Duża torba.
Mam zasadę, że torba musi zmieścić format A4

Tylko wtedy nadaje się do codziennego użytkowania jej przeze mnie. Mam oczywiście i mniejsze torebki, ale na wyjścia. Na codzień, zdecydowanie duża torba.
Noszę w niej:
- portfel z dokumentami,
- klucze do mieszkania,
- klucze do samochodu,
- chusteczki higieniczne,
- ibuprom,
- wizytownik,
- długopis,
- szczotkę do włosów,
- gumy do żucia,
- kosmetyczkę z pomadką, pudrem, tuszem do rzęs, pilnikiem do paznokci,
- krem do rąk,
- parasolkę,
- śniadanie do pracy,
- identyfikator do pracy (przyczepiony jest do suwaka wewnętrznej kieszonki- nigdy się nie gubi),
- telefon, czasem ładowarkę,
- jakieś kasztany, spinki i gumki do włosów dziewczyn,
- prawie zawsze jest jakiś rysunek z przedszkola, którego zapomniałam wyjąć w domu

A jeszcze a propos szukania w torbie. Pod Lidlem, po zakupach, szukałam przy samochodzie kluczyków torbie. I tak parę razy od dna przemieszałam zawartość torby. Ciemnawo już było. Znalazłam- pojechaliśmy do domu. Późnym wieczorem ktoś dzwoni do drzwi mieszkania -młody mężczyzna i pyta czy tu mieszka pani Kinga L....? To ja, a o co chodzi?- pytam. A on na to: Znalazłem Pani portfel (z dowodem osobistym, prawem jazdy, dowodem rejestracyjnym, pieniędzmi, kartami bankowymi itp, bo ja wszystkie ważne rzeczy noszę w portfelu

).

To ja zgubiłam portfel?!- byłam w szoku.- Gdzie? Pod Lidlem.
Pan się pofatygował specjalnie, nie chciał znaleźnego, wino chociaż chcieliśmy mu dać, też nie chciał

Wręczył portfel z nietkniętą zawartością i prawie uciekł, żebyśmy mu nić nie wcisnęli w ręce
Są jeszcze uczciwi ludzi na świecie