moje obawy :( mam nadzieję, że będzie dobrze :-D że będę umiała Mu pomóc :-D znowu sie będę musiała wrócic do szkoły :D bardzo bym chciała żeby szło Mu jak najlepiej :-D nie chciałabym zmarnować Jego inteligencji :-D czy któraś z Was ma dziecko które też idzie do szkoły od wrzesnią????

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 24 czerwca 2005, o 09:53

Strach, jak te dzieci szybko rosną :) Na pewno będzie dobrze i Twój synek sobie świetnie poradzi :) Nic się nie martw! Zaczyna się nowy etap w jego życiu - pewnie się będzie zmieniał, to musi być fascynujące patrzeć na te zmiany...
Obrazek
Obrazek

mamcia
Szeptem
Szeptem

Postprzez mamcia » 24 czerwca 2005, o 18:01

mój syn idzie do szkoły

u nas też syn idzie do szkoły ale do zerówki.Mam mieszane uczucia ale ostatnio bardzo nas uświadamia w słuszności naszej decyzji.Codziennie zaskakuje nas swoją samodzielnością i może przez to jest mi łatwiej.Wiadomo że już się kończy jakiś etap w jego życiu a zacznie nowy(bardziej dorosły) ale musimy mu w tym pomóc żeby łatwiej mu było w nowym otoczeniu i wspierać go.Pozdrawiam :wink:

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Re: do szkoły pierwszy dzwonek :-)

Postprzez jasmina » 24 czerwca 2005, o 20:55

nie martw się-szkoła nie jest taka zła!! zresztą często przenoszone są wzorce z przedszkola- skoro dobrze sobie tam radził, jest spore prawdobodobieństwo,że w szkole tez tak będzie. A poza tym może to on będzie silną osobą w klasie i wzorem dla kolegów? jeżeli tylko jest inteligentny, a tak piszesz, poradzi sobie!!

zresztą, do września sporo czasu. nie martw się na zapas.

juz widze siebie, jak Irmisia idzie do szkoły... umrę z nerwów!
ale juz się nie mogę doczekać!
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

biedronka2003
Donośnie
Donośnie

Postprzez biedronka2003 » 9 lipca 2005, o 08:15

Mateusz rowniez idzie do "Zerowki". Bedzie chodzil do szkoly gdzie obowiazkowe sa mundurki :) On juz sie nie moze doczekac kiedy pojdzie we wrzesniu. Uwielbia byc z dziecmi i uczyc sie nowych rzeczy.
Obrazek
Obrazek

aqulia
Szeptem
Szeptem

Postprzez aqulia » 25 lipca 2005, o 09:21

Nie bój się, poradzi sobie z tą szkołą lepiej niż ty:) Moja córka idzie już do 2 klasy. W zeszłym roku, jak zaczynała, ja byłam na finiszu ciąży, odprowadzałam i przyprowadzałam córkę 2 dni, tego durgiego usłyszałam - wiesz mamuś, w poniedziałek to już pójdę sama, dobrze? I tak się skończyło prowadzanie dziecka do szkoły:D:D
Byłam pełna obaw, jak sobie poradzi, bo się przeprowadziliśmy - nowe osiedle, nowa szkoła, nowe dzieci. Ale moje obawy sięokazały bezpodstawne. Zaaklimatyzowała się błyskawicznie. W czerwcu przyniosła świadectwo i dyplom za wzorowe wyniki w nauce.
Gorzej sprawa wyglądała z odrabianiem lekcji. Jak się Czarek pojawił, to nie miałam czasu, żeby z nią posiedzieć, często wprost nie miała możliwości, żeby w spokoju usiąść przy biurku, a jak sobie świetnie poradziła? Jestem z niej bardzo dumna!!!
Twój synek też sobie poradzi, zobaczysz:)))
Agnieszka i...
Obrazek
Obrazek

Powrót do Rodzeństwo