Modyfikowane z kleikiem

Tajemne mikstury i przypalone garnki

Moderator: Leninka

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Modyfikowane z kleikiem

Postprzez atlantis75 » 14 marca 2005, o 15:57

Na razie dodajemy do wieczornej porcji Bebiko Omneo 3 łyżeczki kleiku na 160 ml.
Mały śpi po tym 5-6 godzin bez budzenia :D !!
Zastanawiam się nad mlekiem modyfikowanym z zawartością kleiku, ono jest chyba oznaczone R. Może macie już doświadczenia z takim mlekiem? :)
Obrazek
Obrazek

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 14 marca 2005, o 17:45

Irminie bardzo smakuje nan2 r, z kleikiem ryżowym, ale dałam sobie spokój, bo miała po tym zatwardzenia. może jak dziecko je inne rzeczy to jest ok, ale moja na razie nic nie zje oprócz mleka :-(
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 15 marca 2005, o 08:57

Atlantis, podejrzewam, że dajecie juz albo zaraz zaczniecie dawać Bebiko Omneo 2. Dzwoniłam do infolinii z pytaniem o dawanie mlek R lub GR i pani powiedziała mi że BO 2 jest tak samo geste i kaloryczne jak te mleka! Rzeczywiście - BO 2 dajemy ze smoczka 3 lub trójprzepływowego, bo inaczej nie leciało. A co do kaloryczności - ma ono 1 (jedną) kalorię mniej niż R :D
Pani sugerowała, że lepiej trzymać się "swojego" mleka i dawać kaszki i kleiki - i tak robimy :)
Obrazek
Obrazek

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 15 marca 2005, o 10:47

Melba napisał(a):Atlantis, podejrzewam, że dajecie juz albo zaraz zaczniecie dawać Bebiko Omneo 2. Dzwoniłam do infolinii z pytaniem o dawanie mlek R lub GR i pani powiedziała mi że BO 2 jest tak samo geste i kaloryczne jak te mleka! Rzeczywiście - BO 2 dajemy ze smoczka 3 lub trójprzepływowego, bo inaczej nie leciało

Właśnie kończy się ostatnia puszka 1, a w szafce czeka juz BO 2. Bałabym się jednak przejść na inne mleko, zostaniemy przy BO. Pamiętam jak raz zrobiłam "eksperyment" z Bebilonem i mały chlustał jak fontanna. Dzięki :)
Obrazek
Obrazek

Powrót do Garkuchnia