A ja sobie spie ;)

o siostrzyczkach i braciszkach Dzieciaczka...

Moderatorzy: Milla, karolla

radowinkaala
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez radowinkaala » 1 października 2008, o 13:01

Oby Hani tak zostało :wink:

A jeśli chodzi o tezę jakoby drugie dziecko miało być gorsze od pierwszego, to rozumiem, że to wyłącznie w odniesieniu do Waszej rodziny, co? W związku z tym, że Antek był nieuciążliwym niemowlakiem, obawialiście się że Hania Wam "urozmaici" życie potysiąckroć, czy tak?
ObrazekObrazek

karolla
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez karolla » 1 października 2008, o 13:14

Melba napisał(a):Gdyby mialo być odwrotnie, Ida na pewno pozostałaby jedynaczką ;)

hmm....chcesz przez to coś powiedziec?? :D
ObrazekObrazek Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 2 października 2008, o 10:31

radowinkaala napisał(a):Oby Hani tak zostało :wink:

A jeśli chodzi o tezę jakoby drugie dziecko miało być gorsze od pierwszego, to rozumiem, że to wyłącznie w odniesieniu do Waszej rodziny, co? W związku z tym, że Antek był nieuciążliwym niemowlakiem, obawialiście się że Hania Wam "urozmaici" życie potysiąckroć, czy tak?

Antek faktycznie był spokojny, nie miewał kolek ani innych atrakcji, więc wszyscy mnie "pocieszali", że teraz to się przekonam, jakie to dzieci potrafią być okropne. Teściowa z niedowierzaniem się wciąż dopytuje, czy Hania przypadkiem nie płacze po nocach :P
Mam za to taką ogólną refleksję - z drugim dzieckiem chyba zawsze jest łatwiej, niezależnie od jego temperamentu. Odpada stres niedoświadczonej matki :wink:
Obrazek
Obrazek

radowinkaala
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez radowinkaala » 2 października 2008, o 10:40

aplusd napisał(a):Mam za to taką ogólną refleksję - z drugim dzieckiem chyba zawsze jest łatwiej, niezależnie od jego temperamentu. Odpada stres niedoświadczonej matki :wink:

Zgadzam się w każdym słowie! :)
ObrazekObrazek

ixa
Donośnie
Donośnie

Postprzez ixa » 2 października 2008, o 16:03

Szczerze mowiac sama nie wiem czy to drugie dziecko,czy tylko plec.Z Michelle nie odczulam,ze mialam dziecko-cichutka,spokojna,potrafila bawic sie przez dlugi czas sama,raz na jakis czas cos broila,ale to pestka w porownaniu co mam teraz ;) Daniel nie usiedzi w miejscu,wszystko wszedzie wpycha,wyciaga,wlazi,a przy tym taki z niego czarmen,ze nie potrafie dlugo sie zloscic-usmiecha sie tak slodziutko i przybiega dac buziaka,a za chwile siega po cos ze stolu,grzebie w kuble ze smieciami itp.
Tak wiec na dzien dzisiejszy mysle,ze jest tak:przy pierwszym dziecku bardziej sie boimy i jestesmy ostrozniejsze,przy drugim ten strach nieco zanika i czujemy sie pewniejsze siebie jako matki.Ale czy jest latwiej?To chyba zalezy od temperamentu dziecka ;)
Obrazek
Obrazek

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 2 października 2008, o 21:39

karolla napisał(a):
Melba napisał(a):Gdyby mialo być odwrotnie, Ida na pewno pozostałaby jedynaczką ;)

hmm....chcesz przez to coś powiedziec?? :D

Hmmm, zupełnie nic :P
Obrazek
Obrazek

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 2 października 2008, o 21:45

ixa napisał(a):Szczerze mowiac sama nie wiem czy to drugie dziecko,czy tylko plec.Z Michelle nie odczulam,ze mialam dziecko-cichutka,spokojna,potrafila bawic sie przez dlugi czas sama,raz na jakis czas cos broila,ale to pestka w porownaniu co mam teraz ;) Daniel nie usiedzi w miejscu,wszystko wszedzie wpycha,wyciaga,wlazi,a przy tym taki z niego czarmen,ze nie potrafie dlugo sie zloscic-usmiecha sie tak slodziutko i przybiega dac buziaka,a za chwile siega po cos ze stolu,grzebie w kuble ze smieciami itp.
Tak wiec na dzien dzisiejszy mysle,ze jest tak:przy pierwszym dziecku bardziej sie boimy i jestesmy ostrozniejsze,przy drugim ten strach nieco zanika i czujemy sie pewniejsze siebie jako matki.Ale czy jest latwiej?To chyba zalezy od temperamentu dziecka ;)

Jakbym czytała o Sergiuszu. Tyle tylko, że Zojka nie była drugą Michelle :wink:

Mogabi
Donośnie
Donośnie

Postprzez Mogabi » 2 października 2008, o 23:29

ixa napisał(a):Szczerze mowiac sama nie wiem czy to drugie dziecko,czy tylko plec.Z Michelle nie odczulam,ze mialam dziecko-cichutka,spokojna,potrafila bawic sie przez dlugi czas sama,raz na jakis czas cos broila,ale to pestka w porownaniu co mam teraz ;) Daniel nie usiedzi w miejscu,wszystko wszedzie wpycha,wyciaga,wlazi,a przy tym taki z niego czarmen,ze nie potrafie dlugo sie zloscic-usmiecha sie tak slodziutko i przybiega dac buziaka,a za chwile siega po cos ze stolu,grzebie w kuble ze smieciami itp.

A Ja jakbym czytala o Gabi :shock: rany czyzby chlopczyca mi rosla?? eeeee nieeeee przeciez lubi sie stroic w moje ciuchy, malowac itp...
ObrazekObrazek

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 3 października 2008, o 10:10

apslud, zazdroszczę:) Mój Misiek jest rozdarty strasznie, w dzień ryczy, w nocy nie ryczy, za to co chwilę chce jeść :roll: Powiem szczerze,że mam kryzys- szczególnie gdy pomyslę, ze tyle jeszcze przed nami, że czekają nas zimne, krótkie dni, choroby przywleczone z przedszkola przez Iśkę.Misiek skończył trzy miesiące, a nadal ciągle wrzeszczy, nawet w wózku na spacerze, zasypia zupełnie wykończony.Mam dosyć, nawet nie mam czasu na czytanie :P
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 3 października 2008, o 10:49

jasmina napisał(a):apslud, zazdroszczę:) Mój Misiek jest rozdarty strasznie, w dzień ryczy, w nocy nie ryczy, za to co chwilę chce jeść :roll: Powiem szczerze,że mam kryzys- szczególnie gdy pomyslę, ze tyle jeszcze przed nami, że czekają nas zimne, krótkie dni, choroby przywleczone z przedszkola przez Iśkę.Misiek skończył trzy miesiące, a nadal ciągle wrzeszczy, nawet w wózku na spacerze, zasypia zupełnie wykończony.Mam dosyć, nawet nie mam czasu na czytanie :P

Może chusta by Wam pomogła? Jak Hanka ma kryzys (a zdarza się to popołudniami czasem) i nie może zasnąć, a leżeć też spokojnie nie chce, to się motam i po 5 minutach awantury mamy błogi sen :)
Obrazek
Obrazek

Nemon
Szeptem
Szeptem

Re: A ja sobie spie ;)

Postprzez Nemon » 21 listopada 2009, o 23:08

Pamiętam, jak to było jak moje maluchy nie chciały spać, oj współczuję. Moja koleżanka ma teraz 3 miesięcznego dzidziusia i prawie w ogóle nie płacze, przynajmniej ona tak twierdzi, w nocy sporadycznie tylko, niektórzy mają szczęście ;)

Poprzednia strona

Powrót do Rodzeństwo