Ciekawostka o ZZO

Planowanie, zaciążanie, tajemnicze 9 miesięcy, narodziny...

Moderatorzy: radowinkaala, asientos

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 13 marca 2006, o 23:18

Naprawdę? Ja KOMPLETNIE nie czułam igły ani w ogóle nic - tylko lekkie ukłucie w plecy - zastrzyk znieczulający - ale to było jak uszczypnięcie....no a galopada skurczów po oksytocynie to był najkoszmarniejszy koszmar :(
Obrazek
Obrazek

kasia062
Donośnie
Donośnie

Postprzez kasia062 » 14 marca 2006, o 11:02

Skurcze porodowe były o wiele mocniejsze niż ukłucie igły,nawet nie czułam kiedy ukłuł, tylko potem jakby woda mi przepłyneła przez kręgosłup ale tak miało być :)
Obrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 14 marca 2006, o 11:06

A ja pamietam te cholerne skurcze, ktore byly straszne bolesne jak nieco oslablo dzialanie zzo. Nawet nie chce myslec co byloby gdybym nie miala zzo. Jestem jego goraca oredowniczka, mimo ze jednak moj lekarz pomogl sobie kleszczami, na szczescie rozsadnie.
Igly znieczulenia wlasciwie nie poczulam, znieczulenie dostrzykiwali mi jak tylko przestawalo dzialac.
Diabolique
Obrazek
Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 14 marca 2006, o 12:47

Potwierdzam, zupełnie nie czuć tej igły :) Czuć tylko taki chłodny prąd, jak znieczulenie się rozchodzi.
Ja z założonym dojściem leżałam po cesarce jeszcze ponad dobę, bo anestezjolog nie miał czasu mi go wyciągnąć z pleców. Nie czułam żadnego dyskomfortu.
Mnie bolało na całego (skurcze popędzane oxytocyną) przez jakieś pół godziny, kiedy ZZO przestało działać, a zastanawiano się nad decyzją o CC.
Byłam tak pognębiona tym bólem, że nic mnie nie interesowało, było mi wszystko jedno czy mnie pokroją czy nie, byle mi dali kolejną dawkę znieczulenia.
Obrazek
Obrazek

Poprzednia strona

Powrót do Fasolka i Groszek

• Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość