Moderator: Leninka

_ola_ napisał(a):Zrobiłam te ciasteczka i są RE-WE-LA-CYJ-NE!
:D:D Pewnie tak jak i u mnie, nie uchowały się na drugi dzień 
_ola_ napisał(a):neozonta, Twoja rodzinka musi mieć z Tobą wielką radochę skoro przyrządzasz im takie smakołyki
:D:D_ola_ napisał(a): A tak w ogóle jakbyś miała jeszcze jakieś inne ciekawe przepisy (niekoniecznie na słodkości) to chętnie je wypróbuję
zeszycie. Mogę tutaj coś napisać, po 16, bo o 14 zaczynam lekcje 

) z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, olej i na koniec startą marchewkę. Ciasto powinno być gęste. Na wytłuszczoną formę wkłądamy ciasto do rozrzanego piekarnika na 45 minut. 2 szklanki mąki gotujemy z cukrem waniliowym i zapachem, w miedzy czasie z pozostałej 0,5 szklanki melka i 0,5 szklanki mąki robimyjednolitą masę, 2 żółtka ucieramy z 0,5 szklanką cukru, to wszystko łączymy z zagotowanym mlekiem, mieszamy. Powstanie pyszny budyń! Uwielbiam go
:D:D

) a w oisobnym naczyniu -białka z resztą cukru (tu zdecydowanie szybciej
). Do żółtek dodawać stopniowo margarynę i jogurt - cały czas mieszając. Kiedy masa będzie jednolita dodawać na przemian: mąkę, proszek i białka. Wymieszać. Wyłożyć ciasto na formę, piec 60 minut w 180 stopniach C. Polewa: Wymieszać jajka ze śmietaną i cukrem, cynamonem Polewą polać ciasto na ok. 30 minut przed końcem pieczenia.

Smarujemy białkiem, deliaktnie posypujemy cukrem i już