Mucosolvan - poradźcie

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

Mańka
Szeptem
Szeptem

Re: Mucosolvan - poradźcie

Postprzez Mańka » 13 lutego 2011, o 15:14

Chciałam trochę odświeżyć wątek, bo kaszel, przeziębienia i cała reszta się wzmaga w czasie takiej pogody. Irytująca jest, jednego dnia ciepło, drugiego pada, a w nocy mróz ... zastanawiam się właśnie jak długo podawać mucosolvan, co prawda przerzuciłam się teraz na flavamed bo podobno lepszy dla maluchów, farmaceutka w łódzkiej aptece za grosze spory wybór mi pokazała tych środków na kaszel ale ostatecznie wzięłam flavamed i od 2 dni podaje. Wydaje mi się, że lepiej. Muco podawałam w poprzednio przez tydzień i efekt był taki sobie. Mam nadzieję, że flavamed będzie lepszy.

misiajagodka
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez misiajagodka » 18 lutego 2011, o 19:05

Ja zawsze słyszę, że mucosolvan albo flavamed i że to obojętne, co podam dzieciom. A jak długo? Jak nie pomaga, to do lekarza
Mama Igorka (ur. X'06) i Pawełka (ur. I'09) lubię sobie poczytać

inca25
Szeptem
Szeptem

Postprzez inca25 » 27 października 2011, o 09:53

Witam..moja 5letnia córeczka już 4 tygodnie kaszle i ostatnio zauważyłam,ze w nocy najczesciej,jest to uporczywy i nagły kaszel,stosowałam rózne syropy i nie pomogły...znajoma pielegniarka poradziła mi zebym kupiła mucosolvan,nie wiem czy akurat ten syrop byłby dobrze,czy moze powinnam isc z dzieckiem do lekarza..dodm,ze w tym roku pierwszy raz poszła do przedszkola i moze tam zaraziła sie jakąs bakteria.

Tapczan
Szeptem
Szeptem

Postprzez Tapczan » 12 grudnia 2011, o 15:58

Ja mojemu starszemu dziecku podaję doraźnie ACC Hot Max w saszetkach i powiem szczerze, że poprawa jest (no prawie że) natychmiastowa. Niestety, nie wiem, jaki jest najbliższy odpowiednik acetylocysteiny (składniku aktywnego ACC), który byłby odpowiedni dla młodszych dzieci :( Mój młodszy synek ma dopiero 7 miesięcy i postanowiliśmy, że jak najdłużej można nie będziemy go faszerować lekami ani suplementami z apteki, a tylko naturalnymi metodami leczenia. Ale wiemy, że w dzisiejszym świecie się przed farmacją nie ucieknie i kiedyś zaczniemy z nim chadzać do aptek po leki ;)

Poprzednia strona

Powrót do Dzieciaczki