Moderatorzy: Diabolique, JaMaska, kontrafalda, atlantis75

ranger52 napisał(a):A dlaczego tylko w marketach?? Jak już to wszyscy. Zamknijmy kawiarnie, restauracje, kina sklepy. Pozostanie nam ogródek, park, las. Tylko nawet loda dziecku nie kupisz, bo lodziarnia zamknięta. Straż pożarna też niech nie pracuje, policja, pogotowie. Dlaczego jedni mogą nie pracować a inni tak?? Czy policjant jest gorszy? W końcu mamy w konstytucji zagwarantowane równouprawnienie

ANIIA napisał(a):ranger52 napisał(a):A dlaczego tylko w marketach?? Jak już to wszyscy. Zamknijmy kawiarnie, restauracje, kina sklepy. Pozostanie nam ogródek, park, las. Tylko nawet loda dziecku nie kupisz, bo lodziarnia zamknięta. Straż pożarna też niech nie pracuje, policja, pogotowie. Dlaczego jedni mogą nie pracować a inni tak?? Czy policjant jest gorszy? W końcu mamy w konstytucji zagwarantowane równouprawnienie
Eeee! co tak ostro?

ranger52 napisał(a):magdh78 napisał(a):Kiedyś nie było marketów i ludzie jakoś żyli. Pamiętam zakupy robione w piątek, bo w weekend już się nie robiło zakupów.
Teraz często jeździmy w niedzielę na zakupy. Jednak uważam, że niedziela powinna być dniem wolnym od pracy dla osób pracujących w marketach. Wystarczy, że w sobotę są czynne długo.
A dlaczego tylko w marketach?? Jak już to wszyscy. Zamknijmy kawiarnie, restauracje, kina sklepy. Pozostanie nam ogródek, park, las. Tylko nawet loda dziecku nie kupisz, bo lodziarnia zamknięta. Straż pożarna też niech nie pracuje, policja, pogotowie. Dlaczego jedni mogą nie pracować a inni tak?? Czy policjant jest gorszy? W końcu mamy w konstytucji zagwarantowane równouprawnienie

czekałam aż się wypowieszANIIA napisał(a):A ja jestem jednak na "NIE" bo znam prace w markecie od podszewki i wiem jak to sie kręci. Pięknie sie mówi że trzeba płacić za niedziele EXTRA ale wiadomo jaka jest polityka dużych sieci handlowych: wielki nakład małym kosztem, a koszty to przede wszystkim szeregowi pracownicy!
Lodziarnie, kawiarnie itp to całkiem inna sprawa, a jeżeli ktoś nie zauważa różnicy to przykro...
Nasza władza wpuściła w ten kraj zagraniczne sieci i ... nie postawiła żadnych warunków ot choćby dotyczących zatrudnienia.
Wiem że markety to ogromna wygoda dla całego społeczeństwa ale postawmy sie w sytuacji ludzisków którzy tam pracują...
POZDRAWIAM!