Masa cukrowa z reguły jest odrzucana przez konsumujących, za słodkie to jest, chyba że ktoś lubi, ale mało jest takich osób. Główną jej rolą jest ozdabianie.'
Do kadrowania i zmniejszania zdjęć świetnie nadaje się programik jpegcrops, można znaleźć na sieci i jest całkowicie darmowy, w przeciwieństwie do Photoshopa, czy Corela, których ceny są dość bardzo wysokie.
Pamiętam, jak to było jak moje maluchy nie chciały spać, oj współczuję. Moja koleżanka ma teraz 3 miesięcznego dzidziusia i prawie w ogóle nie płacze, przynajmniej ona tak twierdzi, w nocy sporadycznie tylko, niektórzy mają szczęście
Mój Patryk przy wyższej gorączce już leży, ale to raczej wymuszam na nim. Tłumaczę, że to konieczne, bo będzie jeszcze gorzej się czół jak wstanie, no i koniec.
Szafran, Crocus officinalis Szafran stosowany jest od dawna jako przyprawa, zwłaszcza do ciast oraz jako barwnik spożywczy - barwi na żółto. Szafran jest bardzo drogą przyprawą, bardziej chyba ze względu na trudności związane z jego pozyskiwaniem, niż walory smakowe. Można zastąpić go kurkumą. Szaf...
A tak kurczowo się trzymacie tych gramów? Ja to raczej na oko robię, chociaż przy ciastach to lepiej zmierzyć, ale na przykład jak grzyby zaprawia, to jakby mnie ktoś zapytał o przepis to nie podam, bo zawsze wszystko na plus/minus i kosztuję.