Moderatorzy: Milla, Diabolique

toska212 napisał(a):Kto ma doświadczenia?
Czy ktoś brał?
Czy pomógł?
Czy były jakieś negatywne reakcje organizmu?

kontrafalda napisał(a):nie wiadomo, jakie mogą być skutki Ribomunylu w przyszłości, bo jest bardzo silny, poważnie ingerujący w organizm i nie do końca przebadany. Ponieważ mam do niego zaufanie, dałam sobie spokój. Przy pierwszym w tym sezonie antybiotyku pewnie bedę żałować

toska212 napisał(a):kontrafalda napisał(a):nie wiadomo, jakie mogą być skutki Ribomunylu w przyszłości, bo jest bardzo silny, poważnie ingerujący w organizm i nie do końca przebadany. Ponieważ mam do niego zaufanie, dałam sobie spokój. Przy pierwszym w tym sezonie antybiotyku pewnie bedę żałować
Wszystko trzeba wyważyć indywidualnie dla organizmu, bo tak naprawdę, jakie skutki w przyszłości może dać częste podawanie antybiotyku w przypadku, gdy ten antybiotyk należy podać bezwzględnie.

toska212 napisał(a):Och Kontrafalda co lekarz to inna opinia a jak dołożę do tego jeszcze własną interpretację i opinię ślubnego to tak jakbym korzystała z kuli decyzyjnej.

W okresie jesienno - zimowym w diecie dziecka powinny pojawić się naturalne "antybiotyki": czosnek i cebula (...)
Czy wiesz, że system nerwowy pięciolatka potrzebuje aż 12 godzin snu, by mógł prawidłowo funkcjonować? (...)
Staraj się, aby Twoje dziecko
-oddychało chłodnym, czystym powietrzem; zabieraj je na długie codzienne spacery, regularnie wietrz jego pokój
-miało jak najwięcej ruchu (...)
-jadało mrożone desery(...)
-spało w chłodnym, ale niewyziębionym pomieszczeniu(...)
-nie bało się chłodnej wody: hydroterapia to jeden z najskuteczniejszych sposobów hartowania dziecka. Po ciepłej kąpieli polej malucha prysznicem z chłodniejszą wodą