Moderator: Leninka

radowinkaala napisał(a):Gdybym ją odstawiła od piersi, wówczas wszystkie jedzonka piersiowe zamieniłabym na NAN-owe, może do obiadu dostałaby więcej zupy czy czegośtam obiadowego - tak żeby się nią porządnie najadła.
A jeśli mam jakieś pytania dotyczące żywienia Ani, to zawsze zawracam głowę naszej pediatrze - dziś też się do niej wybieram wypytać o kilka spraw. Przy okazji zagadnę ją jak powinno wyglądać karmienie po odstawieniu od piersi.

Catalina napisał(a):radowinkaala napisał(a):Gdybym ją odstawiła od piersi, wówczas wszystkie jedzonka piersiowe zamieniłabym na NAN-owe, może do obiadu dostałaby więcej zupy czy czegośtam obiadowego - tak żeby się nią porządnie najadła.
A jeśli mam jakieś pytania dotyczące żywienia Ani, to zawsze zawracam głowę naszej pediatrze - dziś też się do niej wybieram wypytać o kilka spraw. Przy okazji zagadnę ją jak powinno wyglądać karmienie po odstawieniu od piersi.
No właśnie -z amienie pierś na butelkę - ale czy dawać dwa razy samo mleko i raz kaszkę czy dwa razy kaszkę i raz mlekoKurde głupie problemy.
Pewnie my też w końcu wylądujemy u lekarki - albo choć na telefonie się skończy

aplusd napisał(a):Generalnie wystarczy raz dziennie kaszka i dwa razy samo mleko. Ale jak widać, że dziecko się nie najada, to może być dwa razy kaszka - tak mi powiedziała moja lekarka.
Antek je tak:
- 6.00 - 220 ml mleka,
- 10.00 - kaszka (100 ml mleka + 4 mierki kaszki) z 1/2 słoiczka przecieru owocowego,
- 14.00 - obiadek (duży słoiczek 190 ml albo 1,5 małego), jednego dnia z mięsem, drugiego z 1/2 żółtka,
- 19.30 - 220 ml mleka zagęszczonego 2 miarkami kaszki kukurydzianej.
W między czasie: chrupki kukurydziane itp.

aplusd napisał(a):Catalina napisał(a):radowinkaala napisał(a):Gdybym ją odstawiła od piersi, wówczas wszystkie jedzonka piersiowe zamieniłabym na NAN-owe, może do obiadu dostałaby więcej zupy czy czegośtam obiadowego - tak żeby się nią porządnie najadła.
No właśnie -z amienie pierś na butelkę - ale czy dawać dwa razy samo mleko i raz kaszkę czy dwa razy kaszkę i raz mlekoKurde głupie problemy.
Pewnie my też w końcu wylądujemy u lekarki - albo choć na telefonie się skończy
Generalnie wystarczy raz dziennie kaszka i dwa razy samo mleko. Ale jak widać, że dziecko się nie najada, to może być dwa razy kaszka - tak mi powiedziała moja lekarka.
Antek je tak:
- 6.00 - 220 ml mleka,
- 10.00 - kaszka (100 ml mleka + 4 mierki kaszki) z 1/2 słoiczka przecieru owocowego,
- 14.00 - obiadek (duży słoiczek 190 ml albo 1,5 małego), jednego dnia z mięsem, drugiego z 1/2 żółtka,
- 19.30 - 220 ml mleka zagęszczonego 2 miarkami kaszki kukurydzianej.
W między czasie: chrupki kukurydziane itp.

Milla napisał(a):Aga!!Starcza Antkowi obiadku do 19:30??Nic w między czasie nie dostaje??