Kratka - Posty

Powrót do zaawansowanego wyszukiwania

przez Kratka
26 stycznia 2011, o 22:11

Dział: Dzieciaczki
Wątek: Elementarz??
Odpowiedzi: 12
Wyświetlone: 330

Re: Elementarz??

My nie mamy elementarza. Agnieszka, podobnie jak Kuba czyta wyrazy i zdania - które widzi wokół siebie, na opakowaniach, reklamach, gazetach itp. A w tej chwili - zagląda mi przez ramię, czyta co piszę na forum i nie mogę jej przegonić. :twisted: I się cieszy, że o niej ... Mówi: ja chcę jeszcze! Sz...
przez Kratka
18 grudnia 2010, o 23:41

Dział: Garkuchnia
Wątek: Pierniczki- mmmm... niebo w gębie
Odpowiedzi: 35
Wyświetlone: 3921

Re: Pierniczki- mmmm... niebo w gębie

A my się szykujemy na jutro. :-D To już będzie chyba trzeci rok z rzędu z tymi pierniczkami ...
przez Kratka
15 października 2010, o 21:53

Wątek: Dzieciaczkowe wyjęzyczenia i celne riposty ;)
Odpowiedzi: 410
Wyświetlone: 29024

Re: Dzieciaczkowe wyjęzyczenia i celne riposty ;)

Po raz pierwszy (za radą koleżanki z pracy oraz w ramach eksperymentu kulinarnego) palę, na palniku gazowym, cebulę do rosołu. Już się ładnie zwęgliła, czyli sczerniała po wierzchu - bo tak ma być i zaczęła pięknie puszczać soki, gdy do kuchni weszła Aga. Spojrzała na palnik z cebulą i bez chwili na...
przez Kratka
15 października 2010, o 21:32

Dział: Nasze sprawy
Wątek: Zabawa na weekend
Odpowiedzi: 10
Wyświetlone: 235

Re: Zabawa na weekend

A co do robienia z głupot spraw zasadniczych to czy zrobienie ślubnemu awantury za zgubienie mojej nowej czapki mam zaliczyć do głupot czy spraw zasadniczych? W sumie - ani to sprawa zasadnicza, ani głupota, zależy jak na to spojrzeć. Inna sprawa, że ja zawsze mam problem z odróżnianiem spraw zasad...
przez Kratka
15 października 2010, o 20:54

Wątek: wyjazd 2 dniowy
Odpowiedzi: 9
Wyświetlone: 209

Re: wyjazd 2 dniowy

Dla mnie to też za wcześnie.
przez Kratka
11 października 2010, o 14:33

Dział: Salon piękności
Wątek: - 40 kg
Odpowiedzi: 15
Wyświetlone: 414

Re: - 40 kg

Basiu - ogromne gratulacje! Wyglądasz naprawdę pięknie i szczupło! Podziwiam Cię za tyle silnej woli i samozaparcia. :-D
przez Kratka
2 lipca 2010, o 21:36

Wątek: Zabawa na weekend.
Odpowiedzi: 4
Wyświetlone: 212

Re: Zabawa na weekend.

Gdy śpi (Baśka, nie ślimak :wink:)
przez Kratka
2 lipca 2010, o 21:34

Wątek: Pyszny chleb razowy na zakwasie
Odpowiedzi: 13
Wyświetlone: 2956

Re: Pyszny chleb razowy na zakwasie

Wygląda super, szkoda, że już późno i nie pora na węgle. :wink: :-D
przez Kratka
25 czerwca 2010, o 20:20

Wątek: cukinia
Odpowiedzi: 9
Wyświetlone: 1670

Re: cukinia

Cukinia lub kabaczek z piekarnika j.w. - cukinia lub kabaczek, chociaż kabaczek (ten ciemnozielony) lepszy. Myjemy, przecinamy wzdłuż na dwie części. W przypadku okazów większych wydrążamy trochę pestki, przy mniejszych nie trzeba. Kroimy połówki na mniejsze kawałki, posypujemy: - przyprawą do gril...
przez Kratka
25 czerwca 2010, o 19:59

Dział: Śmiech to zdrowie
Wątek: Bibliotekarski humor
Odpowiedzi: 2
Wyświetlone: 466

Re: Bibliotekarski humor

:-D
oczywiście, że Kopernik była kobietą, to już od dawna wiadomo! :P
przez Kratka
4 czerwca 2010, o 22:09

Wątek: o zębach stałych...
Odpowiedzi: 24
Wyświetlone: 1014

Re: o zębach stałych...

Sugestywny post. Od razu pobiegłam obejrzeć stan uzębienia mojego dziecka. Ale jak na razie tylko jeden rząd zębów jest...
przez Kratka
24 maja 2010, o 18:13

Wątek: Pyszny chleb razowy na zakwasie
Odpowiedzi: 13
Wyświetlone: 2956

Re: Pyszny chleb razowy na zakwasie

Leninka, piękny chleb, aż mi ślinka pociekła. :-D
Piekłam kiedyś razowy chleb na zakwasie, z mąki 1850 i 2000 (pszenna + żytnia). Ale brakło mi cierpliwości na dokarmianie zakwasu w lodówce i po kilku miesiącach zrezygnowałam, a zakwas wywaliłam. :x
przez Kratka
22 maja 2010, o 15:19

Wątek: Sushi
Odpowiedzi: 17
Wyświetlone: 1756

Re: Sushi

odświeżam, bo uczyniłam właśnie: http://images38.fotosik.pl/293/9959cd0df9d35d53med.jpg http://images35.fotosik.pl/151/b5c257765c6c99c8med.jpg składniki: 5 płatów prażonych alg, około 250 gram ryżu do sushi (ryż ugotowany wedle przepisu na opakowaniu :wink:), sos do ryżu (dodawany przed wystudzeniem...
przez Kratka
6 maja 2010, o 16:09

Wątek: Przedszkole dla początkujących
Odpowiedzi: 29
Wyświetlone: 789

Re: Przedszkole dla początkujących

kapi77 - przede wszystkim warto zachować spokój. Stres rodziców, w takim przypadku, udziela się dzieciom. Przedszkole to tylko jeden z kolejnych etapów w życiu małego człowieka a do tego wcale nie najtrudniejszy. Potem będzie przecież zerówka, szkoła itp. Warto rozmawiać z dzieckiem, przedstawiać mu...
przez Kratka
1 kwietnia 2010, o 16:31

Wątek: Wielkanocnie przedświątecznie
Odpowiedzi: 47
Wyświetlone: 1673

Re: Wielkanocnie przedświątecznie

Milla - ten dekalog jest świetny! :-D Ja dziś nabrałam trochę więcej energii i: - wyjęłam schab i boczek z zamrażarki - kupiłam składniki do żurku (moja ukochana zupa, więc na Wielkanoc musi być :P ) - postanowiłam dziś ogarnąć trochę chałupę, ale bez przesadnych wygibasów, tak żeby dało się do domu...
Następna strona

Powrót do zaawansowanego wyszukiwania