sok jabłkowy proszę o radę

Tajemne mikstury i przypalone garnki

Moderator: Leninka

edytka1
Szeptem
Szeptem

sok jabłkowy proszę o radę

Postprzez edytka1 » 16 marca 2005, o 20:46

w jakich proporcjach dawaliście sok małej lub małemu. mam sok jabłkowy z
bobowity i zastanawiam się czy go jakoś rozcieńczyć wodą czy podać taki
gotowy. podpowiem że ja dopiero zaczynam więc będzie to łyżeczka na drugi
dzień dwie itd. rozćeńczyć go od razu całego i podawać j/w czy jak. porada
mile widziana

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Re: sok jabłkowy proszę o radę

Postprzez atlantis75 » 16 marca 2005, o 20:53

edytka1 napisał(a):w jakich proporcjach dawaliście sok małej lub małemu. mam sok jabłkowy z bobowity i zastanawiam się czy go jakoś rozcieńczyć wodą czy podać taki gotowy

Proponuję Ci najpierw rozcieńczyć łyżeczkę soczku z odrobina przegotowanej wody. I obserwować malucha. Jeśli po tygodniu wszytsko będzie ok (w tym czasie będziesz zwiększała ilość łyżeczek), to możesz podać łyżeczkę bez rozcieńczania. Jeżeli maluszek przyjmie to bez kłopotów to zwiększać ilośc soczku.
Powodzenia :) Mój Kubuś jakos nie może przemóc się do soczku jabłkowego (czytaj: soczek ląduje na mamusi) :wink:
Obrazek
Obrazek

Igama
Cichutko
Cichutko

Postprzez Igama » 16 marca 2005, o 22:02

Witaj

ja podałam małej sok jabłkowy dość odważnie, podałam soczek (20 ml soku + 10 przegotowanej wody) na pierwszy raz, malenka wypiła ze smakiem :drink: juz na drugi dzień zwiększyłam ilość rozcieńczonego soku do ok 50 ml, a teraz podaje nierozcieńczany i nie tylko jabłkowy ale i winogronowy z rumiankiem i z koperkiem :buzka23

pozdrawiam :)

radowinkaala
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez radowinkaala » 16 marca 2005, o 22:44

No to ja zapytam a propos tego soczku. Co zrobić, jeśli po soczku jabłkowym maleństwo sobie więcej bączkuje, wijąc się przy tym z bólu?
ObrazekObrazek

emilka2004
Donośnie
Donośnie

Postprzez emilka2004 » 16 marca 2005, o 23:12

radowinkaala napisał(a):No to ja zapytam a propos tego soczku. Co zrobić, jeśli po soczku jabłkowym maleństwo sobie więcej bączkuje, wijąc się przy tym z bólu?

ja bym zrezyzgnowała ,widać maluszek nie jest jeszcze gotowy moja Emilka ma sensacje brzuszkowe po jabłku a soczków wcale nie pije ,może kup deserek lub soczek mieszany np.z dynią
<a href="http://by.lilypie.com/lFvlp2/.png">KACPER</a>
<a href="http://b4.lilypie.com/27vqp1.png">EMILKA</a>

www.emilka2004.bobasy.pl

magdh78
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez magdh78 » 17 marca 2005, o 09:20

My zaczęliśmy właśnie od soczku jabłkowo-dyniowego :zdrowie: a teraz pijemy już sam jabłkowy :buzka23
Obrazek
Obrazek

Igama
Cichutko
Cichutko

Postprzez Igama » 17 marca 2005, o 09:36

radowinkaala napisał(a):No to ja zapytam a propos tego soczku. Co zrobić, jeśli po soczku jabłkowym maleństwo sobie więcej bączkuje, wijąc się przy tym z bólu?

wiesz, jest z BoboVity sok klarowny z winogron z rumiankiem i koperkiem, moze ten dbyłby dla Twojego maluszka dobry, a jesli nie to tez doradzam zrezygnowanie z soków do czasu aż brzunio i jelitka zaczną sobie lepiej z nimi radzić
pozdrawiam

radowinkaala
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez radowinkaala » 17 marca 2005, o 11:30

Dziękuję Wam za podpowiedzi. Faktycznie na razie zrezygnuję z samego soku jabłkowego. Zobaczę jak się Ania będzie zachowywała po podanym jej wczoraj soczku marchwiowo - jabłkowym.
ObrazekObrazek

Powrót do Garkuchnia