Cooltura IV

Rodzic też ma swoje życie

Moderatorzy: Diabolique, JaMaska, kontrafalda, atlantis75

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Re: Cooltura IV

Postprzez Diabolique » 6 stycznia 2010, o 10:45

misiajagodka napisał(a):A ja trochę późno, ale obejrzałam "Rewers" i chyba miałam za duże oczekiwania. Nie to że zły, ale jakiś taki trochę nijaki. Jak dla mnie! Oskara nie widzę

Wstyd sie przyznac ale ja zasnelam na Rewersie. Chyba nie znam sie na polskim kinie...
Diabolique
Obrazek
Obrazek

amaterasu79
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez amaterasu79 » 8 lutego 2010, o 13:18

Nie wiem, pewnie mam opóźniony refleks, skoro film puścili już na HBO, ale od soboty nie mogę pozbierać szczęki - "Home" tutaj go można obejrzeć http://www.youtube.com/homeproject#p/u/4/jqxENMKaeCU
Ja siedziałam bite prawi dwie godziny bez ruchu, w pewnych momentach tylko przełykając rosnącą gulę. No położył mnie na łopatki.
Przecudne zdjęcia, piękna muzyka... no i idea.
Obrazek

amaterasu79
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez amaterasu79 » 13 marca 2010, o 13:28

Dagadana - wczoraj byłam na koncercie (brałam nawet czynny udział ;) i mogę z czystym sercem polecić. Strrrrasznie energetyczny polsko-ukraiński mix beatu, folkloru i jazzu. Bardzo mi się podobało. Jak na razie wydali jeden krążek "Maleńka", a Tanga można posłuchać w Trójce.
Obrazek

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 5 kwietnia 2010, o 18:29

amaterasu79 napisał(a):Nie wiem, pewnie mam opóźniony refleks, skoro film puścili już na HBO, ale od soboty nie mogę pozbierać szczęki - "Home" tutaj go można obejrzeć http://www.youtube.com/homeproject#p/u/4/jqxENMKaeCU
Ja siedziałam bite prawi dwie godziny bez ruchu, w pewnych momentach tylko przełykając rosnącą gulę. No położył mnie na łopatki.
Przecudne zdjęcia, piękna muzyka... no i idea.

Amaterasu, dzięki za linka. Obejrzałam z zapartym tchem.
Obrazek
Obrazek

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 23 kwietnia 2010, o 22:14

Czekałam na światowy dzień książki, żeby skorzystać z oferty "3 w cenie 2", a teraz w głowie pustka, a w schowku literatura dziecięca :?
Co warto przeczytać? Marinę, Katedrę w Barcelonie, coś z Larssona, Ciotkę Julię i skrybę? Czas mija, a w głowie sieczka. Czytałyście coś fajnego ostatnio?
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Re:

Postprzez misiajagodka » 23 kwietnia 2010, o 22:24

lidzia77 napisał(a):Mamma Mia-oglądałyście film??
Mnie bardzo się podobał. Myśle że akurat na taka pogodę jaką mamy za oknem.
Ściągnęłam sobie wszystkie piosenki i teraz chodzę i podśpiewuję :D

Mam półtora roku opóźnienia odmienne zdanie :P

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 23 kwietnia 2010, o 22:37

misiajagodka napisał(a):Co warto przeczytać? Marinę, Katedrę w Barcelonie, coś z Larssona, Ciotkę Julię i skrybę? Czas mija, a w głowie sieczka. Czytałyście coś fajnego ostatnio?

Ja aktualnie Larssona, bardzo jestem usatysfakcjonowana. "Marina" też w porządku, Ciotka Julia mi osobiście podeszła średnio. Chyba nie pomogłam? :)

amaterasu79
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez amaterasu79 » 24 kwietnia 2010, o 09:33

Ja zaczęłam nowego Kinga i nie powiem, czuję się wciągnięta, bo taszczę wszędzie ze sobą te prawie 1000 stron z nadzieją, że gdzieś uda mi się jeszcze trochę przeczytać...;)
Obrazek

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 24 kwietnia 2010, o 17:19

amaterasu79 napisał(a):Ja zaczęłam nowego Kinga i nie powiem, czuję się wciągnięta, bo taszczę wszędzie ze sobą te prawie 1000 stron z nadzieją, że gdzieś uda mi się jeszcze trochę przeczytać...;)

A który to nowy? Ja się do Kinga zniechęciłam bardzo po "Historii Lisey" - wzięłam na pierwszy ogień i nie bardzo mi podeszła.

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 25 kwietnia 2010, o 09:27

Najnowszy King to "Pod kopułą" chyba. Wzięłabym bez zastanawiania :wink: Misia jakbyś chciała Larssona bez kupowania przeczytać to pisz, mam 3 tomy, chętnie pożyczę. I Marinę też, i Katedrę w Barcelonie, jakby co :wink:
A polecić mogę Olgę Tokarczuk, tę najnowszą "Prowadź swój pług przez miasto kości" (też mam jakby co :wink: :wink: ). Jako fanka "Prawieku..." czuję się w pełni usatysfakcjonowana.
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 25 kwietnia 2010, o 09:41

jasmina napisał(a):Najnowszy King to "Pod kopułą" chyba. Wzięłabym bez zastanawiania :wink: Misia jakbyś chciała Larssona bez kupowania przeczytać to pisz, mam 3 tomy, chętnie pożyczę. I Marinę też, i Katedrę w Barcelonie, jakby co :wink:
A polecić mogę Olgę Tokarczuk, tę najnowszą "Prowadź swój pług przez miasto kości" (też mam jakby co :wink: :wink: ). Jako fanka "Prawieku..." czuję się w pełni usatysfakcjonowana.

Już nabrałam do koszyka empikowego "6 w cenie 4", ale chyba dzięki Tobie nie dam zarobić empikowi :wink:

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 25 kwietnia 2010, o 09:51

kontrafalda napisał(a):
misiajagodka napisał(a):Co warto przeczytać? Marinę, Katedrę w Barcelonie, coś z Larssona, Ciotkę Julię i skrybę? Czas mija, a w głowie sieczka. Czytałyście coś fajnego ostatnio?

Ja aktualnie Larssona, bardzo jestem usatysfakcjonowana. "Marina" też w porządku, Ciotka Julia mi osobiście podeszła średnio. Chyba nie pomogłam? :)

A i owszem! Pomogłaś! :-D Odrzucić Ciotkę

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 25 kwietnia 2010, o 21:57

misiajagodka napisał(a):
jasmina napisał(a):Najnowszy King to "Pod kopułą" chyba. Wzięłabym bez zastanawiania :wink: Misia jakbyś chciała Larssona bez kupowania przeczytać to pisz, mam 3 tomy, chętnie pożyczę. I Marinę też, i Katedrę w Barcelonie, jakby co :wink:

Już nabrałam do koszyka empikowego "6 w cenie 4", ale chyba dzięki Tobie nie dam zarobić empikowi :wink:

Misia, ale ten Larsson póki co leży u mnie, skończyłam I tom dopiero :)

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 25 maja 2010, o 11:09

Larsson dziś do mnie przybył :-D Monika, dziękuję! Jasmina, oddam!

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 25 maja 2010, o 12:38

misiajagodka napisał(a):Larsson dziś do mnie przybył :-D Monika, dziękuję! Jasmina, oddam!

Przepraszam, że dopiero teraz - mialam zamiar wysłać od razu dwa, ale nie zdążyłam skończyć tego drugiego :roll:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze sprawy

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości