soczki i herbatki

Tajemne mikstury i przypalone garnki

Moderator: Leninka

biedronka2003
Donośnie
Donośnie

soczki i herbatki

Postprzez biedronka2003 » 2 maja 2005, o 21:35

Jakie soczki podawalyscie na samym poczatku? :drink: Czy rozcieczalyscie je z woda? :hmmm: Jezeli tak to w jakiej proporcji? 1:1?
My dopiero zaczynamy wprowadzac rozne roznosci :jem3: (caly czas bylo mleko mamy :D ) no ale juz jestesmy taaaaaaaakie duze i ciekawe wszystkiego, ze trzeba to nasze menu urozmaicic...zwlaszcza, ze juz nie pijemy mleka mamy :P
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 2 maja 2005, o 22:33

my zaczęłysmy od wody mineralnej, którą Mysia piła chetnie dopóki nie poznała soczków, a zaczęłyśmy od jabłkowego i marchewkowego (ale z tego zrezygnowałyśmy bo Mysie i tak marchew przytkała w kupce) a teraz to głównie jabłkowy i herbatka hippa malinowa z dzika różą, czasem lipowa. Na poczatku soczki rozcieńczałam mniej wiecej pół na pół, geste troche bardziej.
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

anula
Pełną parą
Pełną parą

Re: soczki i herbatki

Postprzez anula » 4 maja 2005, o 09:27

biedronka2003 napisał(a):Jakie soczki podawalyscie na samym poczatku? :drink: Czy rozcieczalyscie je z woda? :hmmm: Jezeli tak to w jakiej proporcji? 1:1?
My dopiero zaczynamy wprowadzac rozne roznosci :jem3: (caly czas bylo mleko mamy :D ) no ale juz jestesmy taaaaaaaakie duze i ciekawe wszystkiego, ze trzeba to nasze menu urozmaicic...zwlaszcza, ze juz nie pijemy mleka mamy :P

u nas taka sama sytułacja. pediatra powiedziala zeby zaczac od soczku jabłkowego klarownego lub od marchewkowego. Zaczelysmy od jablkowego po troszku,małej smakował ze hej ale niestety cos ja obsypało(nie wiem czy po jabłku czy po czyms co ja zjadłam) wiec odstawiłysmy na pare dni. krosteczki zniknely. wiec chcialam znów spróbowac tylko zastanawialam sie czy jabłkowy czy marchewkowy(zwłaszcza ze znów ja delikatnie obsypało a nic jej nie podawałam wiec moze to ja cos zjadłam co jej nie spasowało)
No chyba ci nie pomogłam.. :-)
Obrazek

Powrót do Garkuchnia