sposób na zatkany nosek

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

karolla
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez karolla » 27 czerwca 2005, o 13:36

qrcze....nadal ma katar :( ,zaczęłam się zastanawiać nad tym ,czy nie ma alergi na coś :buzka36 ,bo pod oczkiem się pojawiły miej więcej w tym samym czasie jakieś krostki :shock: .Tyle świństwa teraz lata w powietrzu :buzka42 .
Chyba jutro pójdę znowu do lekarza :olaboga:
ObrazekObrazek Obrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 27 czerwca 2005, o 14:42

karoll napisał(a):qrcze....nadal ma katar :( ,zaczęłam się zastanawiać nad tym ,czy nie ma alergi na coś :buzka36 ,bo pod oczkiem się pojawiły miej więcej w tym samym czasie jakieś krostki :shock: .Tyle świństwa teraz lata w powietrzu :buzka42 .
Chyba jutro pójdę znowu do lekarza :olaboga:

Właśnie miałam napisać Wam tu, że te częste i przedłużające się katarki wiosną i latem wyglądają mi trochę podejrzanie :? Ja bym podrążyła u lekarza temat alergii.
Obrazek
Obrazek

karolla
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez karolla » 28 czerwca 2005, o 13:02

okazało się ,że ma zapalenie zatok :( ,qrcze są ono się wzięło :? .Mamy znowu antybiotyk :(
Ci lekarze :amasz: pierwszy mówił ,że to katar.Dobrze ,że coś mnie podkusiło i poszłam dzisiaj do innego,strach pomyśleć co by było gdybym jeszcze parę dni nie poczekała :? .
Tak swoją drogą to któremu lekarzowi ufać ,jak wszyscy olewają małych bezbronnych pacjentów :(
ObrazekObrazek Obrazek

Leninka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Leninka » 28 czerwca 2005, o 13:42

karoll napisał(a):okazało się ,że ma zapalenie zatok :( ,qrcze są ono się wzięło :? .Mamy znowu antybiotyk :(
Ci lekarze :amasz: pierwszy mówił ,że to katar.Dobrze ,że coś mnie podkusiło i poszłam dzisiaj do innego,strach pomyśleć co by było gdybym jeszcze parę dni nie poczekała :? .
Tak swoją drogą to któremu lekarzowi ufać ,jak wszyscy olewają małych bezbronnych pacjentów :(

Biedactwo :( ...Z antybiotykiem szybko przejdzie :)

Dużo zdrówka życzymy :)
Leninkowa cukiernia domowa
Kinga
z Ninką (12 marca 2002 r.)
i Lenką (17 listopada 2004 r.)

danetdd
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez danetdd » 28 czerwca 2005, o 14:35

no i stało sie Daria ma znowu katar :( ma go od soboty :( kupiłam ten homeopatyczny lek i psikam Jej 3 razy dziennie :) katar w sobote był wodnisty a juz od niedzielijest gęsty :( nie chce wychodzić gruszką :( zaczyna sporadycznie kaszleć :( podaje wapno :-D jutro do lekarza, bo już sie boję :(
jak tam Lusia dziś?

karolla
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez karolla » 28 czerwca 2005, o 15:00

mamakinga napisał(a):
karoll napisał(a):okazało się ,że ma zapalenie zatok :( ,qrcze są ono się wzięło :? .Mamy znowu antybiotyk :(

Biedactwo :( ...Z antybiotykiem szybko przejdzie :)

Dużo zdrówka życzymy :)

dziękujemy,mam nadzieję ,że masz rację i na dniach będzie już koniec :)
ObrazekObrazek Obrazek

karolla
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez karolla » 28 czerwca 2005, o 15:06

danetdd napisał(a):no i stało sie Daria ma znowu katar :( ma go od soboty :( kupiłam ten homeopatyczny lek i psikam Jej 3 razy dziennie :) katar w sobote był wodnisty a juz od niedzielijest gęsty :( nie chce wychodzić gruszką :( zaczyna sporadycznie kaszleć :( podaje wapno :-D jutro do lekarza, bo już sie boję :(
jak tam Lusia dziś?

dzisiaj już lepiej :cool: ,ale byłam u lekarza ,bo ma cały czas zapchany nosek.Przeprasza za wyrażenie ,ale ma gile strasznie kleiste,gumowate :? ,i jak jej odciągam Fridą(na sam widok fridy,Lusia dostaje szału :rycze: )to one się ciągną i ciągną i nie chcą wyjść :-o .
A dowiedziałam się ,że kaszle dlatego ,bo jest gadułą :) i dużo gaworzy,piszy i krzyczy i ma dlatego lekko zaczerwienione gardełko :)
Ajj... nasze biedne dzieciaczki :( .
Wszystkim chorym ,a w szczególności Darii życzymy dużo zdrówka :-D
ObrazekObrazek Obrazek

emilka1979
Szeptem
Szeptem

Re: sposób na zatkany nosek

Postprzez emilka1979 » 15 czerwca 2009, o 13:53

Ja stosowałam Euphorbium do noska mojej 5-letniej Majeczki. Muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona..Mała rzeczywiście poczuła ulgę. Nosek był mniej zatkany. Używam już jakiś czas i nie zauważyłam podrażnień noska :)

kandyo
Cichutko
Cichutko

Postprzez kandyo » 17 czerwca 2009, o 10:34

Moje dziecko na szczęście częściej tylko kicha niż ma katarek, ale jak w nocy ma zatkany nosek to zawsze pod ręką mam maść majerankową lub kropelki do noska. A jeśli się nam zdarzy katarek to nauczyłam Filipka jak "smarkać", więc nie muszę używać inwazyjnych metod do usuwania katarku.
Obrazek

elwirka
Szeptem
Szeptem

Postprzez elwirka » 22 czerwca 2009, o 10:07

Ja znam Euphorbium, wpuszczałam ten preparat mojemu synkowi Błażejkowi. Cenię i polecam, bo naprawdę przyniósł mu ulgę.

Szrekowa
Szeptem
Szeptem

Postprzez Szrekowa » 26 czerwca 2009, o 15:42

Ja stosuję euphorbium nałogowo, bo mam dwóch małych alergików z wiecznie cieknącymi nosami i to jest jedyny lek, który można bezpiecznie stosować tak długo, przewlekle. U mnie działa, tylko jeżeli katar jest mocny, to lekarz mi mówił, że trzeba i można częściej wpsikiwać a to 3 razy dziennie to jest na taki przeciętny, lekki katarek. Jeżeli chodzi o krople na alkoholu to lekarz też mi mówił (bo mam takiego, co często poleca leki homeopatyczne i zna się trochę na tym), że przy malutkich dzieciach wystarczy naraz 1-2 kropelki rozpuszczone w wodzie dać, zamiast tych 10 kropel i ja tak właśnie dawałam na początku, jak byli malutcy i żaden się chyba nie upił :) a wtedy nie dawali sobie nic wpsikać do nosa, bo była taka awantura, że aż strach i sama nie byłam w stanie zaaplikować takiemu awanturnikowi aerozolu, musiał być drugi ktoś, kto go przytrzymał :))) a kropelkę w łyżce wody bez problemu wypijali. Teraz mają już po kilka lat i można im wytłumaczyć, żeby pozwolili wpsiknąć coś do noska, ale wcześniej, okropieństwo.

Poprzednia strona

Powrót do Dzieciaczki