Czy juz myslicie o braciszku albo siostrzyczce?

Planowanie, zaciążanie, tajemnicze 9 miesięcy, narodziny...

Moderatorzy: radowinkaala, asientos

danetdd
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez danetdd » 22 września 2005, o 08:11

ja mam już wszystkie dzieci w domu :D nie myślę więc ani o braciszku, bo Daria ma dwóch :D ani o siostrzyczce, bo Daria ma 3 siostry cioteczne :D to musi Jej wystarczyć :P nie planuję więcej dzieci i mam nadzieję, że Bóg mi w tym pomoże :D

asientos
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez asientos » 24 października 2005, o 15:46

Ja planuję zacząć starania latem. Gdyby od razu coś wyszło to po macierzyńskim teściowa zostałaby z maleńtasem a Emilka akurat poszłaby do przedszkola. Przez 9 lat byłam jedynaczką... :lol:
Obrazek
Obrazek

magdh78
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez magdh78 » 24 października 2005, o 17:05

asientos napisał(a):Ja planuję zacząć starania latem. Gdyby od razu coś wyszło to po macierzyńskim teściowa zostałaby z maleńtasem a Emilka akurat poszłaby do przedszkola. Przez 9 lat byłam jedynaczką... :lol:

:brawo:
Obrazek
Obrazek

margoma
Donośnie
Donośnie

Postprzez margoma » 31 października 2005, o 17:09

Ja mam dwojeczkę.Dwie córki- Marcelinka za dwa tygodnie kończy rok, a Zuzanka ma prawie 12 lat.Przerwa była dłuuuuuga:)Nie powiem, żeby było łatwo przyzwyczaić sie po latach wygody do powrotu do pieluszek:(Ale jeszcze jedno za 2 lata, jak Marcelka będzie mogła pójść do przedszkola , czemu nie.Niestety, to też zależy od finansów...

Gonia
Szeptem
Szeptem

Postprzez Gonia » 5 listopada 2005, o 12:03

asientos napisał(a):Ja planuję zacząć starania latem.

To tak samo jak Ja. :-P
Narazie szukam pracy,chcę pomóc Mężowi finansowo i wyrwać się do ludzi.Michałek,poszedłby wtedy do przedszkola,bo ma mały kontakt z dziećmi.
Jak nic nie wyjdzie z pracą,to starania będą latem. :wink:
Obrazek

Michałek(6.01.2003 r)

lidzia77
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez lidzia77 » 29 grudnia 2005, o 00:33

To był wlaśnie temat nad ktorym dyskutowaliśmy wczoraj:
- czy decydujemy sie na drugie dziecko?
- a jeśli tak to kiedy??
Tak wstepnie sobie wymyśliłam ale dojrzewam do tego powoli- że pierwsze dzicko mialo być robione na wakacjach na cieplych wyspach-a zrobiło sie trochę wcześniej :P
więc może drugie zaplanujemy na te wakacje wiec jakby sie urodziło to Maksymilian miałby 2,5 roku to chyba dobra rożnica??
Ja sama miałam 6 lat mlodszą siostrę i troche długa to byla przerwa.
Boję sie że jak będę czekałą zbyt długo to już sie nie zdecyduje!!!!
Obrazek
Obrazek

Kratka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Kratka » 29 grudnia 2005, o 11:21

radowinkaala napisał(a):
Momika napisał(a):a ja już jestem gotowa na następne dzieciątko !! niestety tylko psychicznie, bo "cieleśnie" jeszcze nie a technicznie też będzie to możliwe dopiero za jakieś pół roku :( no ale co się odwlecze to nie uciecze :lol:

TO ja powiem tak: psychicznie - NIE. Cieleśnie - choćby zaraz, ale technicznie nie wiem jak to wygląda, bo ciągle karmię piersią :D
W każdym razie rodzeństwo dla Ani jest przewidziane :wink:

Nie jestem jeszcze gotowa psychicznie ani fizycznie na podjęcie świadomej decyzji. I nie wiem czy kiedykolwiek będę. Ale gdyby przydarzyła się jakaś maleńka wpadka - to bym się nie zmartwiła.
Obrazek

margoma
Donośnie
Donośnie

Postprzez margoma » 29 grudnia 2005, o 22:48

Spójrzcie pare postów wyżej...... :D Ja miala za dwa lata a minęły dwa miesiace:) :) ot życie, ale ciesze sie , że tak sie stało, bo obawiam sie, że nie zdecydowalibyśmy się na to trzecie :)
pozdrawiam cieplutko
Małgosia_Tosia,Marcelka i Zuzka
Obrazek
Obrazek

nuka
Donośnie
Donośnie

Postprzez nuka » 9 stycznia 2006, o 00:09

margoma napisał(a):Spójrzcie pare postów wyżej...... :D Ja miala za dwa lata a minęły dwa miesiace:) :) ot życie, ale ciesze sie , że tak sie stało, bo obawiam sie, że nie zdecydowalibyśmy się na to trzecie :)

Chyba mamy najstarsze córki w podobnym wieku (moja w lutym skonczy 12)...założę się, że Zuzanka pomaga ci przy małej i pewnie pomoże przy trzecim tez:) Moja Sylwia to juz druga mama dla Emilki, woła na nią i na mnie tak samo "mama" :)mogę ją zostawić spokojnie , gorzej jak są wszystkie trzy razem, wtedy średnia działa i jest awantura:)
Ale powiem ci, że mimo, iż świadomie nie miałabym trzeciego dziecka nie żałuję:) i chyba najlepiej ,jak przyjdzie samo w odpowiednim momencie:)trudne chwile pokonacie wspierając się wzajemnie a reszta to sama przyjemność:) pozdrawiam Was gorąco:)i raz jeszcze gratuluję:)

margoma
Donośnie
Donośnie

Postprzez margoma » 9 stycznia 2006, o 19:31

Moja tez konczy w lutym :-D dokładnie 13 lutego 12 lat. A Twoja którego?Zuzka pomaga mi bardzo duzo, czasami wiecej niz moj mezczyzna. Staram sie jej nie wykorzystywac, ale czasami nie da rady:(
pozdrawiam cieplutko
Małgosia_Tosia,Marcelka i Zuzka
Obrazek
Obrazek

nuka
Donośnie
Donośnie

Postprzez nuka » 9 stycznia 2006, o 22:11

margoma napisał(a):Moja tez konczy w lutym :-D dokładnie 13 lutego 12 lat. A Twoja którego?Zuzka pomaga mi bardzo duzo, czasami wiecej niz moj mezczyzna. Staram sie jej nie wykorzystywac, ale czasami nie da rady:(

Moja Sylwia z 18 lutego, ostatni dzień wodnika:)

Poprzednia strona

Powrót do Fasolka i Groszek