Ignor dla mamy

Nasze brzdące od A do Zet

Moderatorzy: Milla, Diabolique

atlantis75
Nieposkromiony wrzaskun
Nieposkromiony wrzaskun

Ignor dla mamy

Postprzez atlantis75 » 13 czerwca 2006, o 14:25

Ja tu zacieram ręce, bo urlop i pogodna cudowna, a tutaj... Kuba zaczął okazywać mi, że do niczego nie jestem mu potrzebna... :roll: Jego samodzielność mnie zdumiewa. Co prawda portek jeszcze sobie nie upierze i obiadu nie ugotuje, ale bawi się sam, gdy chcę z nim poszlaeć to słyszę "nieeeee" i wkurza się, że popsułam mu konstrukcję z klocków. Od kilku dni na pytanie, czy kocha mamę mówi: "nie". Tata jest super do zabwy, z tatą szybko usypia... Dziś w piaskownicy moje dziecko dało mi ignora, w najlepsze bawił się z dzieciakami... Miałam wrażenie, że gdybym skoczyła sobie na zakupy to nawet by tego nie zauważył.
Czy jest tu na sali mama w podobnej sytuacji?
Obrazek
Obrazek

di
Coraz głośniej
Coraz głośniej

Postprzez di » 13 czerwca 2006, o 14:41

Dorasta Kubuś, dorasta... :)
Hubert od kiedy zaczął raczkować to wogóle mało nas potrzebuje. Śmiga po mieszkaniu jak szalony i z rzadka chce na rączki albo żeby się z nim pobawić. Pozostało mi wieczorne przytulanko przy ubieraniu po kąpieli :przytul:
mama Hubcia i Olafka

Obrazek

czarnaMa
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez czarnaMa » 13 czerwca 2006, o 14:45

U nas jednak na topie mama, ale jak ma być inaczej, kiedy tata w domu (w godzinach, kiedy dziecko nie śpi) bywa godzinę dziennie z weekendami włącznie.
W piaskownicy jednak to ja się nie pcham na trzeciego, bo dzieci są fajniejsze, zresztą od samego rana słyszę, że Zuzia "chce do dzieci".
Na początku okazywania mi samodzielności Zuzi miałam łzy w oczach, ale teraz przyjmuję to z całym dobrodziejstwem inwentarza! - mam czas dla siebie...
Obrazek
Obrazek

Catalina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Catalina » 13 czerwca 2006, o 14:50

CHyba trochę zazdroszczę - Paweł jest na etapie -tylko mama- to jest męczące chociaż i miłe - tzn bawi się z innymi dziećmi ale poza placem zabaw jest tylko i wyłącznie mama, a i na placu zabaw mama jest nieodzowna bo kto będzie huśtał przez pół godziny?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

jasmina
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez jasmina » 13 czerwca 2006, o 15:53

ooo, to moja Isia od dawna antymamowa :-P już się przyzwyczaiłam- ale początkowo było ciężko i miałam myśli,żeby rzucić pracę (ale to chyba nie o moją nieobecność chodzi, tylko.. jej charakter). Na pierwszym miejscu osób pożądanych jest babacia, potem druga babcia, potem tata i chyba w końcu ja. Oczywiście do podawania smoczków w nocy nikt się nie kwapi, taki los :wink:
Są osoby, które się pamięta, i osoby, o których się śni. (Zafon)

Melba
Administrator
Administrator

Postprzez Melba » 13 czerwca 2006, o 17:50

Dziś Ida została z opiekunką - nie zauważyła nawet, że wychodziliśmy, odmówiła nam pożegnalnych całusków, a kiedy wróciłam - poleciała szybko tańczyć z nianią ;) A ja z ulgą pomyślałam, ze to świetnie świadczy o opiece ;)
Obrazek
Obrazek

asientos
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez asientos » 13 czerwca 2006, o 19:58

ja tez słyszę częściej "iiiiććć" niż "chooooććć" :roll:
Obrazek
Obrazek

JaMaska
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez JaMaska » 13 czerwca 2006, o 20:40

qrcze u nas era "SMYCZ" czyli odległość dłuższa niz długość smyczy od mamy jest nie-do-przy-ję-cia.
Uściski
JaMaska i Mysza

Obrazek

Jeżeli dadzą ci papier w linie, pisz w poprzek.
— Juan Ramón Jiménez

aplusd
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez aplusd » 13 czerwca 2006, o 21:00

U nas ignora od pewnego czasu dostaje od Antka tata :wink: Im bardziej się do syna przymila i próbuje zabawić, tym bardziej syn go olewa.
Mama jest bardzo potrzebna, choć nie ma żadnego problemu, żeby zostać z babcią na kilka godzin :)
Obrazek
Obrazek

Kratka
Obsesyjna gaduła
Obsesyjna gaduła

Postprzez Kratka » 15 czerwca 2006, o 12:04

Dla Agi na dworze, w piaskownicy oraz gdy w polu widzenia są inne dzieci - mama mogłaby nie istnieć. Nieraz - gdy jej się coś uwidzi wychodzi z piaskownicy, zostawia matkę, zabawki i dzieci po czym podejmuje samodzielne próby dotarcia do sąsiedniego placu zabaw, chyba po to żeby zobaczyć, co tam ciekawego się dzieje. A ja oczywiście biegnę wtedy za nią. Zabawek już nawet nie zbieram, bo wiem że za jakieś pół godziny sama po nie wróci :wink:
Za to w domu, gdy jesteśmy same i niunia zaczyna się nudzić, wtedy jest problem z odklejeniem jej ode mnie :D
Obrazek

Powrót do Dzieciaczki