monia767 - Posty

Powrót do zaawansowanego wyszukiwania

przez monia767
30 czerwca 2005, o 15:59

Dział: Dzieciaczki
Wątek: "Ksywki" naszych dzieciaków
Odpowiedzi: 10
Wyświetlone: 428

Moja Agata to tez: Gutek, Lobuziak, Kura drapka (upodobanie do drapania wszystkiego jednym palcem) i BrumBruma.
przez monia767
30 czerwca 2005, o 15:56

Wątek: WAŻNE-do dzieci ;)
Odpowiedzi: 4
Wyświetlone: 350

No to ja sie pochwale - moja Agata czaaasem (ale rzadko) jest takim aniolkiem i wtedy wybaczam jej wszystkie poprzednie marudno-upierdliwe dni :)

Monika
przez monia767
30 czerwca 2005, o 15:49

Wątek: Maly wampir
Odpowiedzi: 8
Wyświetlone: 403

Kasia P. napisał(a):Chyba samo musi przejść - Zuzia jeszcze parę tygodni temu gryzła nas z zapałem, a teraz woli coś treściwszego :)

Zastanawiam sie czy nie warto podac mojemu wampirowi cos prawdziwego do jedzenia, ale ciagle sie boje, ze sie zakrztusi. A co podajesz Zuzi?
przez monia767
30 czerwca 2005, o 11:08

Wątek: Maly wampir
Odpowiedzi: 8
Wyświetlone: 403

Maly wampir

Zastanawiam sie czy tylko mnie to spotyka. Od kilku dni Agata z upodobaniem podgryza mnie, gdy ja przytulam, trzymam na rekach, a nawet podczas kapieli. Staram sie tlumaczyc dlaczego nie wolno jej tego robic, ale mam juz dosc sladow zebow na szyi, ramionach czy rekach. Co robic? Moze znacie jakies s...
przez monia767
30 czerwca 2005, o 11:03

Wątek: Trzeba extra-dokladnie odkurzac ;)
Odpowiedzi: 12
Wyświetlone: 504

A moja mala znajduje moje wlosy i przeklada z raczki do raczki. Musze ja ciagle pilnowac, bo mam dlugie (do pasa) i boje sie, ze kiedys w koncu je zje :(
Monika
przez monia767
30 czerwca 2005, o 11:00

Wątek: żółte plamy
Odpowiedzi: 15
Wyświetlone: 953

A co jada przed zasnieciem? U nas zdarza sie jeszcze mini-ulanie po obiedzie i wtedy mamy pomaranczowa plame po marchwi.
Gdyby to bylo z ucha, to pobrudziloby sie raczej przescieradlo/poduszka, a nie ubranko.
Monika
przez monia767
27 czerwca 2005, o 15:06

Wątek: Odstawianie od piersi - trudna decyzja :((
Odpowiedzi: 71
Wyświetlone: 10025

Dzieki dziewczyny! Obyscie mialy racje. Pediatra zalecil mi na poczatek Bebilon 1, a potem Eufamil premium lub Bebiko Omneo. Zobaczymy, jak bedzie je tolerowac. Trzymajcie za nas kciuki :)
Monika
przez monia767
27 czerwca 2005, o 11:02

Dział: Nasze sprawy
Wątek: Mamy domowe
Odpowiedzi: 32
Wyświetlone: 2196

Przez pierwsze miesiace doskwieralo mi to zamkniecie w domu, ale teraz kiedy Agata jest juz dosc samodzielna i taka ciekawa swiata, ciagle cos odkrywa, czegos sie uczy, z zalem mysle, ze bedziemy musialy sie rozstawac na caly dziec. Zamierzam wrocic do pracy od wrzesnia, ostatecznie od pazdziernika....
przez monia767
27 czerwca 2005, o 10:48

Wątek: sposób na zatkany nosek
Odpowiedzi: 25
Wyświetlone: 5945

sorry :oops: ale wolę dmuchać na zimno :oops: lepiej jest ściągać katar gruszką niż łazić po lekarzach i ryzykować, że dziecku katar może zejść na oskrzela :( wszystko zależy od kataru, akurat moja Darunia miała ropny i gęsty :( to był jedyny katar, którego nie udało mi sie wyleczyć :( inne wyleczy...
przez monia767
27 czerwca 2005, o 10:38

Troszke mi ulzylo, kiedy przeczytalam Wasze posty. Pewien lekarz powiedzial kiedys, ze karmienie albo decyzja o jego zakonczeniu odbywa sie zawsze ze szkoda dla jednej strony. I tego juz sie nie zmieni. Mam silne postanowienie i wspiera mnie moj maz odkad zaczelam sie skarzyc a to na zeby, a to na k...
przez monia767
26 czerwca 2005, o 21:28

Odstawianie od piersi - trudna decyzja :((

Mam juz twarde postanowienie, ze za 2-3 tygodnie zaczynam odstawiac coreczke od piersi. Juz niedlugo bede musiala wrocic do pracy, wiec uznalam, ze nie moge wystawic ja na tyle stresow rownoczesnie i odwlekac to "odpepowienie". Tyle ze zaczynam miec mieszane uczucia. Najpierw ucieszylam sie na mysl,...
przez monia767
15 czerwca 2005, o 13:54

Wątek: sen i kupki
Odpowiedzi: 27
Wyświetlone: 1539

[size=18][color=red]ale o której budzą się wasze dzieci po nocy Agata zawsze lubila wczesnie wstawac, ale przez ostatnie 1,5 miesiaca ustalil sie nam piekny rytm - spanie o 20ej, jedzenie ok 1-1:30, nastepne o 5ej i pobudka o 7 niestety, chociaz starannie zaslaniam okno, budzi sie o 4:30-5ej skora d...
przez monia767
14 czerwca 2005, o 11:03

Wątek: Czytankowo
Odpowiedzi: 14
Wyświetlone: 696

Trudno nam czytac malej, bo ona sama chce wszystko czytac ... buzia. I tak proby czytania czesto koncza sie walka i tlumaczeniem, dlaczego takich ksiazek nie wolno zjadac :-P

Monika
przez monia767
14 czerwca 2005, o 11:00

Wątek: Idą górne jedynki...uffff
Odpowiedzi: 7
Wyświetlone: 385

U nas przy gornej jedynce przyplatalo sie przeziebienie (podobno stan zapalny gornych drog oddechowych przy zabkowaniu jest czesty) i Agata nie chciala niczego jesc, nawet ulubionych deserow owocowych. Bylam zalamana, bo trwalo to ponad tydzien. Powoli wszystko wraca do normy, chociaz na zupy nie re...
przez monia767
14 czerwca 2005, o 10:51

Wątek: Jedziemy do ŚCCS w Zabrzu
Odpowiedzi: 38
Wyświetlone: 1213

Na pewno bedzie dobrze. Wazne, ze masz szanse na konsultacje w takim miejscu. Trzymam kciuki!

Monika
Następna strona

Powrót do zaawansowanego wyszukiwania