Nocnik dla chłopca

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

Dodo
Cichutko
Cichutko

Nocnik dla chłopca

Postprzez Dodo » 11 czerwca 2009, o 21:41

Mam pytanko do mam starszych chłopców - jakiego używacie (używaliście) nocnika???
My, jeszcze po Natalce mam Graco i myślałam, że będzie dobry również dla Szymonka, ale niestety tak nie jest. Mały siedzi na nim bez problemów bo ma wysokie oparcie, ale siusiu nie koniecznie ląduje w nocniczku. Zdarza się, że w nocniku jest sucho, ale za to dookoła :x (szkoda słów).
Poradźcie jaki nocnik kupić, żeby moje dziecko sikało do nocnika, a nie obok.
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Re: Nocnik dla chłopca

Postprzez Catalina » 11 czerwca 2009, o 21:49

Najbardziej podstawowy nocnik :) kupiony za jakieś 20 zł w hipermarkecie. O taki :)
http://allegro.pl/item651425390_mm2s_no ... t0332.html
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 12 czerwca 2009, o 07:16

My mamy 3 różne nocniki. Także taki jaki jak Catalina.
Chłopca chyba trzeba bardziej nadzorować przy siusianiu niż dziewczynkę. Może to w tym rzecz :wink:
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

Dodo
Cichutko
Cichutko

Postprzez Dodo » 12 czerwca 2009, o 21:10

Nie mam pomysłu jak bardziej mam nadzorować sikanie.
Jak zatkam dziurę między brzuchem, a nocnikiem to jest OK, ale jeśli nie to niestety :? .
Myślę, że za jakiś czas będzie łatwiej bo będzie na nim inaczej siadał, ale teraz jak ma niecałe 8 miesięcy to koleś siada jak na tronie i dlatego wszystko leci do góry.
Przejrzałam całą gamę nocników i zastanawiam się czy Chicco nie byłby lepszy. Może któraś z Was ma taki i może podzielić się swoją opinią.
Super jest też ten model: http://www.allegro.pl/item622839631_noc ... oznan.html, ale cena mnie nie zachęciła.
Obrazek
Obrazek

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 13 czerwca 2009, o 14:14

Może faktcznie problem jeszcze w wieku = Twój synek jest malutki. Ja do dziś za każdym razem pytam, czy siusiak jest w środku, bo jak niefortunnie się ułoży, to mamy kałużę
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 13 czerwca 2009, o 14:47

A osiem miesięcy to nie za mało?? Nie wymagasz za dużo??
Wyluzuj - daj chłopakowi czas na oswojenie się z tronem a na celność przyjdzie czas później ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Dodo
Cichutko
Cichutko

Postprzez Dodo » 13 czerwca 2009, o 17:25

On już oswoił z nocnikiem i doskonale wie do czego on służy. W tej kwestii uważam, że czym prędzej tym lepiej.
Z Natalką też zaczęłam w tym wieku i od 10 miesiąca wołała kupkę, a całkowicie z pampersami pożegnaliśmy się jak miała 1,5 roku. Gadanie, że nocnikowanie należy rozpocząć w wieku minimum 18 miesięcy uważam za totalną bzdurę, chyba że komuś sprawia przyjemność wycieranie umazanej pupy. Mnie to nie bardzo rajcuje.
Celności będziemy się uczyć jak zacznie sikać na stojąco, a na dzień dzisiejszy chciałam się dowiedzieć z jakich nocników korzystali wasi chłopcy i z jakim rezultatem.
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 13 czerwca 2009, o 22:39

Ale nie denerwuj się.
Jednakże uważam, że celność i wiek mogą mieć zasadnicze powiązanie - sama powiedziałaś że jak zasłonisz to nie ucieka, może to kwestia ułożenia siusiaka - patrząc na Pawła to się zmienia z wiekiem i wzrostem, teraz jest bardziej skierowany ku dołowi niż jak miał rok - a to ma znaczenie moim zdaniem przy sikaniu na nocnik. I to tyle jeśli chodzi o nocnikowanie jako takie bez względu na wiek dziecka, teorie i upodobania do wycierania dupek.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 15 czerwca 2009, o 11:14

Antek używał zwykłego nocnika z supermarketu. Nigdy nie nasikał obok. No ale my zaczynalismy nocnikowanie własnie w wieku około 18 miesięcy i Antek już rozumiał, że trzeba sobie siusiaka poprawić tak, żeby był cały schowany w nocniku. Od 8 miesięczniaka trudno tego wymagać, więc chyba musisz o tym sama pamiętać. Nie wydaje mi się, żeby rodzaj nocnika miał znaczenie i był jakoś szczególnie pomocny.
Obrazek
Obrazek

Powrót do Dzieciaczki