nienawidzę Cię mamo

Moderator: Krobka

Melba
Administrator
Administrator

Re: nienawidzę Cię mamo

Postprzez Melba » 11 kwietnia 2009, o 19:07

Uparciuchy z tych małych ludzików ;)
Obrazek
Obrazek

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 11 kwietnia 2009, o 22:07

Irmina teraz mnie szantażuje: "jak mi nie dasz czekoladki to powiem,e Cię nie lubię". Ja już się wściekam, jak tak do mnie mówi. Cierpliwości brakuje mi od urodzenia, a metody łagodnej perswazji i wspierania nie sprawdziły się.
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

Kratka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Kratka » 12 kwietnia 2009, o 11:59

Mnie, tak naprawdę mnie osobiście, nigdy nie denerwowało to, że Aga mówi: "nie lubię cię". Wiem, że może być w tym momencie wściekła, zdenerwowana, obrażona, że mogą nią targać rozmaite emocje, dlatego nigdy nie biorę takich deklaracji na poważnie. Nigdy nie jestem na nią zła z tego powodu, jeśli już to przez to, że nie słucha poleceń, przekracza jakieś postawione granice, robi rzeczy, które mogą być dla niej niebezpieczne. Nasze rozmowy, dotyczące konfliktu, wiążą się zazwyczaj z wytłumaczeniem, dlaczego czegoś nie wolno oraz z uświadomieniem Agusi jej własnych emocji i ich przyczyn.
Jeśli chodzi o słodycze, to dajemy jej zawsze po posiłku: śniadaniu, obiedzie czy kolacji. I też kiedyś próbowała szantażować: "nie będę cię lubić, będziesz niegrzeczna jak mi nie dasz czekoladki!". Rozbawiło mnie to wtedy i odpowiedziałam: "Ok. Ale czekoladka i tak dopiero po obiedzie". Na tym temat się zakończył i już nie powrócił. :lol:
Obrazek

Poprzednia strona

Powrót do Psychogadka

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość