Mundurki w szkolach

Rodzic też ma swoje życie

Moderatorzy: Diabolique, JaMaska, kontrafalda, atlantis75

Czy uwazasz ze mundurki w szkolach to dobry pomysl?

tak
19
59%
nie
13
41%

Liczba głosów : 32

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 4 października 2007, o 14:24

atlantis75 napisał(a):
Leninka napisał(a):
atlantis75 napisał(a):Przepraszam, jeśli się tak poczułaś. Ale czytając Twoje odpowiedzi na moje słowa - tak to odebrałam.

Atlantis, moje odpowiedzi na Twoje słowa w żadnym przypadku nie były tak osobiste i krzywdzące, jak Twoja odpowiedź na moje słowa.

Napisałam wcześniej: przepraszam. Co mam jeszcze zrobić?

Uśmiechnąć się, to tylko dyskusja :)
Leninkowa cukiernia domowa
Kinga
z Ninką (12 marca 2002 r.)
i Lenką (17 listopada 2004 r.)

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 4 października 2007, o 14:41

Leninka napisał(a):
atlantis75 napisał(a): Co złego widzisz w moim poparciu dla takiego protestu dzieci przeciwko mundurkom?

Właśnie to, co napisałam wyżej, nt. obowiązującego prawa i respektowania go przez wszystkich obywateli.

Każdy ma prawo protestować. Dzieci również.
1. Protest nie jest łamaniem prawa.
2. Prawo jest dla ludzi, a nie ludzie dla prawa.
3. Jeśli części społeczeństwa nie odpowiada dane prawo, to mogą i powinni przeciwko przepisom protestować. To co piszesz kojarzy mi sie z bezdusznym aparatem prawnym, który nie przyjmuje do wiadomosci, że ktoś może wyrazić odmienne zdanie i każdego kto takie zdanie wyrazi ocenia negatywnie (tak jak Ty oceniłaś moją postawę w tym wątku).
Obrazek
Obrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 4 października 2007, o 14:50

atlantis75 napisał(a): negatywnie (tak jak Ty oceniłaś moją postawę w tym wątku).

Mogłabyś przytoczyć tę moją negatywną ocenę Twojej postawy, bo zaskakujesz mnie coraz bardziej...
Kinga

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 4 października 2007, o 14:53

Dziewczyny obieście z IQ pewnie w granicach 150 :-D a zamiast dyskutować , doszukujecie się nawzajem w swoich postach ocen swoich osób. Po co? Dyskusja jest ciekawa, budująca, może z takiego fermentu coś fajnego dla każdego wyniknąć. Przecież to dysputa a nie osobista rozgrywka.
Obrazek
Obrazek

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 4 października 2007, o 14:59

Leninka napisał(a):
atlantis75 napisał(a): negatywnie (tak jak Ty oceniłaś moją postawę w tym wątku).

Mogłabyś przytoczyć tę moją negatywną ocenę Twojej postawy, bo zaskakujesz mnie coraz bardziej...

atlantis75 napisał:
Co złego widzisz w moim poparciu dla takiego protestu dzieci przeciwko mundurkom?

Leninka napisał:
Właśnie to, co napisałam wyżej, nt. obowiązującego prawa i respektowania go przez wszystkich obywateli.
Obrazek
Obrazek

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 4 października 2007, o 15:00

Melba napisał(a):Dziewczyny obieście z IQ pewnie w granicach 150 :-D a zamiast dyskutować , doszukujecie się nawzajem w swoich postach ocen swoich osób. Po co? Dyskusja jest ciekawa, budująca, może z takiego fermentu coś fajnego dla każdego wyniknąć. Przecież to dysputa a nie osobista rozgrywka.

Ty wiesz, jak mnie podejść z tym wysokim IQ :P :wink:
Obrazek
Obrazek

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 4 października 2007, o 15:02

Leninka napisał(a):Mówimy o świecie nastolatków, czy świecie, który chcą stworzyć nastolatki w przyszłości? Bo to zupełnie różne światy.
Świat nastolatków- nic do niego nie mam, to ich kumple, paczki, ich chłopaki, ich dziewczyny, ich marzenia, plany, czas wolny. Niech sobie układają go jak chcą.
Ale szkoła się w nim nie mieści. Szkoła to instytucja, która ma swoje kierownictwo, zwierzchników, kadrę pedagogów. Dzieciaki przychodzą do szkoły w celu przyswojenia wiedzy konkretnej i ogólnej. Niech nie próbują tu rządzić, bo nie oni są od tego! Tak, jak nie pozwalam, żebu dzieci rządziły w domu (bo to ja i mąż wyznaczamy zasady i granice), tak nie pozwolę, by rządziły w szkole!

A takie dzieciaki, które uważają, że są pępkiem świata, nie ukształtują w przyszłości takiego świata, w którym ja chciałabym żyć.

Właśnie rozmawiałam z koleżanką, która była wczoraj na zebraniu rodziców w szkole w sprawie studniówki. Teraz bale odbywają się w Mariocie, Holiday Inn i Sheratonie. Ja nie wiem, może ja jestem z innej bajki, ale wydaje mi się, że to wszystko się wymyka spod kontroli :roll:

Ja na szybciutko (boz pracy) z krótkimi pytaniami, refleksjami.

1 - po co istnieje samorząd uczniowski?
2- bale - naście lat temu miałam studniówkę, to były poczatki balowania w Mariottach. Moja szkoła , jako jedna z niewielu, bawiła się tradycyjnie, na sali gimnastycznej. Parcie na wystawne bale? To było ze strony rodziców, nie uczniów....
Obrazek
Obrazek

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 4 października 2007, o 15:05

Leninka napisał(a):
I jeszcze: nie twierdzę, że pomysł Giertycha z mundurkami jest najwyższych lotów, ale jest. Jest to nakaz odgórny. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego mamy uczyć dzieci nie respektowania prawa ustawowego? Pewnie z każdej dziedziny znajdzie się taki przepis, który byśmy z chęcią omijali. Ale czy powinniśmy to robić tylko dlatego, że nam on nie pasuje?

3 - pamiętam szkołę podstawową, w której, za komuny, uczono mnie, pokątnie o Katyniu, Ak, Powstaniu Warszawskim...Wbrew nakazom, wnbrew władzy.
Cieszę się , że tak było.
Tak arefleksja...może na wyrost...ale to moje pierwsze skojarzenie...
Obrazek
Obrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 4 października 2007, o 15:06

atlantis75 napisał(a):
Leninka napisał(a):

atlantis75 napisał:
Co złego widzisz w moim poparciu dla takiego protestu dzieci przeciwko mundurkom?

Leninka napisał:

Czyli gdzie ta negatywna ocena?
Bo wyżej pisałam bardzo ogólnie i bynajmniej nie o Twojej postawie!
Kinga

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 4 października 2007, o 15:08

Leninka napisał(a):
atlantis75 napisał(a):
Leninka napisał(a):

atlantis75 napisał:

Leninka napisał:

W takim razie umieściłaś to zdanie (które tak odebrałam) nie pod tym pytaniem, co trzeba.
Obrazek
Obrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 4 października 2007, o 15:13

atlantis75 napisał(a):
Leninka napisał(a):
atlantis75 napisał(a):
Leninka napisał(a):

atlantis75 napisał:

Leninka napisał:

W takim razie umieściłaś to zdanie (które tak odebrałam) nie pod tym pytaniem, co trzeba.

:roll:
Melba napisał(a):Dziewczyny obieście z IQ pewnie w granicach 150 :-D

Atlantis, ma zdecydowanie wyższe, bo nie rozumiem, co mówi :wink:
Kinga

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 4 października 2007, o 15:17

Leninka napisał(a):Atlantis, ma zdecydowanie wyższe, bo nie rozumiem, co mówi :wink:

O nie, z przyjemnoscią oddaję palmę pierwszeństwa Tobie jako osobie nieomylnej i uzasadniającej swoje tezy większą ilością zdań i wykrzykników :P :wink:
Tym samym kończę dyskusje w temacie osobistym.
Obrazek
Obrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 4 października 2007, o 15:23

atlantis75 napisał(a):
Leninka napisał(a):Atlantis, ma zdecydowanie wyższe, bo nie rozumiem, co mówi :wink:

O nie, z przyjemnoscią oddaję palmę pierwszeństwa Tobie jako osobie nieomylnej i uzasadniającej swoje tezy większą ilością zdań i wykrzykników :P :wink:
Tym samym kończę dyskusje w temacie osobistym.

A ja spuszczę na tę wypowiedź zasłonę milczenia :x
Kinga

Tolusia
Szeptem
Szeptem

Postprzez Tolusia » 5 października 2007, o 23:02

ja jestem przeciw.Niestety mundurki niewiele zmienią.Dzieci i tak chodzą róznorodnie poubierane.Jedne markowo,drugie skromnie.Rywalizacja i tak nie zniknęła.Tylko koszt doszedł dodatkowy a suma sumarum dzieci kombinuja tylko jak szybko ściągnąc mundurek...
Mnie się wydaje że tu nie dziecim była potrzebna lekcja z mundurkami a rodzicom,którzy pozwalają swoim pociechom na taki ubiór do szkoły.

pozdr,Tolusia

klosemich
Szeptem
Szeptem

If you be imperfect in to be up to meeting you be experienci

Postprzez klosemich » 27 września 2011, o 20:55

Hello,
I just wanna to give you some advices with a chicks:
first of all you shouldn't look like a madox rewolucja seksualna 'cause he is looking crappy! Like a women! Girls love big muscle mans who look like a man, not like a fag.
Girls love when you cook, so here you've got a przepis na chleb
Girls loves guys who've got a lot od gadgets! SO look at the galaxy skin
And of course you HAVE to know gdzie jest punkt g

Poprzednia strona

Powrót do Nasze sprawy