Strachy na lachy

Moderator: Krobka

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Strachy na lachy

Postprzez JaMaska » 25 maja 2009, o 20:56

Mysz ostatnio dostaje nieomal histerii na widok owadów - wszelkiej maści od muchy, przez komary, że o pszczołach i innych większych nie wspomnę, o ile pszczoły i te duże jestem w stanie przełknąc to muchy i komary - jako codzienność sa dla mnie nie do przejścia.
Tłuamczyłam, rozmawiałam czy macie może jakieś świeże argumenty na fakt, że mucha i komar to standart? Nie wiem skąd się to wzięło, zupełnie z dnia na dzień i tak trwa od ok 2-3 tygodni, gdy Mysza zobaczy wrzeszczy i ucieka gdzie popadnie, wyjścia do miasta czy gdziekolwiek powoduje u mnie nerwowe triki bo zaczynam się zastanawiać kiedy zobaczy cos latającego i zacznie uciekać na oslep wpadając np pod samochód...wiem wiem czarnowidztwo ale upierdliwe to jest. POszukuje rozwiązania.
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

czarnaMa
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Re: Strachy na lachy

Postprzez czarnaMa » 25 maja 2009, o 21:25

Chętnie pomogłabym, ale jedyne, co przychodzi mi do głowy, to oswoić gadzinę przez pokazywanie na obrazkach (może najpierw takich rysowanych, potem fotografiach) no i samemu zachowywać się jak odwieczny wielbiciel wszelkiego owadziego paskudztwa.
Życzę powodzenia!
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 25 maja 2009, o 22:46

czarnaMa napisał(a): no i samemu zachowywać się jak odwieczny wielbiciel wszelkiego owadziego paskudztwa

no właśnie my się badziwia nie boimy i nie wzrusza nas stworzenie latające ani pająki ani inne takie (ja jedynie reaguję na szczury kanałowe a T nawet na nie nie reaguje)ale ok pomysł z obrazkami ok - wykorzystam tnx
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 26 maja 2009, o 08:48

A historia z gąsienicami kuprówki rudnicy z wątku "choróbska"? Może lepiej trochę się bać?
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

toska212
Donośnie
Donośnie

Postprzez toska212 » 26 czerwca 2009, o 11:22

A może by tak próbować przekonać, że takie małe stworzonko boi się nas, bo jesteśmy tacy wielcy a ono takie małe i "bezbronne".
Obrazek

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 30 czerwca 2009, o 12:11

Ja wczoraj przyłapałam mojego 2,5latka na zapoznawaniu się gołą ręką z osą. To ja już wolę, żeby się bezbronny szkrab nie zaprzyjaźniał z owadami :?
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

Powrót do Psychogadka

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość