Problem Butelkowy

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

Szamajka
Cichutko
Cichutko

Problem Butelkowy

Postprzez Szamajka » 9 maja 2005, o 12:09

Kochane mamusie,
od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem całkowitego odstawienia małej od piersi. W dzień właściwie nie ma problemu, bo mała zasmakowła w kaszkach i obiadkach, natomiast problem pojawia się w nocy. Mała budzi się jeszcze średnio dwa - trzy razy i sobie cyca, choć raczej polega to bardziej na zaspokajaniu pragnienia niż głodu, spokojnie więc mogła bym jej podawać wodę czy nawet mieszankę, ale co zrobić skoro mała całkowicie nie toleruje butelki. Jakoś przeraża mnie perspektywa walczenia w środku nocy z łyżeczką. przetestowałam już chyba wszystkie możliwe smoczki i niekapki i nic nie działa. Przyznam szczerze, jestem w kropce, a może któraś z was ma pomysł na rozwiązanie takiego problemu?
Pozdrawiamy
Basia i Majeczka
Obrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 9 maja 2005, o 12:35

U nas wyglądało to tak samo :( Po zakupie tysiąca smoczkow, silikonowych, kauczukowych o przeróżnych ksztaltach, mama namowiła mnie na butelkę Habermana. I okazała się strzalem w dziesiątkę :-D Już od pierwszego karmienia Magda od razu ją polubiła, nie bylo żadnych problemów. Potem męczyliśmy się jeszcze z mlekiem modyfikowanym, bo moje piła i owszem, ale sztuczne bylo bleeeee. Koleżanka poleciła mi Enfamil Premium i to rzeczywiście jej zasmakowało :-D

I wszystko jest pięknie, ale...W nocy mam to samo co Ty...I żadna butelka niestety nie pomaga. Probowalam już herbatką, ostatnio nawet w nocy robiłam mleczko...Nie ma szans, ona zaczyna jeszcze bardziej płakać jak jej butelkę daję!! Musi być cycuś, to przyzwyczajenie. I też nie wiem co mam z tym zrobić :( Bo te nocne pobudki mnie męczą :(

Nie pocieszylam Cię pewnie, ale wydaje mi się, że nasze dzieci są po prostu przywyczajone do piersi, tak dla zasady fajnie jest się trochę do cycka przytulić i sobie podjeść:D

P.S. Przeklinam "karmienie na życzenie"
ObrazekObrazek

makoc
Donośnie
Donośnie

Postprzez makoc » 9 maja 2005, o 15:25

Milla napisał(a):Nie pocieszylam Cię pewnie, ale wydaje mi się, że nasze dzieci są po prostu przywyczajone do piersi, tak dla zasady fajnie jest się trochę do cycka przytulić i sobie podjeść:D

P.S. Przeklinam "karmienie na życzenie"

Niestety, siła przyzwyczajenia jest trudna do zwalczenia:(
Małgosia je z butli od 3 tygodnia życia, cały czas dostawała też cyca, bo miałam nadzieję, że zwiększę laktację. Od kilku miesięcy żywi sie tylko mieszanką, ale w nocy i tak musi sobie possać pierś, zresztą w dzień często też. To jej smok-uspokajacz:(
Obrazek
Obrazek

Szamajka
Cichutko
Cichutko

Postprzez Szamajka » 9 maja 2005, o 19:47

No cóż faktycznie nie czuje się pocieszona :( ale też zaczęłam już wątpić w jakąś cudowną metodę.
Haberman niestety u nas się nie sprawdził. Tak więc w dzień walczymy łyżeczką. Z mieszanką na szczęście nie ma problemu, mała jest alergikiem i musi bidula męczyć się na bebilonie pepti, w połączeniu z kaszkami nawet jej smakuje bo jak się rozpędzi to potrafi i 100 ml wciągnąć, niestety tylko łyżeczką.
A ja dalej marzę o odstawieniu i jakimś normalnym jedzeniu. Może i egoistka ze mnie ale na indyka już patrzeć nie mogę, na pizzę miałam ochotę już na porodówce że o czekoladzie nie wspomnę, a za kawę z mlekiem to bym normalnie królestwo oddała :) Dopóki jednak mała się sama nie odstawi mogę sobie pomarzyć :(
Mimo wszystko dobrze wiedzieć że nie jestem z tym problemem sama :)
Wielkie dzięki dziewczyny
Pozdrawiamy
Basia i Majeczka
Obrazek

Powrót do Dzieciaczki