Moderator: Leninka

aplusd napisał(a):Może być kaszka mleczno-ryżowa, może być zwykły kleik ryżowy dodany do mleczka, albo kaszka kukurydziana (nie powoduje zaparć).
Ja na noc daję kaszkę kukurydzianą - 2 miareczki od mleka na 230 ml mleka (czyli 210 wody+7 miarek mieszanki) i Antek wytrzymuje 11 godzin

radowinkaala napisał(a):aplusd napisał(a):Może być kaszka mleczno-ryżowa, może być zwykły kleik ryżowy dodany do mleczka, albo kaszka kukurydziana (nie powoduje zaparć).
Ja na noc daję kaszkę kukurydzianą - 2 miareczki od mleka na 230 ml mleka (czyli 210 wody+7 miarek mieszanki) i Antek wytrzymuje 11 godzin
Agnieszko! Żeby było jasne - bo o tej porze mogę już nie kumać![]()
Dajesz 210 ml wody, 7 miarek mleka i 2 miarki kaszki ?

amaterasu79 napisał(a):Catalina napisał(a):A ja daję na noc NAN 2R - czyli już z kleikiem ryżowym i nie ma problemu z ilościami ;-)
Dokładnie. I jak dajesz Anusi tylko na noc mleczko, to bardziej Ci się oplaca kupić NAN 2R, bo kosztuje tyle samo, co zwykły NAN, a nie musisz już dokupywać kleiku.

aplusd napisał(a):magdh26 napisał(a):Jak podajecie zagęszczone mleko, to jaki macie smoczek? Zwykly czy do kaszek? Nie zatykają Wam się smoczki?
Trójprzepływowy Aventu, na II. Czasem się przytka, ale sporadycznie, jak kaszka się dokładnie nie wymiesza.