Rocznica 11 wrzesnia...

Rodzic też ma swoje życie

Moderatorzy: Diabolique, JaMaska, kontrafalda, atlantis75

ixa
Donośnie
Donośnie

Postprzez ixa » 11 września 2006, o 21:18

Jest glosno na temat 9/11,ale prawda taka,ze nikt sie niczego nie dowie-a tymbardziej prawdy.Sa spekulacje,ze wszystko to bylo sprawka Busha i ze jest to tak zaciszone,ze nie ma nawet dowodow...Niby nawet rozmowy telefoniczne nie byly prawdziwe,podejrzana jest tez spalona "czarna skrzynka' ktora zostala przeciez tak skonstruowana,ze po katastrofie lotniczej tylko dzieki niej mozna poznac np. jaka byla awaria samolotu-wiec powinna byc nie do zniszczenia.dodatkowo nie ma sladu samolotu(powiedzieli,ze spalil sie doszczetnie),a...znaleziono kilka na pol spalonych ksiazek,niby wielu dziennikarzy stracilo prace ,za ich dochodzenia na temat 9/11...
Ja wiem tylko jedno,ze tysiace ,moze i miliony ludzi stracilo rodzine,przyjaciol,dzieci...i zyja teraz w wierze,ze ich najblizsi zgineli jako bohaterowie i tak beda wspominani...
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 11 września 2006, o 22:51

Wracałam z pracy zadowolona, że szybciej - układałam grafik na obiad, jade pod placem Dominikańskim i usłyszałam, że rozbił sie samolot - zawsze bardzo przeżywałam katasrtofy samolotowe - jade dalej, troche juz przytłumiona wieściami w sumie zadowolona , że juz po pracy i jadę do swojej twierdzy, zanim dojechałam usłyszałam o drugim samolocie i jakoś nie umiałam przyjąć do wiadomości, że to terror, łudziłam sie jakims zbiegiem okoliczności
Gdy dojechałam do domu włączyłam TVN24 - i nie było wtedy obiadu i faktycznie jak mówią coniektórzy zaczęła sie dla mnie nowa era - nigdy nie potrafiłam sobie poradzic z wiadomościami ntr terroru czy to IRA czy cokolwiek innego - a moja mam nijak nie portafiła wytłumaczyc mi co to jest terroryzm i dlaczego ludzie zabijają niewinnych - teraz wiem, że ja Myszy też nie będe potrafiła, i nie wiem co Jej odpowiem na pytanie "Mamusiu, czemu oni zabijają dzieci?"
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 12 września 2006, o 12:33

JaMaska napisał(a):a moja mam nijak nie portafiła wytłumaczyc mi co to jest terroryzm i dlaczego ludzie zabijają niewinnych - teraz wiem, że ja Myszy też nie będe potrafiła, i nie wiem co Jej odpowiem na pytanie "Mamusiu, czemu oni zabijają dzieci?"

"bo terroryzm jest po prostu bronią słabych, którzy nie mają nic do powiedzenia poza przemocą"- tak mi się słowa piosenki przypomniały..
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

Kasia Grochasia
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez Kasia Grochasia » 12 września 2006, o 14:39

Mój pierwszy dzień urlopu.
Cały dzien byliśmy poza domem. Załatwialiśmy różne sprawy. W samochodzie, który wtedy mieliśmy nie było radia.
Potem pojechaliśmy do lasku na spacer i wróciliśmy do domu wieczorem.

Wtedy Rysiek włączył TVN 24, które startowało i lubiliśmy patrzyć wieczorem na skróty informacji z całego dnia i wtedy szok :o :o

Całe dwa dni próbowałam dodzwonić się do mojej siostry która mieszka w Stanach, w końcu to ona zadzwoniła aby nas uspokoić, że wszystko z nią w porządku.

Ku Ich Pamięci (*)
Obrazek
Obrazek

czarnaMa
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez czarnaMa » 12 września 2006, o 15:05

Też doskonale pamiętam ten dzień. Byliśmy u cioci, kiedy w TV na pasku na dole ekranu pojawiły się jakieś dziwne informacje. Ja zerknęłam jednym okiem i myślę sobie: jakieś powtórki z takimi głupotami nadają. Kompletnie nie uwierzyłam!! Nawet po obejrzeniu relacji w TVN24 nie wierzyłam własnym oczom. Szok!!
A wieczorem piliśmy szampana - cioci urodził się wnuk, przez rodzinę nazwany zresztą terrorystą.
Obrazek
Obrazek

Poprzednia strona

Powrót do Nasze sprawy