Moderatorzy: Milla, Diabolique

jasmina napisał(a): Super, panie też chcą odpocząć.

Melba napisał(a):jasmina napisał(a):.Np u nas w przedszkolach jest oczywiste,że dzieci nie zostają na ferie i wakacje![]()
?? w ferie?? wakacje rozumiem, u nas też są dyżury, ale ferie? czyli wewszystkie święta, Boże Ciała, Sylwestry i ferie szkolne macie zamknięte przedszkola?
Melba napisał(a):A tu to dla mnie jest temat...napięty Wink w ogóle nie rozumiem, dlaczego nowoczesne przedszkola miałyby być rządzone takimi prawami. I dlaczego nauczyciel przedszkolny ma być grupą uprzywilejowaną - ogół Polaków ma jednak 26 a nie 60 czy 90 dni urlopu w roku....

Melba napisał(a):jasmina napisał(a): Super, panie też chcą odpocząć.
A tu to dla mnie jest temat...napiętyw ogóle nie rozumiem, dlaczego nowoczesne przedszkola miałyby być rządzone takimi prawami. I dlaczego nauczyciel przedszkolny ma być grupą uprzywilejowaną - ogół Polaków ma jednak 26 a nie 60 czy 90 dni urlopu w roku....
JaMaska napisał(a):ok, mam komfort moja matula przechodzi na emeryturę - i tu pod niebiosa wychwalam swoje tzw późne macierzyństwo, akurat się zgrało, że na ferie i inne "wolne" będzie mogła przybyć z odsieczą na bezmózgowie moznych tego świata.

kandyo napisał(a):w mojej rodzinie zdarzały się przypadki już w latach ubiegłych, że szescioletnie dzieci trafiały do szkoły. Np moja mama i jedna z moich kuzynek. I nie wiem czy wtedy szkoły były przygotowane na przyjecie sześciolatków, z resztą moja mama miała okazję się o tym przekonać uczęszczając do szkoły wiejskiej, w malutkiej wsi.