Slomiana matka wyrodna

Rodzic też ma swoje życie

Moderatorzy: Diabolique, JaMaska, kontrafalda, atlantis75

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Slomiana matka wyrodna

Postprzez Diabolique » 22 sierpnia 2006, o 11:37

No chyba jestem wyrodna.... Moje dziecko jest poza domem od 22 lipca! :o Najpierw u jednych dziadkow tydzien, potem z nami 2 tygodnie nad morzem, teraz 2 tydzien u drugich dziadkow... Wszystko jest super bo my mamy troche luzu, dziecko jest caly dzien na swiezym powietrzu, dziadkowie organizuja atrakcje rozne od krow i koni poczawszy a na sumach i wegorzach skonczywszy. Ale... Ja juz tesknie!
I wszystko mialo byc pieknie i miala juz wracac w weekend do domku, ale mamy w mieszkaniu remont (tak, tak, mieszkamy tu dopiero rok) i sie ma przedluzyc na przyszly tydzien.
Dziecko juz na nas troche obrazone. Przy dziadkach super grzeczne, a przy nas diabel w ludzkim ciele... Az sie boje co bedzie jak ja tam dluzej zostawie. Poza tym jak znowu powiedziec niani ze ma jeszcze nie przychodzic do pracy... Przeciez sie w koncu wkurzy :-(
Oto dylematy matki slomianej...
Diabolique
Obrazek
Obrazek

monika
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez monika » 22 sierpnia 2006, o 11:39

korzystaj bo został ci już tylko tydzień!
przyjdzie jesień i wszystko wróci na swoje tory...

neozonta
Donośnie
Donośnie

Postprzez neozonta » 22 sierpnia 2006, o 11:59

Diabolique - ciesz się :D:D:D A Twoja Mała super ma wakacje :) Chyba Jej zazdrościsz :D :P No daj jej jeszcze tydzień, nie bądź taka :D
A to, że przy Was inaczej się zachowuje to normalne. Jak Iza miała lat kilka i często ją wtedy zostawiałam u rodziców, to jak wracała to miałam jej dość już w 2 minucie :D Ale wszystko wracało do normy po kilku dniach. Dziadkowie niestety (?) czasami za bardzo rozpieszczają :D i gdy dziecię widzi rodziców, tych, co zakazują, nie pozwalają :D to buntuje się. Nie zdziw się, że jak Mała wróci na dobre, to będzie chciała wrócić do Dziadków ;)

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 22 sierpnia 2006, o 12:22

Renatko, hop hop :D :twisted:

Zazdroszczę, ale sama nie mam odwagi :)

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 22 sierpnia 2006, o 12:36

Zazdroszczę. Nacieszcie się spokojem, sobą :) A o Laurkę się nie martw, na pewno Jej tam dobrze.
ObrazekObrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 22 sierpnia 2006, o 12:38

Milla napisał(a):Zazdroszczę. Nacieszcie się spokojem, sobą :)

Wlasciwie to nawet nie mamy czasu nacieszyc sie soba, jakos tak mam wrazenie ze dziecka nie ma, a my za chinskiego boga nie umiemy wykorzystac tego. Do tego ten remont. Wrrrrrrrrr!
Diabolique
Obrazek
Obrazek

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 22 sierpnia 2006, o 12:39

Carpe diem :D A potem carpe córeczkę :)
Obrazek
Obrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 22 sierpnia 2006, o 12:40

Diabolique napisał(a):
Milla napisał(a):Zazdroszczę. Nacieszcie się spokojem, sobą :)

Wlasciwie to nawet nie mamy czasu nacieszyc sie soba, jakos tak mam wrazenie ze dziecka nie ma, a my za chinskiego boga nie umiemy wykorzystac tego. Do tego ten remont. Wrrrrrrrrr!

Czy mam Ci przypomnieć jak wygląda kolacja przy świecach, winko w kieliszku,spontaniczny sex?? :P :P :P
ObrazekObrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 22 sierpnia 2006, o 12:45

Milla napisał(a):
Czy mam Ci przypomnieć jak wygląda kolacja przy świecach, winko w kieliszku,spontaniczny sex?? :P :P :P

Przekieruje te wiadomosc do mojego meza, ktory mnie wpienia ostatnio do granic niemozliwosci :wink:
Diabolique
Obrazek
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 22 sierpnia 2006, o 13:02

Że o Laurę masz się nie martwić, to już Ci dziewczyny powiedziały, ale co Wy tam remontujecie :?: :?: :?:
Obrazek
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 22 sierpnia 2006, o 13:08

aplusd napisał(a):ale co Wy tam remontujecie :?: :?: :?:

Hmmm... Od czego by tu zaczac?
Skuto nam, do samych pretow zbrojeniowych chyba, oba balkony, jeden juz byl poprawiany, ale okazalo sie ze zle to zrobiono. Wiec na balkonach beda kladzione od nowa kafle. Nastepnie, malowane beda prawie wszystkie sciany (dzieki temu bede miec odswiezone wlasciwie cale mieszkanie), a zeby nie bylo za lekko, to jeszcze beda wyjmowac i na nowo wkladac okno w kuchni, bo bylo skrzywione. Laczy sie ze z demontazem blatu kuchennego, byc moze montazem nowego (na 2000 pln wycenila to firma meblarska:o , dobrze ze na koszt wykonawcy), a co za tym idzie bajzlem i blokada kuchni na czas jakis...
Reki opadaja.
Te sciany to osiadanie budynku, wiec moze i Ciebie bedzie to czekac, czego serdecznie nie zycze.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 22 sierpnia 2006, o 13:16

Nie strasz kobieto :x
A balkon to właśnie chyba będziemy reklamować, bo nam pleśń spod fug wypełzła :twisted:
A wracając do Twojego remontu - współczuję burdelu, ale będziesz miała szansę na nowo wyżyć się kolorystycznie :-D Zostajesz przy czerwonych ścianach?
Obrazek
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 22 sierpnia 2006, o 13:21

aplusd napisał(a):Nie strasz kobieto :x
A balkon to właśnie chyba będziemy reklamować, bo nam pleśń spod fug wypełzła :twisted:

Nie chce Cie straszyc ale od tego sie zaczelo... Zrobcie to przed zima bo po prostu sciana Wam zgnije. Okazalo sie ze nie zostal polozony na odpowiednim poziomie, jakis podklad blokujacy przedostawanie sie wilgoci przez sciane. Mamy galancie odpadajaca sciane przy balkonie.

A wracając do Twojego remontu - współczuję burdelu, ale będziesz miała szansę na nowo wyżyć się kolorystycznie :-D Zostajesz przy czerwonych ścianach?

Sciany czerwonej akurat nie beda ruszac, a reszte postanowilam zostawic bo jest tak jak chcialam i wszystko bylo pod sciany kupowane. Ale moja czerwona juz nie jest tak fajna jak moja czekoladowa, ta druga musza poprawiac :wink:
Diabolique
Obrazek
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 22 sierpnia 2006, o 13:23

No to muszę mężowi te Twoje rewelacje przekazać, bo on tak trochę lekceważąco do sprawy podchodzi.
Obrazek
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 22 sierpnia 2006, o 13:25

aplusd napisał(a):No to muszę mężowi te Twoje rewelacje przekazać, bo on tak trochę lekceważąco do sprawy podchodzi.

Trzeba pamietac ze gwarancja niestety szybko mija.
Nasz blok, mimo ze budowany przez bardzo renomowanego wykonawce, okazal sie niezlym bublem ze spora iloscia niedorobek... Walczymy jako wspolnota z cieknacymi garazami, zlymi barierkami na balkonach, pekajacymi scianami, zaciekami na balkonach i masa innych rzeczy.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

Następna strona

Powrót do Nasze sprawy