Moderatorzy: Milla, Diabolique

kontrafalda napisał(a):Sergiusz też będzie musiał iść do szkoły wcześniej. A 6 lat skończy dopiero 20 grudnia. Martwi mnie to bardzo, bo nie wierzę, że reforma do tego czasu okrzepnie

Melba napisał(a):To ja też się zaprezentuję jako mega wyrodna - jak mogę odwlec o rok siedzenie do późna z dzieckiem nad lekcjami, to chętnie odwlekamchoć nie to jest moim kryterium wyboru

Diabolique napisał(a):Melba napisał(a):To ja też się zaprezentuję jako mega wyrodna - jak mogę odwlec o rok siedzenie do późna z dzieckiem nad lekcjami, to chętnie odwlekamchoć nie to jest moim kryterium wyboru
No blagam CieWiesz co zadaja pierwszoklasistom do domu? Pokolorowanie obrazka, otoczenie zbioru... To praca na 5-10 minut, a jesli dziecko zostaje w swietlicy to, przynajmniej w naszej szkole, pani ze swietlicy ma obowiazek odrobic z dzieckiem te lekcje...

Leninka napisał(a):
Mam w domu pierwszoklasistkę.![]()
I to zdecydowanie nie jest pokolorowanie obrazka i otoczenie zbioruMoże we wrześniu tak było.
Zaczyna się ortografia.
Ninka wie już, że "uje się nie kreskuje", umie powiedzieć dlaczego w wyrazie "mróz" jest ó i dlaczego w wyrazie "morze" jest rz. Z matematyki są w tej chwili działania w obrębie 20, zadania z treścią.
W pierwszym semestrze Ninka miała już pisanie ze słuchu, pisanie z tablicy, kartkówki z polskiego i matematyki, sprawdzenie wiedzy przy tablicy.

Diabolique napisał(a):Melba napisał(a):To ja też się zaprezentuję jako mega wyrodna - jak mogę odwlec o rok siedzenie do późna z dzieckiem nad lekcjami, to chętnie odwlekamchoć nie to jest moim kryterium wyboru
No blagam CieWiesz co zadaja pierwszoklasistom do domu? Pokolorowanie obrazka, otoczenie zbioru... To praca na 5-10 minut, a jesli dziecko zostaje w swietlicy to, przynajmniej w naszej szkole, pani ze swietlicy ma obowiazek odrobic z dzieckiem te lekcje...

Milla napisał(a):Jak tak czytam o tych zadaniach domowych, ortografii w 1 klasie, to najchętniej uskuteczniłabym nauczanie domowe

Leninka napisał(a):A powiedzcie- Toska, Diabolique- z Waszego punktu widzenia- co nasze dzieci mogą zyskać idąc w tym roku do I klasy?