Moderator: Leninka

anula napisał(a):witam
jakoby zaczynam podróz w krainę nowych pokarmów mam pytanko.
do tej pory karmiłam Magde tylko piersią + soczki marchewkowy i jabłkowy (mniej).
Wyczytałam ze" Każdy posiłek owocowy lub jarzynowy należy zakończyć przystawieniem do piersi."
Rozumiem ze jak podaje małej zupke to pózniej cycus,ok.
A jesli dałabym jakis deserek tzn przecier czy np jabłuszko czy coś takiego to tez?
tzn np jak mała je mleczko(mni8ej wiecej co 3 godziny+/-) ok 8.00 i pózniej ok 11 to ten deserek mam podac własnie o 11 i zakonczyc przystawieniem do piersi? czy ten deserek podac miedzy tymi posiłkami?
troszkę namieszałam ale mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi![]()
z góry dziękuje za wszelkie wskazówki

anula napisał(a):aha i jeszcze jedno w przepisie jest zeby dodac łyzeczke masła.jesli podejrzewam alergię na produkty mleczne to np zamiast tego moge podac oliwe z oliwek czy cos innego?
a wogóle to niem wiem czy sama gotować czy kupować gotowe.

anula napisał(a):a jeśli juz sama ugotujeszto na ile dni masz taka zupke bo rozumiem ze kupne to np na 2 dni . Wiadomo ze jak sama to jest tego wiecej i co robisz z reszta ? wyrzucasz ? jak długo przechowujesz i jak?

JaMaska napisał(a):anula napisał(a):aha i jeszcze jedno w przepisie jest zeby dodac łyzeczke masła.jesli podejrzewam alergię na produkty mleczne to np zamiast tego moge podac oliwe z oliwek czy cos innego?
Myszor ma skazę więc nie ma mowy o nabiale ale zamiast mozna podac oliwę z oliwek, olej kokosowy, palmowy (najzdrowsze z olei za inne niech ętnie), masło klarowane ( http://uczta.vege.pl/index.html ) i takie właśnie daje Myszorkowi - nie zawiera białek i jest czystym tłuszczem, ja robiłam z połowy tego co w przepisie.

anula napisał(a):JaMaska napisał(a):anula napisał(a):aha i jeszcze jedno w przepisie jest zeby dodac łyzeczke masła.jesli podejrzewam alergię na produkty mleczne to np zamiast tego moge podac oliwe z oliwek czy cos innego?
Myszor ma skazę więc nie ma mowy o nabiale ale zamiast mozna podac oliwę z oliwek, olej kokosowy, palmowy (najzdrowsze z olei za inne niech ętnie), masło klarowane ( http://uczta.vege.pl/index.html ) i takie właśnie daje Myszorkowi - nie zawiera białek i jest czystym tłuszczem, ja robiłam z połowy tego co w przepisie.
dzieki, jest z tym troszke roboty ale długo można przechowywac![]()