jaki smoczek uspokajający

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

jaki smoczek uspokajający

silikonowy
13
59%
kauczukowy
3
14%
żaden
6
27%

Liczba głosów : 22

Elszka
Donośnie
Donośnie

Postprzez Elszka » 10 kwietnia 2005, o 23:28

Nuka silikonowy został odrzucony, uwielbia ortopedyczny lateksowy MINI MAM, ssie nagminnie lub bawi się nim - najlepszą frajde sprawia jego wyciaganie i wkładanie ...
Obrazek
Obrazek

Igama
Cichutko
Cichutko

Postprzez Igama » 10 kwietnia 2005, o 23:39

Nuk silikonowy, moim pierwszym z założeń było nauczenie małej ssania smoka, wymiękłam przy synku ktory budził się 8 razy w nocy bo mial potrzebe "wiszenia" przy cycu cały Boży dzien, a noc to w ogóle obowiązkowo, wiec teraz powiedziałam "oooo nieeee" :nonono:
:buzka13 obowiązkowo

amaterasu79
Pełną parą
Pełną parą

Postprzez amaterasu79 » 11 kwietnia 2005, o 11:23

Ja mam nuka i silikonowego i kauczukowego i szczerze powiem, że Zuzce nie robi to różnicy. No, może odrobinkę bardziej woli kauczukowego. Głównie używamy do zasypiania - chyba wolę, żeby ssała smoka, niż własnego kciuka, co robiła, kiedy zabierałam jej smoczek. W dzień czasami używam żeby ją uspokoić, kiedy już nic innego nie pomaga. Ale widzę, że Zuza nie jest nałogowym "ssaczem" (teraz jest gryzoniem...) - kiedy nie chce smoka to nie ma szans, żeby ją namówić.
Obrazek

Majka_mama
Szeptem
Szeptem

Re: jaki smoczek uspokajający

Postprzez Majka_mama » 19 maja 2011, o 10:40

piszę tutaj, ponieważ mam problem moje dziecko strasznie płacze i nie wiem już jaki smoczek może mu pomóc myślałam o zakupie takiego http://akpolbaby.pl/smoczki-uspokajajac ... 32066.html czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą?

Wrobelek_elemelek
Szeptem
Szeptem

Postprzez Wrobelek_elemelek » 9 czerwca 2011, o 09:41

No ja kupiłam swojemu Maluchowi, i jestm bardzo zadowolona. Podobało mi się to, że są pakowane po 2 sztuki. Jeden sie przegryzie to bedzie nastepny, albo w razie zguby:) POLECAM firme TT!

Majka_mama
Szeptem
Szeptem

Postprzez Majka_mama » 14 czerwca 2011, o 11:30

Chcialam tylko napisać wszystkim mamom, że jak narazie smoczek z TT uspokajający na prawdę się sprawdza, niechce zapeszyc, ale chyba powoli moja niunia się uspokaja, no i żadziej płacze. Polecam;)

Poprzednia strona

Powrót do Dzieciaczki