Moderatorzy: Milla, Diabolique

karoll napisał(a):Moja Lalka dostanie swoją pierwszą lalkę na roczek![]()
Tylko mam problem jaką jej wybrać ,jest za duży wybór.Może doradzicie mi na co zwracać uwagę
,co przyciąga uwagę dzieci ,a co odradzacie przy kupnie lali

Kasia P. napisał(a):Zuzia posiada lalę szmacianą, którą dostała od babci kilka miesięcy temu (teraz już może są jednakowo duże), jednak poza wskzywaniem, gdzie lala ma oczy, nosek itp. nie jest zbyt ciekawym obiektem.

makoc napisał(a):karoll napisał(a):Moja Lalka dostanie swoją pierwszą lalkę na roczek![]()
Tylko mam problem jaką jej wybrać ,jest za duży wybór.Może doradzicie mi na co zwracać uwagę
musi być lekka i nie za duża. max jakies 30 cm.tak zeby Mała mogła ją swobodnie przytulic, nosić itp. fajnie jak ma zamykane oczka, bo to interesuje takie maluchy. no i z buteleczka, bo dziewczynki juz nasladuja. Moja jak sama pije to daje tez lali

Kratka napisał(a):makoc napisał(a):karoll napisał(a):Moja Lalka dostanie swoją pierwszą lalkę na roczek![]()
musi być lekka i nie za duża. max jakies 30 cm.tak zeby Mała mogła ją swobodnie przytulic, nosić itp. fajnie jak ma zamykane oczka, bo to interesuje takie maluchy. no i z buteleczka, bo dziewczynki juz nasladuja. Moja jak sama pije to daje tez lali
Popieram.
Mogę tylko dodać tyle, że jeśli dziecko lubi wszystko pakować do "pysiorka"
i robi to często, to lepsza będzie lala bez włosków. Moja długo lalę "smakowała". Brała do buzi ręce, nogi lali a najchętniej przysysała się do główki (szeroko rozwartą paszczęką).

monikaj1 napisał(a):Zojka pierwszą lalkę dostała od prababci - póki co nie jest nią zachwyconaPróbuje jej ewentualnie wydłubać oczy, albo wali nią o podłogę
Uczuć opiekuńczych nie zauważyłam