My nie mamy elementarza. Agnieszka, podobnie jak Kuba czyta wyrazy i zdania - które widzi wokół siebie, na opakowaniach, reklamach, gazetach itp. A w tej chwili - zagląda mi przez ramię, czyta co piszę na forum i nie mogę jej przegonić. :twisted: I się cieszy, że o niej ... Mówi: ja chcę jeszcze! Sz...
Po raz pierwszy (za radą koleżanki z pracy oraz w ramach eksperymentu kulinarnego) palę, na palniku gazowym, cebulę do rosołu. Już się ładnie zwęgliła, czyli sczerniała po wierzchu - bo tak ma być i zaczęła pięknie puszczać soki, gdy do kuchni weszła Aga. Spojrzała na palnik z cebulą i bez chwili na...
A co do robienia z głupot spraw zasadniczych to czy zrobienie ślubnemu awantury za zgubienie mojej nowej czapki mam zaliczyć do głupot czy spraw zasadniczych? W sumie - ani to sprawa zasadnicza, ani głupota, zależy jak na to spojrzeć. Inna sprawa, że ja zawsze mam problem z odróżnianiem spraw zasad...
Cukinia lub kabaczek z piekarnika j.w. - cukinia lub kabaczek, chociaż kabaczek (ten ciemnozielony) lepszy. Myjemy, przecinamy wzdłuż na dwie części. W przypadku okazów większych wydrążamy trochę pestki, przy mniejszych nie trzeba. Kroimy połówki na mniejsze kawałki, posypujemy: - przyprawą do gril...
Leninka, piękny chleb, aż mi ślinka pociekła. Piekłam kiedyś razowy chleb na zakwasie, z mąki 1850 i 2000 (pszenna + żytnia). Ale brakło mi cierpliwości na dokarmianie zakwasu w lodówce i po kilku miesiącach zrezygnowałam, a zakwas wywaliłam.
odświeżam, bo uczyniłam właśnie: http://images38.fotosik.pl/293/9959cd0df9d35d53med.jpg http://images35.fotosik.pl/151/b5c257765c6c99c8med.jpg składniki: 5 płatów prażonych alg, około 250 gram ryżu do sushi (ryż ugotowany wedle przepisu na opakowaniu :wink:), sos do ryżu (dodawany przed wystudzeniem...
kapi77 - przede wszystkim warto zachować spokój. Stres rodziców, w takim przypadku, udziela się dzieciom. Przedszkole to tylko jeden z kolejnych etapów w życiu małego człowieka a do tego wcale nie najtrudniejszy. Potem będzie przecież zerówka, szkoła itp. Warto rozmawiać z dzieckiem, przedstawiać mu...
Milla - ten dekalog jest świetny! :-D Ja dziś nabrałam trochę więcej energii i: - wyjęłam schab i boczek z zamrażarki - kupiłam składniki do żurku (moja ukochana zupa, więc na Wielkanoc musi być :P ) - postanowiłam dziś ogarnąć trochę chałupę, ale bez przesadnych wygibasów, tak żeby dało się do domu...