dziewczynki kochane chce mojej córeczce sama zrobić torta potrzebuję pilnie przepis na mase do torta jakąś bajecznie prostą, bo nie jestem aż tak dobra a zarazem smaczną i lekką zawsze robiłam z bitej śmietany, ale już mi się znudziła może macie jakieś swoje wypróbowane? chciałabym utrzeć nosa teściowej, bo Ona zawsze robi te same ciężkostrawne z masłem pliss
LEŚNY LUDEK ma racje - powidła i galaretka(u mnie z owoców tropikalnych) - palce lizać, tylko że ja to zawsze robiłam do kruchego ale przy najbliższej okazji ROBIE na tortowym
ile powinno być tych powideł? jeden słoiczek? rozumiem, że dosypuje galaretkę w proszku? i powidła powinny być gorące czy zimne? sorry ale nigdy czegoś takiego nie robiłam
danetdd napisał(a):ile powinno być tych powideł? jeden słoiczek? rozumiem, że dosypuje galaretkę w proszku? i powidła powinny być gorące czy zimne? sorry ale nigdy czegoś takiego nie robiłam
Ile to nie potrafie określić bo u mnie powidła sie robi w dużych słojach, a na ciasto to z wyczuciem- nie za grubo i nie cieniutko, a galaretke się rozpuszcza w podgrzanym powidle
POZDRAWIAM!!!!