Moderator: Leninka

JaMaska napisał(a):nie wiem ile mieska ale ja kuopuje Mysi Gerbera z cyklu Naturalnie proste Kurczaka i Indyka i dzile słoiczek na pół czyli wypada na dzień ok 45g, ale pojecia nie mam czy to prawidłowo, jeśli mam danie bądź zupke z mięskiem bądź na miesku to wtedy nie ma samego mieska w menu ;-)

mamakinga napisał(a):Albo dziel na mniejsze porcje, jeśli chcesz, i zamrażaj (chyba można zamrażać, bo nie pamiętam?)

aplusd napisał(a):mamakinga napisał(a):Albo dziel na mniejsze porcje, jeśli chcesz, i zamrażaj (chyba można zamrażać, bo nie pamiętam?)
Nie, no zamrażać otwartych słoiczków to chyba nie bardzo możnaZresztą to nie o to chodzi, ze się coś tam zmarnuje, tylko czy małemu nie zaszkodzi taka ilość mięska. On ma bardzo duży apetyt i pewnie cały taki słoiczek na raz by zjadł gdyby mógł.
Ale Melba ma rację, jutro chyba zadzwonię na infolinię.

JaMaska napisał(a):acha, popełniłam jeszcze przelicznik
-srednio w słoiczkach jest ok. 20g mieska (zazwyczj mniej - mam na mysli te większe 190g)
- kurczak z cyklu Naturalnie proste 80g zawiera ok 61% mieska czyli 48,8g mozna więc podzielic na 3 dni po ok. 16 g, podobnie jest z indykiem