Moderatorzy: Diabolique, JaMaska, kontrafalda, atlantis75

atlantis75 napisał(a):Leninka napisał(a):atlantis75 napisał(a):Przepraszam, jeśli się tak poczułaś. Ale czytając Twoje odpowiedzi na moje słowa - tak to odebrałam.
Atlantis, moje odpowiedzi na Twoje słowa w żadnym przypadku nie były tak osobiste i krzywdzące, jak Twoja odpowiedź na moje słowa.
Napisałam wcześniej: przepraszam. Co mam jeszcze zrobić?

Leninka napisał(a):atlantis75 napisał(a): Co złego widzisz w moim poparciu dla takiego protestu dzieci przeciwko mundurkom?
Właśnie to, co napisałam wyżej, nt. obowiązującego prawa i respektowania go przez wszystkich obywateli.

Leninka napisał(a):atlantis75 napisał(a): negatywnie (tak jak Ty oceniłaś moją postawę w tym wątku).
Mogłabyś przytoczyć tę moją negatywną ocenę Twojej postawy, bo zaskakujesz mnie coraz bardziej...

Melba napisał(a):Dziewczyny obieście z IQ pewnie w granicach 150a zamiast dyskutować , doszukujecie się nawzajem w swoich postach ocen swoich osób. Po co? Dyskusja jest ciekawa, budująca, może z takiego fermentu coś fajnego dla każdego wyniknąć. Przecież to dysputa a nie osobista rozgrywka.

Leninka napisał(a):Mówimy o świecie nastolatków, czy świecie, który chcą stworzyć nastolatki w przyszłości? Bo to zupełnie różne światy.
Świat nastolatków- nic do niego nie mam, to ich kumple, paczki, ich chłopaki, ich dziewczyny, ich marzenia, plany, czas wolny. Niech sobie układają go jak chcą.
Ale szkoła się w nim nie mieści. Szkoła to instytucja, która ma swoje kierownictwo, zwierzchników, kadrę pedagogów. Dzieciaki przychodzą do szkoły w celu przyswojenia wiedzy konkretnej i ogólnej. Niech nie próbują tu rządzić, bo nie oni są od tego! Tak, jak nie pozwalam, żebu dzieci rządziły w domu (bo to ja i mąż wyznaczamy zasady i granice), tak nie pozwolę, by rządziły w szkole!
A takie dzieciaki, które uważają, że są pępkiem świata, nie ukształtują w przyszłości takiego świata, w którym ja chciałabym żyć.
Właśnie rozmawiałam z koleżanką, która była wczoraj na zebraniu rodziców w szkole w sprawie studniówki. Teraz bale odbywają się w Mariocie, Holiday Inn i Sheratonie. Ja nie wiem, może ja jestem z innej bajki, ale wydaje mi się, że to wszystko się wymyka spod kontroli

Leninka napisał(a):
I jeszcze: nie twierdzę, że pomysł Giertycha z mundurkami jest najwyższych lotów, ale jest. Jest to nakaz odgórny. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego mamy uczyć dzieci nie respektowania prawa ustawowego? Pewnie z każdej dziedziny znajdzie się taki przepis, który byśmy z chęcią omijali. Ale czy powinniśmy to robić tylko dlatego, że nam on nie pasuje?

atlantis75 napisał(a):Leninka napisał(a):atlantis75 napisał(a): negatywnie (tak jak Ty oceniłaś moją postawę w tym wątku).
Mogłabyś przytoczyć tę moją negatywną ocenę Twojej postawy, bo zaskakujesz mnie coraz bardziej...
atlantis75 napisał:
Co złego widzisz w moim poparciu dla takiego protestu dzieci przeciwko mundurkom?
Leninka napisał:
Właśnie to, co napisałam wyżej, nt. obowiązującego prawa i respektowania go przez wszystkich obywateli.

Leninka napisał(a):atlantis75 napisał(a):Leninka napisał(a):atlantis75 napisał(a): negatywnie (tak jak Ty oceniłaś moją postawę w tym wątku).
atlantis75 napisał:
Co złego widzisz w moim poparciu dla takiego protestu dzieci przeciwko mundurkom?
Leninka napisał:
Czyli gdzie ta negatywna ocena?
Bo wyżej pisałam bardzo ogólnie i bynajmniej nie o Twojej postawie!

atlantis75 napisał(a):Leninka napisał(a):atlantis75 napisał(a):Leninka napisał(a):atlantis75 napisał(a): negatywnie (tak jak Ty oceniłaś moją postawę w tym wątku).
atlantis75 napisał:
Leninka napisał:
Czyli gdzie ta negatywna ocena?
Bo wyżej pisałam bardzo ogólnie i bynajmniej nie o Twojej postawie!
W takim razie umieściłaś to zdanie (które tak odebrałam) nie pod tym pytaniem, co trzeba.
Melba napisał(a):Dziewczyny obieście z IQ pewnie w granicach 150![]()

atlantis75 napisał(a):Leninka napisał(a):Atlantis, ma zdecydowanie wyższe, bo nie rozumiem, co mówi
O nie, z przyjemnoscią oddaję palmę pierwszeństwa Tobie jako osobie nieomylnej i uzasadniającej swoje tezy większą ilością zdań i wykrzykników![]()
![]()
Tym samym kończę dyskusje w temacie osobistym.