Kiedy coś innego niż papka?

Tajemne mikstury i przypalone garnki

Moderator: Leninka

joasia
Szeptem
Szeptem

Postprzez joasia » 14 maja 2005, o 20:34

Igama, ale przeciez nie powinno podawac sie dzieciom niczego z maki pszennej do ukonczenia 10 miesiaca. Zamiast kluseczek dalabym ryz.
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 14 maja 2005, o 22:21

joasia napisał(a):Igama, ale przeciez nie powinno podawac sie dzieciom niczego z maki pszennej do ukonczenia 10 miesiaca. Zamiast kluseczek dalabym ryz.

Coś ala lane kluseczki można zrobić z mączki kukurydzianej. Wtedy będzie jak najbardziej dozwolone dla dzieci.
Mnie bardziej niepokoi ten rosołek. Po pierwsze - z kurczaka, czyli najmniej odpowiedniego dla dzieci mięsa, a po drugie to chyba jeszcze za wcześnie na zupy na mięsnym wywarze (wszędzie piszą i pediatra też nam tak zadziła, żeby gotować mięsko osobno i dodawać do zupki). Ale może przesadzam :?
Obrazek
Obrazek

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez atlantis75 » 15 maja 2005, o 00:28

Catalina napisał(a):My dziś spróbowaliśmy dać rosołek właśnie taki niepapkowy i niestety zupka poszła do zlewu :-( Paweł ewidentnie nie wiedział co ma z tym zrobić - dławił się, krzywił i zaciskał buzię - wyciągnęłam więc drugi słoiczek a te niepapkowe (6 sztuk kupiliśmy) odstawiłam na za jakiś czas.

U nas identycznie. Kuba po prostu zaczął się krztusić i uznałam, ze widocznie dla niego do jeszcze za wcześnie.
Obrazek
Obrazek

Poprzednia strona

Powrót do Garkuchnia