Moderatorzy: Milla, Diabolique

monika napisał(a):odpowiedź od mojej koleżanki, która ma dziecko w najstarszej grupie w żłobku:
dzieci w żłobku nie są tak "intensywnie" edukowane jak w przedszkolu, głównie z powodu tego że wraz z maluchami prawie trzyletnimi są i dwulatki i 2,5 latki, a pół roku czyni dużą różnicę w ich rozwoju
żłobki nie wychodzą na powietrze, do teatru itp
a ode mnie: wszystko zależy od kadry i jej chęci...

_ola_ napisał(a):anula napisał(a):monika napisał(a):żłobki nie wychodzą na powietrze, do teatru itp
do teatru to nie ale na powietrze jak nabardziej (no moze nie w zimie)a czemu w zimie nie??

radowinkaala napisał(a):Też się nad tym zastanawiałam niejednokrotnie. W żłobku więcej opiekunek troszczy się o nasze dzieci. Poza tym zabawy, edukacja, etc. są na podobnym poziomie co w maluszkach przedszkolnych. No i w żłobku wysadzają dzieciątka na nocnik, a w przedszkolu już tylko kibelek.

monika napisał(a):_ola_ napisał(a):anula napisał(a):monika napisał(a):żłobki nie wychodzą na powietrze, do teatru itp
do teatru to nie ale na powietrze jak nabardziej (no moze nie w zimie)a czemu w zimie nie??
bo podobno panie tumaczą że nie zdążą wszystkich ubrać, żę te ubrane się zgrzeją zanim wszyscy będą gotowi itp...
a więc chęci...