Co spiewacie Waszym fasolkom i groszkom?

Planowanie, zaciążanie, tajemnicze 9 miesięcy, narodziny...

Moderatorzy: radowinkaala, asientos

DoubleTrouble
Szeptem
Szeptem

Co spiewacie Waszym fasolkom i groszkom?

Postprzez DoubleTrouble » 25 lutego 2009, o 23:55

Cześć przyszłe mamulce! Jako ze czytalam ostanio o pozytywnym wplywie muzyki na rozwoj plodu, zastanwiam sie jaka muze puszczacie waszym fasolkom i groszkom? Ja pamietam z dziecinstwa tylko "Na Wojtusia z popielnika iskiereczka mruga" i "Aaaa kotki dwa" i tyle. Ale dla mojego bejbisa zamierzam przygotowac jakas fajna audioteke:-) Rzucajcie tytuly kolysanek i ladnych melodyjek - moze sie powymieniamy?
Obrazek

MariBow
Szeptem
Szeptem

Zabawy przy muzyce dla niemowlaka - polecam!

Postprzez MariBow » 27 lutego 2009, o 01:35

Ja Igorowi sciagnelam wszystkie kolysanki Magdy Umer i Turnaua. Najbardziej lubie "Kołysankę dla Okruszka" , przepiękna i spokojna i taki madry ma tekst. Zawsze sie wzruszam jak sama probuje ja zaspiewac.

Sciagnelam tez ladna kolysanke ze strony o www.babyk.pl . Igor sie usmiecha i macha rekami jak mu to puszczam. Robie mu wtedy takie mini zajecia muzyczno-percepcyjne. Dzwonie dzwoneczkiem po prawej stronie i po lewej stronie, czekam az odwroci glowke. Łaskotam mu raczki piórkiem. Bawimy sie nozkami w rytm muzyki itd. Polecam takie zabawy przy muzyce, czytalam ze swietnie wplywaja na rozwoj dziecka.
Obrazek

DoubleTrouble
Szeptem
Szeptem

Kołysanka Baby K i "ta Dorotka"

Postprzez DoubleTrouble » 16 marca 2009, o 23:07

Dzięki MAribow za inspirację - ściągnęłam sobie cała płytę Umer i Turnaua - puszczam brzucholcowi codziennie wieczorkiem. Kołysanka ze strony Baby K fajna - ale wolałabym z tekstem. Jaki tytuł tej kołysanki?
Obrazek

makoc
Donośnie
Donośnie

Postprzez makoc » 16 marca 2009, o 23:23

Młody póki co wysłuchuje cowieczornych czytanek przed snem, w zależnosci od tego, na co starsza siostra ma ochotę. Ale widać, że lubi nasze wspólne czytanie, bo zawsze jest wtedy aktywny i mnie zaczepia.
Obrazek
Obrazek

asientos
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez asientos » 17 marca 2009, o 08:41

MariBow, DoubleTroble - zapraszam do działu Poznajmy się :cool:
Obrazek
Obrazek

Powrót do Fasolka i Groszek

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość