Mój ślub 17.09.2005

Rodzic też ma swoje życie

Moderatorzy: Diabolique, JaMaska, kontrafalda, atlantis75

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Mój ślub 17.09.2005

Postprzez Catalina » 16 maja 2005, o 12:23

No to tak- wielki dzień zbiliża się szybciutko a tu nic prawie nie przygotowane. Jesteśmy w tym samym miejscu co w lutym kiedy rezerwowaliśmy termin w kościele :-)
mamy więc:
1. zarezewowaną godzinę w kościele na ślub i chrzest Młodego
2. zarezerwowaną salę na obiad dla rodziny
3. kupione obrączki
4. umówionego fotografa
i to już koniec ;-)) Chyba trochę mało szczególnie, że to już tylko 4 miesiące zostały ;-)
Na razie zrobiłam listę rzeczy które musimy załatwić coby się nie pogubić.
A nie wiem jeszcze prawie nic - nwetej ostatecznej listy gości jeszce nie ma ;-) nie wiemy dokąd zaprosić znajomych i kogo zaprosić z nich, nie wiem jaką chce sukienkę (wiem, że nie białą i nie ecru - a coś kolorowego), musze zarezerwować hotel dla naszeg fotografa, bo to jest nasz znajomy z Katowic (udało się namówić go za cenę bezyny tylko - zdjęcia robi gratis)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

magdh78
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez magdh78 » 16 maja 2005, o 12:34

:buja: :buja:
Obrazek
Obrazek

amaterasu79
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez amaterasu79 » 16 maja 2005, o 12:40

Hehe, jak tak sobie czytam "już tylko 4 miesiące zostały ;-)" to przypominam sobie mój ślub. Wybraliśmy się z Miłoszem do USC, żeby tylko zorientować się jakie papiery trzeba dostarczyć (mieliśmy tylko cywilny) a wyszliśmy z zaklepanym terminem. To było w czerwcu, a ślub miał być w sierpniu - czyli równo 3 miesiące. Na dokładkę ślub braliśmy w Gliwicach. Aaaa i goście z całej Polski prawie i nie tylko. Wszystko udało się załatwić prawie w miesiąc - urzędowe sprawy (a trafialiśmy na takie kobity w urzędach, że wychodzilismy stamtąd popłakani prawie ze śmiechu...), restaurację, a suknię kupiłam w weekend. I jeszcze zdążyliśmy wyjechać na urlop :) Impreza była taaaaaaka, że nawet obsługa restauracji była pod wrażeniem. Co prawda gości było 30, w większości nasi znajomi (czyli średnia wieku ok. 30-tki), bawiliśmy się ponad 12 godzin.
Tak więc myślę, że spokojnie możesz dać sobie na luz. Nie stresować się. Poza tym według mnie wcale nie macie już tak wiele do zrobienia. Spokojnie dacie radę.
Obrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 16 maja 2005, o 12:55

Najwazniejsze, ze masz kandydata na przyszlego męża :wink: Myślałam, ze nie macie nic zarezerwowane, na dzień dzisiejszy bylby już kłopot z terminami...A tak, najważniejsze sprawy zalatwione

A kościelne formalności??Protokoły małżeńskie, poradnie itp??
ObrazekObrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 16 maja 2005, o 13:14

Milla napisał(a):A kościelne formalności??Protokoły małżeńskie, poradnie itp??

No tez nie :-)
Z poradnią mamy mniejszy problem - bo mamy wujka księdz, który będzie dwał nam ślub i z nim mamy się umówić na jakąś sobotę na "intensywne" nauki i spotkanie z panią z poradni - na szczęście bo chodzić na 8 czy 10 spotkań wieczorem co tydzień to nie dla nas przy małym dziecku.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 16 maja 2005, o 13:31

Catalina napisał(a):
Milla napisał(a):A kościelne formalności??Protokoły małżeńskie, poradnie itp??

No tez nie :-)
Z poradnią mamy mniejszy problem - bo mamy wujka księdz, który będzie dwał nam ślub i z nim mamy się umówić na jakąś sobotę na "intensywne" nauki i spotkanie z panią z poradni - na szczęście bo chodzić na 8 czy 10 spotkań wieczorem co tydzień to nie dla nas przy małym dziecku.

To dobrze, ze macie wujka...My mieliśmy bardzo "ludzkiego" księdza, który pozwolił nam odpuścić te spotkania, ale do poradni musieliśmy iść-nie obrażając nikogo-totalna bzdura!!By otrzymać kartkę z tej poradni, trzeba bylo przez miesiąc prowadzić kalendarzyk, potem go pokazać i omówić...Nie zrobiłam tego :P Ja w ogole jestem anty jeśli chodzi o takie "formalności"-kartki do spowiedzi( dwie przed ślubem) i inne takie... :(
ObrazekObrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 16 maja 2005, o 13:40

To zostały Wam najprzyjemniejsze rzeczy...Zaproszenia i gości musielibyście powoli załatwiać, zawsze trzeba dać im trochę czasu na potwierdzenie przybycia :-D
Rzeczywiście nie jest łatwo zrobić listę gości...My mieliśmy obiad dla najbliższej rodziny, z której wyszło nam 40osób :(
ObrazekObrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 16 maja 2005, o 13:47

Milla napisał(a):To zostały Wam najprzyjemniejsze rzeczy...Zaproszenia i gości musielibyście powoli załatwiać, zawsze trzeba dać im trochę czasu na potwierdzenie przybycia :-D
Rzeczywiście nie jest łatwo zrobić listę gości...My mieliśmy obiad dla najbliższej rodziny, z której wyszło nam 40osób :(

No właśnie - chyba jeszcze w tym tygodniu zamówimy zaproszenia i zrobimy ta liste - ta bliska ordzina to też około 40 osób, wszyscy znajomi będą potem zaproszeni potem do jakiegoś pubu (nie wiemy gdzie), na szczęście - nie są wymagający i postawi im się kolejkę albo dwie a reszte sami sfinansują sobie :-) .
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 16 maja 2005, o 13:48

Catalina napisał(a):
Milla napisał(a):To zostały Wam najprzyjemniejsze rzeczy...Zaproszenia i gości musielibyście powoli załatwiać, zawsze trzeba dać im trochę czasu na potwierdzenie przybycia :-D

No właśnie - chyba jeszcze w tym tygodniu zamówimy zaproszenia i zrobimy ta liste - ta bliska ordzina to też około 40 osób, wszyscy znajomi będą potem zaproszeni potem do jakiegoś pubu (nie wiemy gdzie), na szczęście - nie są wymagający i postawi im się kolejkę albo dwie a reszte sami sfinansują sobie :-) .

Ja tez lubię taakie rozwiązania, nie cierpię wesel :P
ObrazekObrazek

karolla
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez karolla » 16 maja 2005, o 16:44

nie wiem jaką chce sukienkę (wiem, że nie białą i nie ecru - a coś kolorowego),

mogę Ci sprzedać swoją baaaardzo tanio :lol:

jest kremowa ,ale z daleka i na zdjęciach wygląda jak biała :shock:
dwuczęściowa gorset wiązany z tyłu lekko usztywniany(fiżbiną w 6 miejscach-,więc łatwo jest oddychać :D )dół jest lużny ,do tego jest halka .Dół jest gładki ,a góra ma wyszywane łezki przeplatane delikatnie złotą nitką
A zresztą zobacz sama

Obrazek
Obrazek

niestety bez rękawiczek ,ale za to szal mogę Ci dorzucić gratis
Jeśli Cię interesuje daj znać ,a napewno się dogadamy :wink:
ps.odpowiem chętnie na pytania :-D
ObrazekObrazek Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 16 maja 2005, o 17:14

karoll napisał(a):

A nie dziękuję - ja chcę coś intensywnego - myślę o kolorze czerwonego wina ;-))
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 16 maja 2005, o 17:58

Catalina, polecam Ci zajrzeć na www.gimbla.pl/forum
Obrazek
Obrazek

Asiek
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez Asiek » 16 maja 2005, o 18:36

Catalina napisał(a): A nie dziękuję - ja chcę coś intensywnego - myślę o kolorze czerwonego wina ;-))

na przykład coś takiego? http://www.voila.pl/3k9ge/ ;)

karolla
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez karolla » 16 maja 2005, o 20:13

Catalina napisał(a):
karoll napisał(a):

A nie dziękuję - ja chcę coś intensywnego - myślę o kolorze czerwonego wina ;-))

ups sorry nie zauważyłam tego "nie" :P
ObrazekObrazek Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 16 maja 2005, o 22:02

Asiek napisał(a):
Catalina napisał(a): A nie dziękuję - ja chcę coś intensywnego - myślę o kolorze czerwonego wina ;-))

na przykład coś takiego? http://www.voila.pl/3k9ge/ ;)

No kolor pasuje ;-))
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Następna strona

Powrót do Nasze sprawy