Poszukiwane pyszne ciasto podróżne

Tajemne mikstury i przypalone garnki

Moderator: Leninka

lidzia77
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez lidzia77 » 26 kwietnia 2007, o 22:52

Leninka napisał(a):Z niedużą ilością masy jest np. "Rafaello", bo jest przełożone kremem i z wierzchu pomazane tym samym i wiórki na górze.
Rafaello zachwyci każdego- jest pyszny. Ja już rozdałam przepis chyba wszystkim, którzy u nas go próbowali. :-D

To ja też bym poprosila o ten przepis (chociaz nie cierpię tej nazwy i tego imienia-mój były mąż mial tak na imię : )) Wymyślę do tego inną nazwę :P
Obrazek
Obrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 27 kwietnia 2007, o 07:30

lidzia77 napisał(a):
Leninka napisał(a):Z niedużą ilością masy jest np. "Rafaello", bo jest przełożone kremem i z wierzchu pomazane tym samym i wiórki na górze.
Rafaello zachwyci każdego- jest pyszny. Ja już rozdałam przepis chyba wszystkim, którzy u nas go próbowali. :-D

To ja też bym poprosila o ten przepis (chociaz nie cierpię tej nazwy i tego imienia-mój były mąż mial tak na imię : )) Wymyślę do tego inną nazwę :P

Lidzia, to wieczorkiem napiszę, bo przepis mam w domu - OK?

A co do nazwy- to on smakuje identycznie, jak sklepowe kulki rafaello, będziesz musiała dobrze pomyśleć nad inną nazwą :D
Leninkowa cukiernia domowa
Kinga
z Ninką (12 marca 2002 r.)
i Lenką (17 listopada 2004 r.)

mamaksiezniczek
Coraz głośniej
Coraz głośniej

Postprzez mamaksiezniczek » 27 kwietnia 2007, o 21:05

ostatecznie zrobiłam sernikobrownies z 2 porcji na blachę 20/35.
Wysoki to on nie jest, ale przepyszny tak jak pisałyście. Dzięki za przepis.

Problem jednak się pojawił, bo coś mi się wydaje, że ciasta nie starczy nawet na jeden dzień laby i pewnie zagonią mnie do pieczenia tam na miejscu :twisted:

Catalina trzeba było Cię posłuchać i zrobić z 3 porcji :glupek2:

Poprzednia strona

Powrót do Garkuchnia