pies

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Re: pies

Postprzez Milla » 20 kwietnia 2010, o 23:22

Mój pies to był własnie posokowiec, ale nie rasowy.Wspaniały przyjaciel do zabawy, ale bał sie hałasu i zawsze sie z niego nabijalismy,że niezły z niego pies mysliwski :wink:

Moje goldeny się urodziły parę dni temu, ale my nie wyrobimy się z wykończeniem ogrodu i musimy ten miot odpuścić niestety
ObrazekObrazek

kontrafalda
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez kontrafalda » 21 kwietnia 2010, o 23:34

Moja seterka, myśliwska jakby nie patrzeć, tez się boi hałasu. Poniekąd to nasza wina, bo zabraliśmy ją dawno temu na tzw. próby polowe, gdzie strzelanie nad głową nie wyszło jej na dobre. No ale nic to, nikt od niej myśliwskich zdobyczy nie wymaga. Wiecie, ja myślałam, że lata na kanapie uśpią jej instynkt - nic bardziej mylnego. Na początku kwietnia skończyła 10 lat, odkąd mieszkamy w lesie i wśród pól zwiewa przy każdej okazji, zdarza się że nie wraca na noc. Dopiero teraz widzę, jak wygląda naprawdę szczęśliwa :D

blackbird
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez blackbird » 22 kwietnia 2010, o 07:53

No właśnie mój spaniel,miał mimo mieszkania w mieście bardzo silny instynkt,gorzej że nawet dziecko nie mogło z piskiem koło niego przebiec bo dla niego to był silny bodziec i się rzucał,oczywiście w stosunku do domowników nie był agresywny,ale każdy spacer to było szarpanie się na smyczy,z drugiej strony moi rodzice zaniedbali kwestię szkoleń.Skoro jednak mówicie że posokowce są ok no to te zmartwienia odpadają :),ja tę rasę to znam tylko z widzenia w sumie,i Szogun ma kilka nieprzyjemnych doświadczeń,ale może to my trafiamy jakieś niewychowane osobniki(szczerze mówiąc patrząc na ich właścicieli to faktycznie może być to:P)
Obrazek
"To się skończy nim się obejrzysz.Ślady palców odbite na ścianie pojawiają się coraz wyżej i wyżej.A potem nagle znikają zupełnie."

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 22 kwietnia 2010, o 09:34

Tak jak pisałam, chyba z psa nici, bo bez sensu brać teraz szczeniaka, gdy w ogrodzie błocko zamiast trawy.
W związku z tym moje dziecko napastuje mnie o kolejnego kota, a ma byc ich razem 3 sztuki, na co się zgodziłam kiedyś.

I wczoraj zupełnie przypadkowo, gdy szukalismy płotu, nawiązała się rozmowa, że pan hoduje koty i ma kocięta rasy ragdoll. Przepiękne, pokazał nam kocura i kotkę. No i jedziemy obejrzeć maluchy w przyszłym tygodniu.
Tylko cena mnie przeraża trochę, bo przeliczam wszystko na metry płotu i za taką kasę to bym miała prawie jeden bok działki z podmurówką haha :wink:
ObrazekObrazek

Milla
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Postprzez Milla » 22 kwietnia 2010, o 22:02

No i mamy kotkę :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

Diabolique
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Diabolique » 23 kwietnia 2010, o 09:29

Milla napisał(a):No i mamy kotkę :lol: :lol: :lol:

Gratulacje :D
Diabolique
Obrazek
Obrazek

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 26 kwietnia 2010, o 08:23

Wczoraj byłam na wystawie psów i się naoglądałam pieknych psiaków. Moje dzieci zakochały się w kawalierkach- cavalier king spanielach. Bardzo fajne dla dzieciaków. Chociaż z urodą gorzej;) JaMAska ten posokowiec to nie będzie miał za silnego instyntku mysliwskiego?
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

Poprzednia strona

Powrót do Dzieciaczki